FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Video Olandezul din Superliga e fascinat de România » Destinația preferată de la noi: „Nu există așa ceva în Olanda”

Foto: Bart Meijers stânga//Imago Images
Foto: Bart Meijers stânga//Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 01 decembrie 2022 19:37 / Actualizat joi, 01 decembrie 2022 21:27

 Bart Meijers (25 de ani), poreclit "Van Dijk" din defensiva "lupilor galbeni", dezvăluie că România a însemnat cea mai mare provocare din viața sa și spune că aici are tot ce-i trebuie în materie de turism, Poiana Brașov fiind preferata sa.

  • Cu ocazia zilei naţionale a României, Gazeta a vorbit cu trei jucători născuţi şi crescuţi în afara ţării noastre şi care acum evoluează aici.

- Bart, cum ai descoperit fotbalul?
- Cred că aveam 4 ani când s-a întâmplat asta. Tatăl și fratele meu obișnuiau să joace fotbal încontinuu. Weekend-ul însemna numai fotbal în familia mea. Eu și fratele meu obișnuiam să jucăm sâmbăta, iar tata duminica. Jucam cu prietenii mai tot timpul, nu era nimic special, dar era frumos.

Gest violent al lui Billel Omrani la vestiare! » Decizie drastică luată de Gigi Becali
FC BOTOȘANI - FCSB
Gest violent al lui Billel Omrani la vestiare! » Decizie drastică luată de Gigi Becali

- Debutul ca jucător l-ai făcut la NAC Breda. Ce moment ți-a rămas întipărit în minte?
- Promovarea a fost cel mai frumos moment de atunci. A fost o atmosferă extrem de asemănătoare cu cea de la Petrolul, aceiași fani pătimași, un stadion asemănător, aceleași culori, aceeași atmosferă ca și aici.

- Apoi ai mers la Almere City, în liga secundă olandeză, de unde ai ajuns la Petrolul în 2020. Care sunt principalele diferențe între fotbalul jucat în Țările de Jos și în România?
- În Țările de Jos antrenorii sunt ceva mai mult axați pe tactică și pe detaliile care fac diferența de cele mai multe ori într-un meci. În Liga a 2-a din România e foarte multă luptă, iar în Liga 1 aș spune că sunt câteva lipsuri în zona tactică.

VIDEO. Bart Meijers: „România a însemnat cea mai mare aventură pentru mine"

- Cum ai ajuns să faci pasul în România, la Petrolul?
- La acel moment mă aflam într-o situație mai complicată în Olanda și tot așteptam o ofertă de ceva săptămâni. Atunci m-au contactat cei de la Petrolul, care mi-au făcut o ofertă destul de bună. A fost o aventură pentru mine. Eram pentru prima dată departe de familie și de prieteni, dar faptul că mi-am asumat acest risc a dus la o turnură bună pentru mine.

- Ți-a fost greu să te adaptezi?
- Nu a fost grea adaptarea pentru că nu sunt o persoană dificilă. Prietena mea a venit cu mine și aveam cu cine să vorbesc când veneam de la antrenamente. A contat mult că în acest colectiv sunt multe persoane de treabă și primitoare, astfel că nu am avut mari dificultăți de integrare.

- Care a fost cea mai mare provocare pentru tine de când ai venit în România?
- Faptul că am fost pentru prima dată atât de departe de familie a fost cea mai mare provocare. În Olanda mă puteam vedea cu ai mei oricând, fiind o țară mică. Oriunde joci, oriunde locuiești, fie că e zona de sud sau de nord, în cam două ore poți ajunge cu trenul la cei dragi. Însă familia și prietenii au venit în România să mă vadă în mai multe rânduri, iar asta mi-a dat putere să continui această aventură aici.

Cel mai frumos moment la Petrolul a fost promovarea, când toți fanii au intrat pe gazon și am sărbătorit. Am trăit o mare satisfacție în acel moment și în plus m-am trezit cu o grămadă de mesaje de felicitare. M-am simțit mândru
Bart Meijers, fundaș Petrolul

- Limba română ți se pare una dificilă?
- Vorbesc puțin acum, pentru că stau aici de vreo doi ani și jumătate, dar limba română și cea olandeză sunt atît de diferite! Am încercat să învăț limba voastră, știu să-ți spun toate animalele în română, dar, din păcate, nu pot face conversație. Pot înțelege ce ne spune antrenorul, dar mi-e greu să-i răspund.

VIDEO. Bart Meijers: „Nu există în Olanda zone frumoase ca Poiana Brașov”

- Foarte mulți străini care vin în România preferă să-și rupă contractele în momentul în care echipa lor trece prin momente financiare dificile. Ce te-a determinat să nu faci acest lucru?
- Să fiu sincer, am foarte mare încredere în acest club și din acest motiv n-am renunțat. Din punct de vedere financiar există diferențe uriașe între România și Olanda. Dacă aici mai rămâi și cu portofelul gol, în Olanda nu se pune această problemă, ești mereu cu banii la zi.

- Ce părere ți-a făcut România?
- Aș spune că e o țară cu de toate, relief diferit și zone naturale extraordinare. Aveți și orașe frumoase precum București, Cluj, Brașov. Totuși, pentru mine este greu să văd că destui oameni trăiesc în sărăcie, în Olanda nu există acest lucru.

- Care e cel mai frumos loc dintre toate cele vizitate?
- Poiana Brașov este un loc special pentru mine datorită zonelor naturale, pe care nu le găsești nicăieri în Olanda. Te poți plimba acolo liniștit, să-ți limpezești mintea, este locul de care m-am atașat cel mai mult.

- Ai vreun fel de mâncare favorit de aici?
- Îmi plac foarte mult micii și grătarele.

- Ce le spui prietenilor din Olanda despre România?
- Le spun că aici sunt locuri extraordinare, iar când vin rămân surprinși, în sensul bun, de ceea ce văd. La fel ca mine la început, vin cu așteptări mai rele. Iar acum, să fiu sincer, mă bucur că mă aflu aici și nu în altă parte.

De 1 Decembrie le transmit românilor să se bucure de această zi. Să aibă grijă de ei și să se bucure alături de familiile lor!
Bart Meijers, fundaș Petrolul

Citește și alte știri:

Povestea de film a lui „Rakețu'”, românul angajat de naționala Portugaliei să aibă grijă de Cristiano Ronaldo la CM 2022

Reacția tulburătoare a lui Aguero, după ce un internațional columbian de tineret a făcut stop cardiac la antrenament și a murit: „Doctorul mi-a zis că mi se putea întâmpla și mie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dacia_berlina
dacia_berlina  •  01 Decembrie 2022, 21:54

Olandezul spune ca avem mari lipsuri la tactica in prima liga; si el ajucat la echipe de mijlocul clasamentului prin liga a 2-a olandeza. Mai era un brazilian care spunea ca in liga intai se joaca foarte lent. Poate, citesc articolele astea si antrenorii de la noi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează