FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Panduru a pus pe tablă Rapidul lui Mutu: „Ăsta este tabloul. Eu îl cumpăr. O mai face cineva?”

Basarab Panduru, desenând tabloul Rapidului antrenat de Adrian Mutu
Basarab Panduru, desenând tabloul Rapidului antrenat de Adrian Mutu

Articol de - Publicat marti, 18 aprilie 2023 11:03 / Actualizat marti, 18 aprilie 2023 11:19

Basarab Panduru (52 de ani), fost jucător la Steaua, a prezentat într-un mod inedit situația actuală a clubului Rapid, unde scaunul antrenorului principal Adrian Mutu se clatină.

Rapid n-a mai câștigat de pe 1 martie în Liga 1. Fără victorie în primele 4 etape de play-off, giuleștenii au căzut la 9 puncte în urma locului 3, iar calificarea în preliminariile europene pare o misiune imposibilă pentru Săpunaru & Compania.

În acest context, scaunul antrenorului Adrian Mutu se clatină serios. Suporterii echipei, prin vocea liderului Liviu Ungurean, au cerut demisia „Briliantului”, dar Basarab Panduru consideră că fostul atacant ar trebui să primească credit în continuare.

Gică Hagi și-a schimbat radical discursul în privința lui „Mbappe” Coman: „Lăsați-l în pace!”
FCSB - FARUL 2-1
Gică Hagi și-a schimbat radical discursul în privința lui „Mbappe” Coman: „Lăsați-l în pace!”

Basarab Panduru a pus pe tablă Rapidul lui Mutu: „Ăsta este tabloul. Eu îl cumpăr. O mai face cineva?”

Pentru a-și susține ideea, Panduru a realizat un exercițiu inedit, desenând un „tablou” care să prezinte situația actuală a echipei.

„Asta are Mutu în momentul ăsta. Ăsta este un tablou pe care Mutu îl scoate la vânzare. Aceasta este așezarea, 4-3-3. El face scheme, triunghiuri. Ăsta este tabloul pe care Mutu îl vinde în momentul ăsta.

Eu îl cumpăr, văd că tabloul ăsta va valora ceva peste ceva timp. Important este: îl mai cumpără cineva? Vede cineva valoarea de mâine? Că astăzi nu dai nimic.

Eu dau, pentru că văd ceva. Mi se pare că el și ca om este tipul antrenorului, pare serios, că face totul cum trebuie, are discurs de antrenor. Eu văd dincolo de tablou, de asta l-am și cumpărat. Să văd cine-l mai cumpără”, a precizat Panduru la Orange Sport.

Panduru a pus pe tablă Rapidul lui Mutu: „Ăsta este tabloul. Eu îl cumpăr. O mai face cineva?”

„Ar trebui să-l cumpere Dan Șucu”

Constantin Zotta, fost arbitru și președinte la Rapid, l-a completat: „Ar trebui să-l cumpere Șucu. Șucu (n.r. - acționarul majoritar) și toți fanii rapidiști”.

Pe banca Rapidului din martie 2022, Adrian Mutu i-a calificat pe alb-vișinii în play-off în primul sezon întreg la cârmă.

Rapid a câștigat 24 dintre cele 48 de meciuri jucate cu Mutu antrenor. În rest, a înregistrat 11 egaluri și 13 înfrângeri.

VIDEO: analiza punct cu punct a crizei de la Rapid

Mai multe știri despre Rapid: 

Anghel Iordănescu tranșează scandalul de la Rapid: „De asta e nevoie. Am fost acolo, știu cum e”

„Plec de la Rapid cu cea mai mare plăcere. Să vină alții mai buni!” » Săpunaru, deranjat în timpul interviului: „O întrebare la care nici nu pot să vă răspund”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (7)
corbea
corbea  •  18 Aprilie 2023, 15:26

Toti va aparati intre voi de parca ati fi doctori,avocati sau popi... Va tot referiti ca a ajuns in playoff dar va faceti ca nu vedeti cum a ajuns acolo: un meci bun si 10 fara sa joace nimic,castigate la noroc. Un vestiar vraiste pe care nu stie cum sa-l motiveze si daca nu era Sapunaru,asa la varsta pe care o are, erau terminati de mult. Jocuri castigate datorita presiunii galeriei asupra adversarilor, jocuri castigate fara sa joace nimic bagandu-va si pe voi analistii in ceata,fara scheme, fara tactica, cu obsesie bolnavicioasa pentru anumiti jucatori...Cum este posibil sa plece in cantonament doua saptamani, sa nu aiba nici-un amical si sa vina cu jumatate de lot pe butuci?Asta este mutu, ce sa cumpere sucu? Nu sunt fan al lui bocciu ,l-am criticat de ce tace de atata timp, ce jocuri face...dar daca nu era aceasta galerie minunata, Rapidul nu ajungea in veci intre primele 6. Desi am mai spus-o, ca si altii, mutu este cel mai slab antrenor(incapatanat,orgolios, cu nasul pe sus, fara pregatire specifica, fara experienta, fara notiuni elementare de pedagogie si psihologie etc.) pe care l-a avut echipa vreodata,joaca cel mai urat fotbal. Am contestat numirea lui inca de la-nceput si am spus ca o sa-si bata joc de sarbatoarea centenarului: nu este de colea sa faci o 100 de ani si sa fii ciuca batailor,c-un lot fara viitor si fara antrenor...De vina sunt, in primul rand, cei care l-au numit si s-au lasat aburiti de vrajeala ieftina...

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  18 Aprilie 2023, 14:26
Postat de rottwailer pe 18 Aprilie 2023, 12:57

Poate sa vina si Guardiola la Rapid, sau Murinho! Cu jucatorii actuali cel mult ramaneti in Liga I, dar niciodata nu veti face performanta... Sucu vrea sa faca din PAL mobila DE LUX! Nu merge asa! La fotbal este altfel.

Ce mentalitate de nepotism au rapidistii mei, vezi? Daca zic asta public sunt calcat in picioare si interzis pe stadion asa cum au fost interzisi si batuti multi lideri de brigazi. Bocciu face legea cu pumnul si ceilalti rapidisti din galerie ii canta in struna. Rapid echipa mica. Vesnic victima…..asta e adevarul

m3lku
m3lku  •  18 Aprilie 2023, 13:10
Postat de unurtr pe 18 Aprilie 2023, 12:04

Să plece dinamovistul de Mutu! O spun de jumătate de an! Singura șansă a FC Rapid 1923 este să plece dinamovistul de Mutu și să vină un rapidist adevărat ca Șumudică! Să plece și piratul Daniel Niculae cu prietenul lui Maftei și să vină Dinu Vamă președinte cu Marian Iancu patron!

Doamne ferește. Penalul Iancu și hoțomanul Vamă, asta ne lipsea. Prefer un Rapid de locul 5 dar curat decât orice trofeu cu ăștia 2 la timonă. Mutu e un antrenor ok, a dus Rapidul pe locul 5 fără să aibă un lot de top 5 (jumătate din lot e echipa care a venit din B). Mi se rupe că e dinamovist (a jucat la Dinamo un singur sezon, la Rapid e deja în al doilea său sezon). Important e că știe să țină vestiarul și are respectul jucătorilor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează