FOTBAL  »  Superliga  »  MUTARE

Mutare de titlu! Basarab Panduru revine în Liga 1: cu cine a bătut palma

Basarab Panduru / foto: Digi Sport
Basarab Panduru / foto: Digi Sport

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 octombrie 2021 14:15 / Actualizat sambata, 23 octombrie 2021 14:56

Basarab Panduru (51 de ani) vine la CS Universitatea Craiova, unde va lucra din nou alături de Laurențiu Reghecampf! Pandi va fi în staff-ul oltenilor, exact cum se întâmplase și în perioada în care Reghe o antrena pe Al-Wasl.

Informația a fost lansată în această dimineață. Telekom Sport, postul unde Basarab Panduru ocupă funcția de analist, a anunțat că fostul fotbalist se va alătura staff-ului lui Reghecampf de la Craiova.

Gigi Becali, noi declaraţii despre relaţia cu antrenorul Iordănescu: „De unde scandal, mă? Cum l-am atacat pe Edi?”
FCSB
Gigi Becali, noi declaraţii despre relaţia cu antrenorul Iordănescu: „De unde scandal, mă? Cum l-am atacat pe Edi?”

Panduru a fost analist TV la televiziunea Telekom Sport în ultimii 10 ani, cu o întrerupere de câteva luni în a doua parte a lui 2020, când a mers alături de același Laurențiu Reghecampf în Emiratele Arabe Unite.

Panduru, element de „know-how” pentru Craiova

Universitatea Craiova a ajuns pe locul 2 în clasamentul Ligii 1, cu 25 de puncte, și se anunță a fi pentru încă un sezon una dintre marile favorite la câștigarea campionatului. E obiectivul suprem al clubului condus de Mihai Rotaru, iar aducerea lui Panduru în Bănie vorbește de la sine despre intențiile oltenilor de a aduce primul titlu la Craiova după 30 de ani.

Basarab Panduru a antrenat ultima dată la Progresul București, în sezonul 2007/2008, în Divizia B. Panduru s-a mai aflat pe banca unor echipe precum Progresul București, Farul Constanța, FC Vaslui, Oțelul Galați și Poli AEK Timișoara. În sezonul 2009/2010 a revenit pentru o scurtă perioadă în fotbal. A ocupat funcția de director sportiv la FCSB, dar a plecat după o neînțelegere cu Gigi Becali.

Reghecampf, entuziasmat după venirea lui Basarab Panduru: „Am nevoie de un staff cu oameni pregătiți”

„Pandi e un om pe care îl apreciez foarte mult, apreciez ce face el mai ales pe plan sportiv, aici nu vorbesc că e unul dintre cei mai buni comentatori de sport din România. Eu îl apreciez pentru ce va face în stafful meu, ceea ce a făcut în stafful meu cât a fost cu mine în Emirate. Mi-am dorit foarte mut să ajungă lângă noi. Sunt sigur că ne va ajuta foarte mult în ce vrem să facem de aici mai departe. 

Îmi doresc să câştig campionatul. De aceea am nevoie de un staff puternic, un staff cu oameni foarte bine pregătiţi, cu oameni care cunosc fotbalul din România. Pandi e unul dintre oamenii pe care îi apreciez foarte mult şi mi-am dorit enorm de mult să fie lângă mine. Va avea funcţia de antrenor secund plus va fi şeful de deprtament la ceea ce înseamnă analiză, jucători”, a spus Reghe, pentru Telekom Sport.

Reghecampf: „Panduru e cel mai corect om pe care l-am întâlnit”

„E o poziţie pe care eu mi-o doresc în stafful meu, mai ales când vine vorba de Pandi pentru că el, cum spunem noi în fotbal, are ochi la jucători. Citeşte foarte bine jocul adversarului, e un antrenor secund care mă ajută pe mine să construiesc tactica pentru următorul meci. .E cel mai corect om pe care l-am întâlnit. 

Nu cred că se punea problema să nu vină lângă mine la un moment dat, pentru că avem o relaţie foarte apropiată şi ne-am înţeles foarte bine, el fiind omul care mă ajută enorm când iau anumite decizii. E un om care spune totul direct, nu are niciun fel de teamă, iar mie îmi plac oamenii de genul acesta în stafful meu”, a declarat Reghecamp, conform sursei citate. 

În august, Basarab Panduru vorbea despre transformarea lui Jovan Markovic

În luna august a acestui an, Basarab Panduru vorbea despre situația lui Jovan Markovic, fotbalistul Craiovei care a avut probleme din cauza kilogramelor.

„Markovic nu a intrat rău. Mi-a plăcut că e schimbat din punct de vedere fizic. A slăbit, cred că trebuia să facă treaba asta. Cei care l-au lăsat cu kilogramele alea au greșit. Și-au bătut joc de el! N-ai cum să lași un copil de 19-20 de ani cu kilogramele alea

Trebuiau să-i spună de mult timp că nu e în ordine. A venit la Craiova, i-au spus și văd că s-a pus pe treabă. Arată foarte bine. A marcat un gol dintr-o poziție foarte complicată. Nu e uşor să dai de acolo. El, fără să se uite, deja ştia unde vrea să dea”. 

Cum l-a scăpat Dinamo pe Basarab Panduru » Dezvăluiri după 30 de ani: „Așa l-a luat Steaua”

Conducător la Dinamo în două perioade, Anghelache a rememorat la GSP Live, în februarie 2020, cum „câinii” au fost la un pas să-l aducă la echipă pe Basarab Panduru, fotbalist care avea să scrie istorie în tricoul Stelei. Se întâmpla în perioada în care fostul mijlocaș ofensiv evolua pentru FCM Reșița, însă Dinamo s-a mișcat greu, iar Steaua a reușit să obțină până la urmă semnătura acestuia.

„Nu-mi aduc aminte ca între 1985 și 1990 să fi adus la Dinamo vreun jucător care a trebuit să plece după două luni. Îmi aduc aminte că Basarab Panduru trebuia să ajungă la Dinamo, era în perioada în care Traian Ionescu era la noi. Totuși, am întârziat plata câteva zile, iar el a ajuns la Steaua”, a declarat Constantin Anghelache, la GSP Live.

Ca jucător, Basarab Panduru a evoluat de-a lungul carierei pentru FCM Reșița, Steaua București, Benfica, Neuchatel Xamax, FC Porto și Salgueiros. „Pandi” a jucat în Ghencea între 1991 și 1995, perioadă în care a înscris de 34 de ori în 131 de meciuri în prima ligă.

VIDEO Basarab Panduru, dezvăluiri de colecție: "Am avut două oferte din Brazilia! De la Fluminense și Internacional Porto Alegre"

Citește și alte știri de actualitate:

Laurențiu Reghecampf, atacat și jignit din cauza divorțului de Anamaria Prodan: „S-a întrecut măsura, a fost mizerabil!”

Laurențiu Reghecampf, despre conflictul de la Chindia - CSU Craiova: „E urât când ești înjurat”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (18)
geo_bruba
geo_bruba  •  25 Octombrie 2021, 16:22

atita vreme cit sef ramine Reghe, e OK. Daca se baga peste el, nu prea.

kuba
kuba  •  24 Octombrie 2021, 06:41
Postat de eterrna.terrra.nova pe 23 Octombrie 2021, 20:50

Asta e vreun nou stock? Mai pupi icoana cu idolul tau gogoasa?

***! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  23 Octombrie 2021, 22:31

CSU si a luat breloc !!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează