FOTBAL  »  LIGA 1  »  

"Bataie de joc"

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 mai 2007 00:00

Consilier la departamentul de copii si juniori. Oficial, acesta era postul in care Rica Raducanu (61 de ani) figura pe statul de plata al Rapidului. "E pacat, ca mai aveam trei ani pina la pensie, da' asta-i viata! Mi-au facut asta dupa 45 de ani pe care i-am petrecut la Rapid. si-au batut joc de mine. Am vazut ca Eusebio e peste tot dupa Benfica, e respectat de suporteri. Ce sa zic, poate la noi nu e nevoie de foste glorii!", se gindeste Rica.

Remus Raureanu
 
Dat afara de Rapid, Rica Raducanu se plinge de tratamentul de care a avut parte in Giulesti. Concediu medical sau demitere? Conducerea Rapidului joaca ping-pong cu Rica Raducanu. Fosta glorie a Giulestiului e acum la Covasna, unde face recuperare dupa o operatie la menisc. Bolnav si trist din cauza tratamentului la care a fost supus de clubul pentru care a jucat timp de zece ani. Rica nu prea stie nici el cum de-a fost dat afara. Ca sa explice situatia, povesteste o discutie cu directorul general al Rapidului: "Acum vreo 10 zile, m-a sunat domnul Zotta sa-mi transmita ca a zis Copos sa vin la club cind ma intorc din concediul medical si sa imi scriu demisia. Eu nu prea cred ca a zis asa Copos".


2 este numarul trofeelor cistigate de Rica Raducanu cu Rapid. A cucerit Cupa Romaniei in 1972 si 1979

61 de selectii a bifat Raducanu la echipa nationala, el avind si 26 de meciuri in cupele europene cu Rapid

329 de meciuri si 3 goluri marcate are "Tamango" pentru Rapid in Divizia A, in perioada 1966-1975

Portarul marcator
Rica Raducanu a fost primul portar roman care a inscris intr-un meci oficial si care a fost surprins in ofsaid. Secretul apetitului pentru atac? "Pina la 17 ani am jucat virf. Chiar am marcat de trei ori contra Rapidului, pe cind jucam la Victoria MIBC Bucuresti. Cind m-am dus in Giulesti, nu m-au primit in echipa, au zis ca nu sint in stare sa fac un stop ca lumea. Pina la urma, am ajuns la Rapid si cind am intrat in vestiar i-am salutat pe toti cu Saru' mina!", a povestit fostul international.

"Nu facea nimic!"
Surse apropiate clubului din Giulesti au povestit ca "in ultima vreme, Rica nu facea decit sa joace tenis cu piciorul la stadion. Atit! Doar imaginea, faptul ca era vorba despre Rica Raducanu, il tinea la club. Nu a avut niciodata un post de conducere in realitate. Pentru ca a vrut Copos, Rica mai lua niste bani de la Rapid". Fosta glorie a fost la un moment dat antrenor de portari in Giulesti, cind principal era Mircea Lucescu.


"Copos vorbeste de spiritul Rapidului si-l da afara pe Rica. Mai e ceva de zis?"
Nicolae Manea

200 de dolari este salariul lunar pe care il avea Rica Raducanu la Rapid


25 mai 2007 

Playtech: ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează