FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Bataie pe Mitea! Il doresc Dinamo si Steaua!

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 decembrie 2007 00:00

Mitea se desparte de Ajax! A spus-o ieri antrenorul "lancierilor, Adrie Koster: "La noi concurenta e prea mare, de aceea Nicolae Mitea va pleca sa se antreneze cu un club din tara lui. Iar daca se va gasi o echipa interesata de el, vom discuta". Impresariat de fratii Ioan si Victor Becali, mijlocasul stinga de 22 de ani ar putea reveni in "Groapa", de unde a plecat, gratis, in vara anului 2003.

Revenirea lui "Nicky" printre "ciini" se va produce, cel mai probabil, in a doua decada a lunii ianuarie, cind formatia dinamovista va pleca in cantonament in Cipru. sefii ros-albilor nu se grabesc sa faca o oferta lui Ajax Amsterdam pentru repatrierea jucatorului, intrucit vor sa aiba, in primul rind, acordul internationalului de a se intoarce in tara. O problema ar fi si salariul mare pe care mijlocasul il are in Olanda, 600.000 de euro pe an. De aceea nu este exclus un imprumut pe o perioada de 6 luni sau de un an.

si Steaua este interesata de Mitea. Insa ros-albastrii mai pistoneaza si asupra altor variante de mijlocas stinga din strainatate. Un amanunt pentru care romanii sint circumspecti si nu se arunca sa negocieze transferul este si cel legat de frecventele accidentari ale lui Nicolae, care l-au tinut departe de gazon luni bune.

"Nu stiu ce sa fac"
Mitea ar prefera sa continue la Amsterdam, dar ia in calcul si ofertele din Romania, care i-ar putea relansa cariera
Elevul
Varianta Dinamo ar fi benefica si pentru fotbalist intrucit i-ar avea ca antrenori pe Cornel Dinu si Cornel Talnar. Mister este cel care l-a promovat in prima divizie, folosindu-l in finalul editiei 2002-2003, iar "Tintarul" i-a fost profesor lui Mitea la juniorii din stefan cel Mare. Dinu a spus aseara ca nu doreste sa discute despre subiectul Mitea: "Nu este vremea zvonurilor, ci a colindelor!".
 

- Nicule, te intorci in fotbalul romanesc?
- Ma intorc in Romania, in vacanta. Cei de la Ajax mi-au permis sa revin in tara pentru perioada Sarbatorilor. M-am antrenat cu tineretul in ultima vreme si cum echipa a primit liber, am primit si eu liber. Totodata, le-am cerut sefilor clubului sa-mi acorde un ragaz, sa ma gindesc serios la cariera mea. Inca nu stiu clar ce-o sa fac.

- Dinamo sau Steaua, ce alegi?
- Eu nu am idee de astfel de oferte.

- Antrenorul tau a spus ca iti va da drumul in Romania.
- V-am zis, nu stiu sa fie vorba de vreo echipa din tara sau de una din strainatate. As vrea sa ramin la Ajax, sa lupt in continuare pentru un loc de titular. In acelasi timp insa, sint constient ca o perioada in Liga I ar putea fi pentru mine o noua rampa de lansare.

Nu se mai intoarce
Aseara, un oficial al lui Ajax a confirmat ziaristilor olandezi ca "Mitea e la Bucuresti pentru a-si limpezi viitorul. El negociaza deja cu cluburi romanesti". Surse autorizate din cadrul clubului "lancierilor" sustin ca, aproape sigur, jucatorul in virsta de 22 de ani nu se va mai intoarce la Amsterdam, desi mai are contract pina in vara lui 2009.

 

Lovit de accidentari
Mitea a cistigat un campionat al Olandei, doua Cupe si doua Supercupe. Dar a fost si lovit de ghinioane. Din 2005 a stat mai mult accidentat. Ligamente rupte la genunchiul drept, probleme la spate, operatie la glezna dreapta. In acest sezon n-a prins nici un minut in prima echipa a "lancierilor". Nicolae mai are contract cu Ajax pina in 2009, olandezii asigurindu-i un salariu stagional de 600.000 de euro.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează