FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi, știi pe cine ai luat? Alex Băluță, fotbalist și gambler-dependent! Incredibil: Craiova îi oprise preventiv, ca garanție, 50.000 de euro, pentru pierderile de la jocurile de noroc!

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2023 15:27 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 15:39

FCSB a reușit să deturneze un fotbalist din drumul spre Universitatea Craiova. Numele lui: Alex Băluță, cel care jucase 4 sezoane în trecut, în tricoul alb-albastru și care ajunsese zilele trecute la un acord pentru a reveni, după modelul Mitriță, în Bănie. 

Luni seară însă, totul s-a răsturnat în favoarea roș-albaștrilor, iar Băluță a decis să accepte să meargă la FCSB, care i-a oferit fix aceleași sume ca și gruparea olteană. Mai precis: 100.000 de euro bani la semnătură, plus un salariu lunar de 20.000 de euro net.

Alexandru Băluță la FCSB » 3 detalii despre primul transfer al roș-albaștrilor din această vară
FCSB
Alexandru Băluță la FCSB » 3 detalii despre primul transfer al roș-albaștrilor din această vară

Alexandru Băluță, salvat de datoriile către cămătari

Singura diferență dintre cele două oferte a stat în privința banilor oferiți la semnătură. Dacă Gigi Becali i-a transmis că cei 100.000 de euro vor fi în posesia fotbalistului imediat după ce parafează contractul, înțelegerea cu Craiova prevedea să primească imediat 50.000, iar restul să fie păstrat de club, ca o garanție pentru a se acoperi eventualele derapaje extrasportive pe care fotbalistul le-ar fi putut avea. 

Acestea se referă la faptul că Băluță, în primul lui mandat la Universitatea, era recunoscut, conform surselor din club, ca un mare gambler. Au fost chiar situații în care a fost nevoie de intervenția celor din conducerea clubului pentru a răscumpăra anumite datorii pe care Alex le aduna de la persoane de la care împrumuta bani pentru a juca la cazinou.

Alexandru Băluță ar fi făcut terapie pentru a scăpa de dependența de jocuri de noroc

Iar acum, propunerea Craiovei a fost ca jumătate din cei 50.000 de euro să rămână garanție preventiv pentru a acoperi astfel de situații. Oferta n-a fost respinsă de jucător, deși acesta le-a explicat că și-ar fi rezolvat în mare parte dependența de jocurile de noroc și că ar fi apelat inclusiv la o terapie în acest sens, care ar fi durat timp de 8-9 luni

În trecut, Gigi Becali s-a confruntat și el cu astfel de probleme, având jucători la echipă care frecventau foarte des cazinourile. Unul dintre aceștia era Cristi Tănase. Patronul FCSB ajunsese chiar să apeleze la prieteni, care mergeau și ei în cazinouri, rugându-i să-i spună atunci când îi observă pe fotbaliștii săi mergând acolo.

Alexandru Băluță a vrut la FCSB și când juca la Craiova

Răsturnarea de situație produsă în cazul Băluță nu i-a mirat foarte tare pe cei din Bănie, fiindcă inclusiv atunci când era fotbalist în alb-albastru, Băluță ar fi solicitat să fie lăsat să se transfere la FCSB, unde era dorit de Gigi Becali. Mihai Rotaru s-a opus, în ciuda unei oferte consistente, pentru că avea un principiu: să nu vândă jucători rivalei numărul 1 din campionat. 

În cele din urmă, Băluță a fost vândut în vara lui 2018 la Slavia Praga, pentru o sumă bună, în jur de 2,7 milioane de euro. Profitul realizat de Universitatea a fost unul consistent, el costase doar 200.000 de euro în 2014, când fusese achiziționate de la Viitorul Constanța.

13 meciuria jucat Băluță în Europa pentru 3 echipe: CSU Craiova (2 jocuri), Slavia (6) și Akademia Puskas (5)

Alex Băluță, care în septembrie va împlini 30 de ani, e evaluat în momentul de față la 700.000 de euro, pe site-ul transfermarkt.

Cum a arătat cariera lui Băluță

PerioadaEchipa 
2011-2013Chindia Târgoviște 
2013-2014Viitorul 
2014-2018CSU Craiova 
2018-2020Slavia Praga și Slovan Liberec 
2020-2023Akademia Puskas 

7 selecțiiare Al. Băluță în naționala de seniori, ultima a fost bifată acum 2 ani, în amicalul Anglia - România 1-0

VIDEO Becali despre venirile lui Djokovici, Băluță și Chiricheș: „Nu mai cumpăr jucători la întâmplare. Le-am făcut oferte, așteptăm răspuns”

Citește și alte articole:

Alexandru Băluță, amenințat de fani după ce a ales-o pe FCSB: „Mă așteptam la asta pentru că aşa e lumea la noi”
FCSB
Alexandru Băluță, amenințat de fani după ce a ales-o pe FCSB: „Mă așteptam la asta pentru că aşa e lumea la noi”
Unde crede Basarab Panduru că va intra noul transfer pus la cale de FCSB: „Doar acolo poate să joace”
FCSB
Unde crede Basarab Panduru că va intra noul transfer pus la cale de FCSB: „Doar acolo poate să joace”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (39)
VanBasten
VanBasten  •  21 Iunie 2023, 18:01

offff

bl0catu
bl0catu  •  21 Iunie 2023, 11:41
Postat de VanBasten pe 13 Iunie 2023, 22:50

Întrebare retorica...de ce sa pleci de pe stadion când echipa ta este condusa cu 3-0?! Doar un suporter de rezultat ar face asta. Adică un fals suporter.

de ce sa nu stai langa echipa ta, chit ca este ea comunistoida,talpanista si mai stiu eu? si sa te duci langa o echipa falsa? din acelasi motiv! nu au rabdare cu Steaua, ca e in ligile inferioare si prefera sa tina cu fc.***.srl, ca aia e in prima liga! nu mai e Steaua, dar ce conteaza? astia da suporteri! daca maine fcsb ar fi retrogradata in divizia B, s-ar duce toti catre CSA!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  13 Iunie 2023, 23:51

Becali sa ii promita un Cazino la fiecare gol pentru FCSB ! Trebuie ajutat baiatul sa duca FCSB in grupe !- cu masina si sofer la scara -

Vezi toate comentariile (39)
Comentează