FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali crede că se pricepe » I-a scos din echipă pe singurii jucători pe care-i aleseseră Dică și Mihai Stoica!

Articol de , , - Publicat miercuri, 19 decembrie 2018 09:00

ANALIZĂ. Gigi Becali îi scoate din echipă pe Planici și pe Bălașa, singurii titulari pe care nu i-a ales el. Va alege înlocuitorii în iarna asta, deci Dică și MM trebuie să lucreze cu marfa pe care a comandat-o exclusiv patronul.

Becali crede de câțiva ani că se pricepe la fotbal, acum a ajuns la concluzia că e chiar singurul care se pricepe! Dovada: îi scoate din echipă pe singurii jucători pe care-i aleseseră Dică și Mihai Stoica. E vorba despre cei doi fundași centrali, Bălașa și Planici. Ei au ajuns să fie criticați chiar și atunci când echipa câștigă.

Staff-ul îi apreciază, patronul îi masacrează

"Nu vreau să-i mai văd p-ăștia pe teren, că sunt atât de slabi încât mă și enervează!" e cel mai dur comentariu al lui Gigi despre stoperii care au constituit apărarea FCSB în acest sezon. Au dus greul fiindcă alți fundași centrali nici nu mai există în lot. Patronul i-a atacat atât de agresiv după victoria cu 3-1 de la Botoșani. De ce e atât de pornit?

Bălașa și Planici nu sunt cei mai scumpi fotbaliști din lot, nu au jucat cel mai slab în acest sezon. Doar că nu fac parte dintre jucătorii pe care i-a recrutat patronul. Mihai Stoica și Dică i-au ales pe ei. Pe Bălașa, Dică îl cunoștea și de la Viitorul și l-a susținut la FCSB, i-a oferit și banderola de căpitan. Pe Planici l-a adus MM. Managerul îl consideră pe sârb cel mai bun stoper străin care a jucat în România și l-a propus pentru lotul Serbiei de la Campionatul Mondial de anul acesta, un turneu pe care Bogdan Planici nu l-a prins, până la urmă. Nu e convocat nici în preliminariile Euro, însă concurența e dură, apărătorii plavilor sunt Milenkovici, de la Fiorentina, și Veljkovici, de la Werder Bremen. Fotbaliști de la cluburi mai bune, din campionate mult mai tari și mai bine cotate decât Liga 1 din România. 

Înlocuitorii nu sunt grozavi

Planici și Bălașa îl încurcă pe Gigi fiindcă formula FCSB încă nu este una care să-i aparțină în exclusivitate. Va fi din 2019, după ce patronul va fi recrutat și doi fundași centrali, care să-i schimbe pe oamenii managerului și ai antrenorului. Iulian Cristea, 24 de ani, de la Gaz Metan, constituie o opțiune a lui Becali.

Alt nume pe care l-a pronunțat el: Andrei Burcă, 25 de ani, de la Botoșani. Burcă a atras atenția în sezonul 2016-2017, când a progresat de la Bacău, din "B", în prima ligă. Recent, forma și prestația lui au intrat într-un declin. 

"Trebuie să aduc doi fundași centrali ca să nu mai joace ăștia de acum! Am ajuns să tremur de frică și atunci când Bălașa are mingea la 50 de metri de poartă"
Gigi Becali, patron FCSB

22 de goluria primit FCSB în acest sezon din Liga 1, în 20 de etape, a cincea defensivă din clasament. Randamentul apărării a fost influențat și de absențe, pentru că au fost accidentați într-o vreme și Planici, și Bălașa, și au jucat Filip, Morais, Nedelcu, improvizații în acea zonă

E mai tânăr și e internațional

Bălașa, fundașul central român de care speră să scape Becali, e important și pentru națională. A bifat 6 partide în tricolor, 3 în 2018. Contra a apelat des la Mihai, un apărător crescut la Academia lui Hagi. La 23 de ani, Bălașa e mai tânăr și decât Cristea, de la Mediaș, și decât Burcă, de la Botoșani, stoperii pe care-i admiră Gigi. Creșterea pe care a înregistrat-o fundașul se vede și pe transfermarkt, unde a ajuns la cea mai bună cotă din carieră, 1.500.000 de euro. 

"Îl aduci pe unul mai slab?"

Strategia surprinzătoare a lui Becali, care-i pune la zid pe singurii fundași centrali din lot, e de neînțeles pentru Basarab Panduru, fost fotbalist și fost manager al Stelei. "Tu, Gigi Becali, spui că Bălașa e cel mai slab fundaș pe care l-a avut FCSB în ultimii ani. Tu spui că Planici nu e chiar atât de bun pe cât credeai. Păi, Burcă pe unde e într-un top al fundașilor din România? Este el mai bun decât Planici? Nu! Și atunci, îi dai afară p-ăștia ca să-i aduci pe alții mai slabi? Care fundaș central din campionatul nostru e mai bun decât Planici și e disponibil să fie cumpărat? Mă gândesc și nu prea găsesc un exemplu!", a comentat fostul mijlocaș la Telekom Sport. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează