FOTBAL  »  Superliga  »  SE ROAGĂ DE UEFA

Becali şi-a dat seama că Steaua n-are unde să joace dacă se închide Naţional Arena de la 1 martie :S

Pentru Steaua, Național Arena
înseamnă condiții bune plus spectatori
și bani mulți
Pentru Steaua, Național Arena înseamnă condiții bune plus spectatori și bani mulți

Articol de , - Publicat luni, 30 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2012 09:08

FRF i-a anunţat pe roş-albaştri că doar în februarie se va mai juca pe stadionul nou, care va fi închis după aceea pentru a fi pregătit de finala Europa League, dar steliştii insistă să fie lăsaţi în continuare, ei neavînd în acest moment o alternativă clară


Steaua înţelege că are, într-adevăr, o problemă care se măreşte cu fiecare zi care trece. Fiindcă se apropie data de 1 martie, la care FRF intenţionează să închidă Naţional Arena, ca să o pregătească pentru finala Europa League, de pe 9 mai. Pe lîngă problema gazonului, unul care necesită să fie refăcut, mai există şi alte detalii care trebuie rezolvate înaintea ultimului act din competiţia continentală intercluburi numărul 2 şi de aceea Federaţia intenţionează să izoleze arena.

Numai că Steaua e cea mai afectată de planul FRF şi al UEFA. Roş-albaştrii n-ar mai avea unde să joace nici în Europa League, în situaţia în care ar trece de Twente şi ar merge în "optimile" competiţiei, dar nici în campionat. Fiindcă revenirea în Ghencea, agreată şi de Ilie Stan, şi de jucători, n-a fost încă soluţionată.

Becali crede că poate să-i determine pe organizatorii finalei din mai să-şi schimbe planurile şi să-i permită Stelei să utilizeze în continuare Naţional Arena: "UEFA vine la 1 martie în inspecţie, să verifice vestiare, gazon, tot. Oamenii vin din două în două săptămîni să vadă cum arată stadionul şi atît! Dar nu poate UEFA să-mi zică mie ce să fac cu un bun al meu!". Intenţia Federaţiei este ca amicalul România-Uruguay, programat pe 29 februarie, să fie ultimul joc disputat pe Arena Naţională înainte de finală.

100 de zile au mai rămas pînă la finala Europa League care se va disputa pe Naţional Arena. Toate cele 20.000 de bilete rezervate românilor au fost deja vîndute. Celelalte le vor fi împărţite suporterilor echipelor calificate în finală

"O batem pe Twente şi continuă să jucăm pe Naţional Arena şi după aceea. Vă zic eu că aşa va fi! Cine e UEFA, să-mi interzică mie să intru în casa mea, la mine în ţară?!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Steaua poate să vină pe Cluj Arena, cred că ar scoate bani frumoşi jucînd aici. E stadionul românilor, nu se pune problema să-i fie interzis cuiva accesul, deci nici Stelei"
Florian Walter, patron U Cluj

Cluj Arena îi aşteaptă
Iuliu Mureşan a anunţat deja că Steaua nu mai e bine primită pe stadionul lui CFR, pe care l-a mai închiriat în acest sezon, dar roş-albaştrii pot totuşi să meargă la Cluj. Pe stadionul nou construit, cel pe care U îşi dispută meciurile de pe teren propriu. "Dar gazonul e la fel de prost ca pe Naţional Arena!", atenţionează Florian Walter, patronul "şepcilor roşii". Stadionul din Cluj e administrat de Consiliul Judeţean, cu care Steaua ar trebui să negocieze pentru închiriere.

În Ghencea doar meciurile mici
Steliştii au discutat recent cu oficialii din Ministerul Apărării despre revenirea echipei în Ghencea. Staff-ul tehnic e interesat mai ales de facilităţile de antrenament din baza tradiţională a clubului. Becali plănuia să închirieze Ghencea pentru antrenamente, pentru cantonamente şi pentru jocurile contra unor adversare mai slab cotate, partidele care atrag publicul urmînd să se joace în continuare pe Naţional Arena, datorită capacităţii duble a acestuia, 55.000 de locuri, deci a încasărilor mai mari din vînzarea biletelor.

Pericolul: să reînceapă plimbările!
Steaua a început sezonul actual mutîndu-se dintr-un oraş în altul. Din cauza neînţelegerilor cu Ministerul, echipa a plecat din Ghencea şi a jucat, pe rînd, la Constanţa, la Cluj, la Buzău şi la Ploieşti. Dacă accesul pe Naţional Arena îi va fi interzis şi nici revenirea în Ghencea nu va fi rezolvată, Steaua ar putea fi obligată să procedeze la fel şi în retur.

7 meciuri are Steaua de jucat pe teren propriu, în Liga 1, după data de 1 martie, la care FRF intenţionează să închidă Naţional Arena. Practic, toate partidele de acasă rămase de jucat pînă la finalul stagiunii sînt programate după această dată

800.000 de euro a obţinut Steaua din vînzarea biletelor pentru turul cu Twente, programat pe 16 februarie. Închirierea arenei pentru acest joc costă 50.000 de euro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (190)
killerforever
killerforever  •  20 Februarie 2012, 14:47
Postat de killerforever pe 20 Februarie 2012, 14:46

Aise alpin si mai lua o gura de câcat.

Zise nu "Aise". Am gresit ca era alpin pe langa calculator si tocmai luase gura de câcat.

killerforever
killerforever  •  20 Februarie 2012, 14:46
Postat de alpin pe 30 Ianuarie 2012, 21:16

Iar cu cortul, pe coclaurii patriei!!! Turma Ciobanului isi merita soarta!! Cum e ciobanul, la fel de tampiti suporterii!!!

Aise alpin si mai lua o gura de câcat.

woober
woober  •  02 Februarie 2012, 23:16

cfr=pdl=Ciuma Fotbalului Romanesc pdl=demisia cfr=desfiintare

Vezi toate comentariile (190)
Comentează
Close