FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali și FCSB sunt la mâna lui! Gigi, făcut "creier de maimuță" de omul care-i decide soarta

Articol de GSP - Publicat joi, 03 mai 2018 09:44

Verdictul în cazul unei eventuale depunctări a FCSB-ului, după memoriul făcut de CFR, va fi dat de Comisia de Disciplină a FRF, prezidată de Daniel Cernat Marin, care s-a aflat într-un război total cu Gigi Becali.

Comisia de Disciplină de la Casa Fotbalului a mai oferit ieri încă 7 zile de suspans în privinţa duelului memoriilor dintre CFR şi FCSB şi viceversa. Miercurea viitoare se va da o decizie în ambele cazuri, iar printre posibilele sancţiuni există şi cea a depunctării, aşa cum e specificat în regulament!

Cine judecă respectivele speţe? Cei 5 membri ai Comisiei de Disciplină, for care îl are ca preşedinte pe Daniel Cernat Marin, aflat în această funcţie de mai bine de un deceniu!

03 cernat
FOTO: Daniel Cernat Marin

Acesta e un personaj care a intrat, în anii trecuţi, într-un conflict violent cu Gigi Becali, cel pe care acum îl are, practic, pe masa de judecată. În vara lui 2008, după ce Gigi Becali a fost prins că a dorit să-i motiveze pe jucătorii Universităţii Cluj, celebrul caz "Valiza", Cernat şi Comisia de Disciplină au dictat atunci sancţiuni extrem de dure la adresa Stelei, a lui Gigi Becali, dar şi a oficialilor, jucătorilor şi clubului U Cluj:

  • Steaua a fost penalizată cu 7 puncte
  • Gigi Becali a fost suspendat 2 ani de pe toate stadioanele din România
  • Petre Marin, jucător la Steaua, suspendat 6 luni
  • U Cluj depunctată 6 puncte
  • Toni Doboş suspendat 2 ani
  • Gigel Coman, jucător la U Cluj, suspendat 6 luni

După acel moment, Gigi Becali l-a acuzat dur pe Cernat: "Cei care au judecat ori au fost şantajaţi, ori e o decizie politică". Ulterior, toate sancţiunile au fost anulate la Comisia de Apel.

La acea vreme, Cernat a avut o replică violentă la adresa lui Becali: "Îl sfătuiesc pe patronul Stelei să nu mai dea dovadă, în continuare, de creier de maimuţă în corp de miliardar!".

Tocmai din acest motiv, în câteva speţe ulterioare, care s-au judecat la "Disciplină", clubul Steaua a solicitat recuzarea preşedintelui Daniel Cernat pe motiv că "n-ar mai putea fi echidistant din moment ce s-a aflat într-un conflict direct cu Gigi Becali". 

Componenţa Comisiei de Disciplină

Daniel Cernat Marin - preşedinte
Mihai Mitroi - vicepreşedinte
Marian Tudor – membru
Lucian Ghiţă – membru
Liviu Popa - membru

CE SPUNE REGULAMENTUL: Ar avea suport pentru depunctare

Articolul 52 din ROAF se numeşte "Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului", iar la punctul 5 s-ar putea încadra lejer cele două memorii încrucişate FCSB vs CFR:

"Declaraţiile făcute de persoanele arătate la articolul 4, care sunt de natură să prejudicieze în orice mod imaginea fotbalului cum ar fi, dar fără a se limita la: corectitudinea jocurilor, cele privind prestaţia arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare etc se sancţionează la prima abatere cu:
- suspendare 8-16 jocuri pentru jucători sau antrenori
- suspendare 6-12 luni pentru oficiali
- penalitate de 300.000 de lei
- clubul de care aparţine persoana va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.
- în caz de recidivă, persoana care face astfel de declaraţii va fi declarată persona non grata

La articolul 4, intitulat "Persoane", pe lângă jucători, antrenori, oficiali ș.a., litera c) specifică: "(...) alte persoane a căror apartenenţă la un club este de notorietate şi nu a fost contestată până la momentul săvârşirii unei abateri". Adică fix cazul lui Gigi Becali. 

Cum ar arăta clasamentul cu FCSB şi CFR depunctate 3 puncte

1. FCSB 40p
2. CFR 38p
3. Craiova 35p
4. Astra 32p
5. Viitorul 31p
6. Iaşi 21p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (99)
699077510215282
Tudor Chirea  •  04 Mai 2018, 08:31

Au intrat berbecii oierului in trepidatii?

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  03 Mai 2018, 20:59

Si daca va fi depunctata FCSB, becali tot nimic nu va intelege din ce i se intampla. Replica de atunci a lui Cernat *** becali nu are creier, ci bancomat...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cris210
cris210  •  03 Mai 2018, 20:08

orice s-ar întâmpla, ar fi păcat să sufere jucătorii ... să fie amendate cluburile, sancționate persoanele direct implicate, dar lăsați competiția pe teren, oameni buni!!!

Vezi toate comentariile (99)
Comentează