FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Beitar vrea 100.000€, dar Levy e liniştit: ”Joi voi fi în Ghencea!”

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 12 iunie 2011 21:41

Antrenorul e liniştit, în ciuda protestelor israelienilor, şi promite că miercuri va reveni în Bucureşti, iar a doua zi va participa la reunirea lotului.


Levy a venit la Bucureşti şi a semnat contractul cu Steaua după ce patronul lui Beitar îi spusese că e liber să se transfere în România. Doar că situaţia s-a complicat între timp. Israelienii au trimis ieri o scrisoare în Ghencea: "Aveţi 48 de ore la dispoziţie să anulaţi actele semnate cu antrenorul nostru, altfel îl vom acţiona în instanţă şi ne vom adresa UEFA împotriva Stelei!". Beitar cere 100.000 de euro ca să renunţe la protest. Cine plăteşte banii? Becali a zis deja că nu el: "Ronny mi-a zis că e problema lui cum rezolvă cu fostul club, nu mă bag!". Antrenorul a acceptat să discute ieri cu Gazeta despre conflict. Abia ajunsese acasă, la Netanya.

- Domnule Levy, cum rezolvaţi problema asta?
- Vom găsi o soluţie, eu sînt liniştit, nu-mi fac probleme. Miercuri voi reveni în România şi joi avem reunirea în Ghencea.

- Vă întîlniţi cu oamenii de la Beitar?
- Am zburat la 1:30 de la Bucureşti, duminică noaptea, n-am dormit aproape deloc, deci sînt destul de obosit acum. Nu ştiu dacă mai e nevoie de întîlniri.

- Bine, dar ei susţin că trebuie să plătiţi despăgubiri ca să plecaţi la Steaua. Aşa e?
- Sînt uimit de atitudinea conducerii lui Beitar! Nu-mi vine să cred! Mi s-a promis că nu vor fi probleme, patronul Gaidamak mi-a zis că sînt liber să vin în România.

- Poate şi-au dat seama între timp că au nevoie de dumneavoastră acolo?
- La Beitar sînt probleme mari, nu există nici un plan pentru sezonul următor, nu se ştie bugetul, nu se cunoaşte exact lotul. Şi atunci, unde să mă întorc?

- Există o clauză de rezilieze a contractului?
- Ştiţi ce? Conducerea lui Beitar ar trebui să fie mîndră că eu voi lucra la Steaua, un club mult mai mare, cel mai important din Estul Europei, o grupare atît de titrată. Am ocazia să progresez, e vorba despre cariera mea. Fostul meu club are probleme mari, repet asta. Dacă peste două săptămîni va fi în faliment?

- Steaua înseamnă şi posibilitatea să cîştigaţi mai bine?
- Nu, chiar nu e vorba despre bani. Nici nu e diferenţă între salariul pe care îl aveam în Israel şi cel pe care-l voi primi în România. Doar că Steaua constituie o provocare pe care n-am cum s-o refuz. La finalul sezonului trecut, în care am salvat echipa de la retrogradare, i-am întrebat pe cei de la Beitar ce urmează, ce au de gînd în continuare. Nu mi-au garantat nimic concret. Sînt dezamăgit, nu-i înţeleg pe oamenii de acolo.


"I-am promis lui Levy că poate merge în România, dar mai are contract cu noi încă un an şi trebuie să respectăm întocmai ce scrie în acte"
Arkadi Gaidamak, patron Beitar Ierusalim


Un transfer pentru dezlegare?
Presa din Israel a scris ieri despre o posibilă rezolvare a litigiului dintre Ronny Levy şi Beitar Ierusalim: Steaua să-l cumpere pe atacantul Ben Shoshan. "Beitar s-ar alege cu nişte bani de pe urma tranzacţiei şi astfel ar face uitat contractul pe încă un an cu Levy", scriu israelienii. Ben Shoshan, 26 de ani, poate evolua ca extremă pe ambele benzi ale terenului şi e internaţional cu 12 selecţii. A marcat de patru ori pentru Beitar în sezonul trecut, în 28 de jocuri. "Mihai Stoica, managerul Stelei, îl urmăreşte pe Ben Shoshan de cîţiva ani", susţin jurnaliştii.

A semnat cu U, dar vrea la Steaua!:)
Liviu Băjenaru a provocat un conflict, fiindcă nu e hotărît unde vrea să joace. Mijlocaşul ofensiv al Bistriţei a semnat cu U Cluj, de care acum se chinuie să scape. El e dorit şi la Steaua, iar Becali anunţase deja transferul său, fără să ştie că fotbalistul are un acord cu Clujul. Acum, Florian Walter şi Gigi discută despre trecerea jucătorului în Ghencea. Există posibilitatea unui schimb cu Larenţiu Marinescu, pe care îl vor ardelenii.

Gardoş nu mai suportă schimbările!
Numirea lui Levy l-a liniştit pe Florin Gardoş: "Citeam ziarele zilnic şi vedeam cum pică în fiecare zi cîte o variantă de antrenor. M-am bucurat cînd am văzut că a venit Levy. M-am interesat deja, am discutat cu foşti elevi ai lui la Urziceni, care mi-au spus că e un mare antrenor".

Becali îl plînge pe Borcea
Gigi Becali n-a uitat de Torje, pe care tot visează să-l ia la Steaua: "Cu el mi-aş dori să încheiem achiziţiile din vara asta! Pe Dinamo aş retrograda-o, dacă aş putea! Oricum, şi finul Borcea s-a săturat de ce se întîmplă la clubul ăla. Mi-a zis că doar el aduce bani de acasă şi nici măcar nu e majoritar, ca mine!". Gazeta a dezvăluit zilele trecute că Borcea intenţionează să se retragă din Ştefan cel Mare.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
liviuemil
liviuemil  •  13 Iunie 2011, 20:30

Ba, esti pro*st? Sa nu indraznesti sa iei vre-un "puricos" de la "javr*ele" din groapa! Ai inteles?

filozoful
filozoful  •  13 Iunie 2011, 13:25

....CRED CA LEVY VA AVEA ACELASI SUCCES CA IN ISRAEL : "VA SALVA STEAUA DE LA RETROGADARE....".

filozoful
filozoful  •  13 Iunie 2011, 13:22

HAHAHAHA!!...AM VAZUT-O SI PE ASTA: SUPER-MEGA-ULTRA-HYPER-GIGA-CRESTINUL GIGI ANGAJEAZA UN "OVREI ".....

Vezi toate comentariile (11)
Comentează