FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Bergodi contrazis! Cum s-a făcut de râs Craiova în înfrângerea cu Academia Clinceni

Bergodi e la a doua înfrângere pe banca Craiovei, după aceea din finalul sezonului trecut, cu CFR +17   FOTO
Bergodi e la a doua înfrângere pe banca Craiovei, după aceea din finalul sezonului trecut, cu CFR

Articol de - Publicat luni, 26 octombrie 2020 08:21 / Actualizat luni, 26 octombrie 2020 08:33

Liderul CS Universitatea Craiova a pierdut cu Academica Cliceni, 0-1, iar Cristiano Bergodi, tehnicianul italian al oltenilor, s-a ascuns în spatele ocaziilor irosite, însă indexul InStat al oltenilor a fost cel mai slab din acest sezon. Mai modest chiar și decât acela cu Lokomotive Tbilisi (1-2).

Liderul Ligii 1 a suferit vineri seară primul eșec al sezonului, tocmai cu modesta Academica Clinceni, chiar pe „Oblemenco"! Deși presimțea că va veni și un rezultat prost, după atâtea victorii la rând, antrenorul Cristiano Bergodi s-a arătat surprins: "Nu știu ce s-a întâmplat, am avut o grămadă de ocazii. Se putea câștiga acest meci, dar nu m-a supărat ce am făcut pe teren. Am ratat ocazii mari prin Acka, Baiaram, Ivan, Bălașa, Tudorie, Ofosu... Am avut ocazii și rezultatul putea să fie cu totul altul".

Însă cifrele InStat, la care are și italianul acces, îl contrazic. Deși înainte de Clinceni câștigase la București, în fața unui Dinamo jalnic, indexul InStat, suma parametrilor de performanță ai echipei, fusese unul dintre cei mai slabi din acest sezon: 249. El știa că echipa tocmai intrase pe un trend descendent.

„Am jucat modest"

Într-adevăr, Craiova a irosit câteva ocazii mari cu Academica. Doar că ratările n-au făcut decât să mascheze întrucâtva realitatea, dezvăluită de același index InStat: 232. Cel mai mic din 2020-2021. Mai mic chiar și decât acela din dezastrul cu Lokomotive Tbilisi, 235, echivalent cu eliminarea rușinoasă din Europa League!

Mult mai aproape de realitate a fost analiza președintelui Sorin Cârțu: „Am jucat modest. E un rezultat care ne cade prost, nu-l digerăm ușor. În momentul în care faci niște greșeli din astea, jucători care n-au voie să facă asta în anumite zone ale terenului, e normal să iei gol. E un gol pe care îl primim în superioritate numerică. Sunt niște situații care trebuie analizate foarte bine și apoi eliminate". 

Indecele InStat al Craiovei în acest sezon

  • Clinceni (0-1): 232
  • Dinamo (1-0): 249
  • Poli Iași (1-0): 261
  • Argeș (2-1): 257
  • Voluntari (2-1): 275
  • Viitorul (4-1): 292
  • Astra (2-0): 270
  • Lokomotive (1-2): 235
  • Sepsi (1-0): 248

Am fi vrut ca primul eșec să vină mai târziu, dar dacă s-a întâmplat, ce să facem? Poate ne trezim așa. Și anul trecut am pierdut foarte multe puncte cu echipe din play-out. Sperăm să îndreptăm, iar apoi să vină o nouă serie de șapte victorii
- Sorin Cârțu, președinte U Craiova

VIDEO Bucurie în vestiarul Academicii Clinceni după victoria cu Craiova

Citește mai multe știri despre Craiova:

Cristiano Bergodi surprinde: „Nu e o tragedie, nu mi-a displăcut jocul nostru” + Vești bune despre Elvir Koljic

Sorin Cârțu trage un semnal de alarmă: „Am avut momente de mare modestie. Să nu facem greșelile de anul trecut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
prazberg
prazberg  •  26 Octombrie 2020, 18:26
Postat de gabryel28 pe 26 Octombrie 2020, 09:51

Clona a fost avantajata in toate meciurile pe care le a dispurat pana acum

Clona e remixu' ala din liga a 2-a. O sa va spuna lumea la tv "gazdele" sau "oaspetii" ca altfel vor avea probleme. Iti multumim ca ne urmaresti meciurile.

visarionpalnie
visarionpalnie  •  26 Octombrie 2020, 15:24

Cu exceptia CFR-ului( fara rival si anul acesta) craiolgutza ( cea mai ajutata echipa de catre arbitrii), nu intra in primele trei. Este cea mai subtire chiar si Sepsi este mai solida:))

albalbastru72
albalbastru72  •  26 Octombrie 2020, 12:15

Asta cu indexul e cea mai mare timpenie posibila,cine se uita la asta,astia care pariaza,samsarii de jucatori si ziaristii in lipsa acuta de articole.Daca Baiaram,Ivan,Mamut,Nistor sau Tudorie dadeau gol la numeroasele ocazii pe care l-au avut va dadeati cu Indexul in cap mai gsp-ei.Nu sintem la fifa pe ps4.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează