FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA/ANALIZĂ

Bergodi nu e de titlu! Bilanț înfricoșător cu FCSB, la fel ca CS Universitatea Craiova + singurul punct tare al tehnicianului

Cristiano Bergodi, foto: Guliver/gettyimages
Cristiano Bergodi, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2020 08:08

Cristiano Bergodi, tehnicianul italian proaspăt înscăunat de Rotaru la Craiova, a avut probleme în meciurile cu adversari de top chiar și atunci când a pregătit o favorită la titlu. FCSB constituie pentru el, ca și pentru Craiova, un adevărat complex.

Cristiano Bergodi a venit în Bănie cu scopul declarat de a lua titlul. CS Universitatea are șanse mari, e la doar 4 puncte de liderul CFR, dar trecutul italianului pe băncile unor pretendente la coroana cu lauri, respectiv CFR Cluj (2006-2007), Rapid (2007-2008) și Steaua, actuala FCSB (2009-2010), nu e deloc încurajator în acest sens. 

Bergodi nu doar că n-a câștigat titlul cu vreuna, dar nici măcar n-a bifat întreg sezonul pe bancă, venind pe parcurs (CFR) sau fiind dat afară (Rapid, FCSB). La finalul campionatului, CFR și Rapid au încheiat pe 3, FCSB chiar pe 4! 

E adevărat, în schimb, că la fiecare dintre echipele despre care vorbim, având și un lot de calitate la dispoziție, a scos în medie peste două puncte pe meci. La FCSB chiar cea mai mare din carieră până acum, 2,23. 

Cum stă Bergodi contra rivalelor: a bătut o singură dată FCSB!

Și totuși! Dacă oltenii speră ca Bergodi să scoată mai multe puncte decât predecesorii Papură și Pițurcă din duelurile cu contracandidatele la titlu, statisticile îi dezamăgesc din nou. Destul de tare. Când era la CFR, peninsularul a împărțit punctele cu Rapid și cu „câinii", iar FCSB l-a bătut în ambele partide! La Rapid, în primul mandat, a apucat să scoată un punct în Ghencea. 

Și mai trist e bilanțul ca antrenor al FCSB: o remiză albă cu CFR și două eșecuri, contra Urziceniului și a eternei rivale Dinamo, în Derby de România! CS Universitatea Craiova, se știe, are un adevărat complex în fața FCSB-ului. De la promovarea pe prima scenă, în 2014, n-a reușit s-o bată decât o singură dată. 

Numai că și Cristiano are tot o singură victorie în duelurile cu Becali, în 8 întâlniri. A obținut-o pe 11 august 2019, când era antrenor al Voluntariului, la Pitești. Un 3-1 la care a contribuit chiar Gigi, care, focusat pe Europa League și cu mulți indisponibili, a trimis pe teren o echipă cu mulți juniori și rezerve.

1 trofeuare Bergodi în palmares. Supercupa României, câștigată în 2007-2008 cu Rapid

7 punctea scos Bergodi contra Stelei (FSCB), dintr-o victorie și 4 egaluri. Golaveraj în 8 partide: 9-11

Bergodi pe banca favoritelor la titlu pe care le-a pregătit

CFR (5 octombrie 2006 - 25 mai 2007) 

  • Bilanț în toate competițiile: 24 de meciuri/2,04 puncte pe meci 
  • Dueluri cu contracandidate la titlu: 2-4 (d) și 1-2 cu FCSB, 1-3 (d) și 3-2 cu Rapid, 2-1 și 0-1 (d) cu Dinamo

RAPID (1 iulie 2007 - 19 octombrie 2007) 

  • Bilanț în toate competițiile: 9 meciuri/2,11p pe meci 
  • Dueluri cu contracandidate la titlu: 0-0 cu FCSB (d)

FCSB (1 iulie 2009 - 18 septembrie 2009) 

  • Bilanț în toate competițiile: 13 meciuri/2,23 puncte pe meci 
  • Dueluri cu contracandidate la titlu: 2-2 cu CFR Cluj, 0-1 cu Urziceni și 0-1 cu Dinamo

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova:

Montini, gratis la Craiova? Cristiano Bergodi încearcă să facă prima mutare tare în Bănie

S-a simțit Corneliu Papură „lucrat” la Craiova? Umilința din derby-ul cu FCSB l-a transformat pe doctor în suspectul numărul 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
firaldo
firaldo  •  12 Mai 2020, 08:12

De ce va faceti ca nu stiti de ce Bergodi ă fost dat afară de la FC Fcsb Pipera?

albalbastru72
albalbastru72  •  11 Mai 2020, 13:42

Articol inutil,cineva din anturaj(daca nu si-a dat singur inca seama ca spunea ca stie lotul)sa-i spuna ca e nevoie acuta de fundasi,sa lase timpeniile cu Montini,are cine s-o bage-n ate,deci:Sorescu,Planici si Mihut de la Botosani astea trebuie sa fie tintele,nu cai verzi pe pereti.E ca la Covid,statistici si procentaje de reusita putem face la infinit dar nu rezolva problema.

romulus65
romulus65  •  11 Mai 2020, 12:21

Pana la urma, ca sa fim cinstiti, nici Craiova nu are echipa de titlu.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează