FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA „Nu există timp aici!” » Discursul de neclintit al antrenorului-vedetă din Superligă: „Dacă nu-mi îndeplinesc obiectivele, plec acasă!”

Sepsi și Rapid au remizat, 0-0, într-un meci din etapa #16 din Liga 1, prima a returului.
Sepsi și Rapid au remizat, 0-0, într-un meci din etapa #16 din Liga 1, prima a returului.

Articol de , - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 13:27 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 13:28

Bernd Storck (60 de ani), antrenorul neamț instalat la Sepsi în decembrie, dezvăluie, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, ce așteptări are de la propria echipă pe final de sezon. Germanul explică de ce filosofia sa nu cuprinde deocamdată obiective pe termen lung.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

„Împotmolită” în clasament și complet blocată mental pe finalul mandatului lui Ciobotariu, Sepsi a redevenit o forăreață odată cu cooptarea lui Bernd Storck, fostul selecționer al naționalei Ungariei. Covăsnenii s-au reinventat și au „înșfăcat” 10 dintre următoarele 12 puncte puse în joc, întorcându-se totodată pe locurile călduroase de play-off.

Lovitura de teatru pregătită de Șucu » Jucătorul de la FCSB e în Antalya să semneze cu Rapid
RAPID
Lovitura de teatru pregătită de Șucu » Jucătorul de la FCSB e în Antalya să semneze cu Rapid

Bernd Storck se declară surprins de ascensiunea imediată pe care a cunoscut-o echipa sa, dar nu îndrăznește să seteze obiective nerealiste. Vrea întâi play-off-ul, dar mai ales implementarea unui stil de joc care să-i satisfacă filosofia.

Bernd Storck: „Sunt surprins că am ajuns atât de repede între primele șase”

+10 FOTO

„N-a fost cea mai ușoară situație. Echipa nu mai avea succes, iar așteptările erau foarte, foarte ridicate. Câștigaseră și Supercupa, luaseră și Cupa în precedentele două sezoane. Au jucat foarte bine și în pregătire, dar apoi, în campionat, au luat-o din ce în ce mai jos. Nu-și mai puteau exprima ideile fotbalistice pe teren. Erau o echipă bună inclusiv în trecut, dar pierdeau.

Job-ul meu a fost să readuc nivelul, din punctul meu de vedere. Cred că suntem pe un drum bun. Faptul că am ajuns atât de repede între primele șase mă bucură, dar este în același timp și o surpriză pentru mine, fiindcă am avut o perioadă scurtă la dispoziție, trei-patru săptămâni”, e de părere tehnicianul neamț în vârstă de 60 de ani.

Bernd Storck: „Am unele idei despre cum să ne îmbunătățim nivelul”

Ce urmează acum pentru Sepsi? Bernd Storck se declară adeptul pașilor mici și bine calculați.

„Trebuie să continuăm să jucăm așa cum am făcut-o până acum. Trebuie să ne apărăm poziția pe care o ocupăm în prezent, dar, în același timp, va trebui să ne îmbunătățim nivelul, bineînțeles. Trebuie să facem lucrurile mai bine și am unele idei despre cum să reușim asta. Nu ne rămâne decât să continuăm să muncim din greu.

Jucătorii muncesc foarte mult, se vede acest lucru și în distanțele pe care le aleargă. Aleargă mai mult în timpul meciurilor, acum, față de modul în care o făceau în trecut. Fizic, trebuie să lucrăm mai mult și o vom face pe durata cantonamentului”, a spus Bernd Storck.

VIDEO. Bernd Storck: „Dacă nu-mi îndeplinesc obiectivele, plec acasă!”

Antrenorul lui Sepsi evită discuțiile despre proiecte de lungă durată și admite că job-ul său vine la pachet cu o serie de riscuri. „Nu există timp în meseria asta! Dacă nu-mi îndeplinesc obiectivele, plec acasă!”.

„În această meserie, nu există timp! N-aș putea spune că am nevoie de «trei luni, șase luni, șapte luni». După șase luni, dacă nu-mi îndeplinesc obiectivele, plec acasă! Președintele așteaptă unele lucruri de la mine, trebuie să mă clasez între primele șase, acesta-i obiectivul.

Vom vedea atunci când tragem linie la ce nivel de fotbal am reușit să-i aduc pe jucători, apoi vom vedea care sunt rezultatele. Nu pot vorbi în termeni de zile, săptămâni, luni. Am dat tot ce am avut mai bun încă de la început, când am ajuns și am văzut lucrurile. Trebuie să continui în acest mod.

Știți, Sepsi e un club foarte tânăr. Cred că, pe durata ultimilor șapte ani, au făcut pași foarte importanți în fotbalul românesc. Și de aici înainte, noi trebuie s-o luăm pas cu pas. Președintele are, de asemenea, viziunea lui pentru viitor, dar întâi trebuie să ne îndeplinim obiectivul.

Primul obiectiv e clasarea în Top 6 al acestei țări. Apoi, vom vedea ce putem face în play-off. Acolo, vom putea seta un alt obiectiv. Dar, deocamdată, obiectivul e să duc echipa aceasta în play-off. Apoi vom vedea ce se poate întâmpla”, a punctat Storck.

Sunt foarte direct cu jucătorii. Nu am timp de pierdut! Le-am spus ce aștept de la ei. Pe partea teoretică, am făcut o grămadă de întâlniri cu ei înainte de antrenamente, cu scopul de a le transmite ideile cât mai repede cu putință, le-am arătat ce aștept de la ei. Știți, atunci când vii într-o țară și nu vorbești limba acelei țări, intervin uneori și probleme de comunicare. Dar lucrurile acestea le-am fixat inclusiv prin imagini, prin videoclipuri, pentru a le arăta cum vreau eu să-i văd jucând fotbal. Acesta a fost un proces foarte rapid. Jucătorii, iar asta m-a făcut foarte fericit, s-au adaptat foarte repede. În modul în care jucăm și, bineînțeles, asta se poate traduce cel mai bine și prin rezultatele obținute. Fiecare punct îți aduce mai multă acoperire în felul în care lucrezi. A fost o schimbare de amploare inclusiv pentru echipă

- Bernd Storck, antrenor Sepsi Sfântu Gheorghe

Vezi și alte noutăți din cantonamentele echipelor românești:

„Am pornit o mică revoluție!” » Neamțul de pe banca lui Sepsi, întrebat direct: „Cât de departe e naționala României de Ungaria?”. Cum a răspuns
INEDIT
„Am pornit o mică revoluție!” » Neamțul de pe banca lui Sepsi, întrebat direct: „Cât de departe e naționala României de Ungaria?”. Cum a răspuns
Unul dintre „veteranii” Ligii 1, în pragul retragerii: „Soția vrea să mă întorc acasă” + Declarație brutală despre responsabilitățile partenerei lui: „Dacă eram în locul ei, probabil că m-aș fi spânzurat!”
FC VOLUNTARI
Unul dintre „veteranii” Ligii 1, în pragul retragerii: „Soția vrea să mă întorc acasă” + Declarație brutală despre responsabilitățile partenerei lui: „Dacă eram în locul ei, probabil că m-aș fi spânzurat!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează