FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Blat cu MM președinte și „Mister” Ilie Dumitrescu antrenor, recunoscut în direct: „A fost o strategie frumoasă, fără șut la poartă. E mai bine așa, eviți pericolul”

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 13:24 / Actualizat marti, 02 mai 2023 15:57

Fostul antrenor de la FCSB, Leo Strizu (55 de ani), a dezvăluit în direct la GSP Live un meci aranjat de Oțelul Galați în perioada în care echipa era condusă de Mihai Stoica, actualul manager general de la FCSB, și antrenată de Ilie Dumitrescu, analistul DigiSport din prezent

La începutul lui iunie 2001, fotbalul românesc era frământat de negocierile selecționerului Ladislau Boloni cu Sporting Lisabona. În Liga 1, titlul deja jucat, Steaua fiind deja, matematic, campioană, iar singurele dubii rămâneau la retrogradare, unde Oțelul, Foresta, FCM Bacău și Rocar se băteau să prindă ultimul loc care asigura salvarea fără baraj.

În penultima etapă, Oțelul Galați mergea la Piatra Neamț și, teoretic, avea emoții din cauza faptului că președintele Mihai Stoica, actualul manager de la FCSB, nu era în relații grozave cu Gheorghe Ștefan și cu Jean Pădureanu, șefii Cooperativei care an de an decideau în culise soarta campionatului. 

Înaintea partidei, Ștefan declara că va fi un meci de care pe care și că egalul nu ar fi bun pentru nimeni. Antrenorul Oțelului, actualul analist DigiSport Ilie Dumitrescu, spunea, însă, că și un meci fără înfrângere, adică un egal, ar ajuta echipa sa. 

A urmat o piesă de teatru în timpul căreia spectatorii nemulțumiți și-au cerut înapoi banii pe bilete. Gazeta Sporturilor și ProSport au taxat aranjamentul, iar trimisul Gazetei, Daniel Ion, a notat cu 4 toți fotbaliștii prezenți pe teren în acea după-amiază. 

Leo Strizu: „Eu nu am umblat cu bani”

La 22 de ani distanță, Leo Strizu - director sportiv la Oțelul în acel moment - a recunoscut aranjamentul făcut de conducătorii celor două cluburi pentru ca echipa din Galați să nu retrogradeze: “Să știți că MM nu a luat parte la blaturi. Că… am (își drege vocea și zâmbește) făcut și noi câte ceva ca să scăpăm echipa de la retrogradare, e cu totul altceva!”.

Moderator: Ce ați făcut?
Strizu: (Ironic) Am muncit zi și noapte. Am făcut mici eforturi în numele echipei. Nu vă mai zic meciuri că iar începeți să căutați (râde).

Moderator: Nu ne dați nume….
Strizu: A fost un meci în care am făcut egal, n-a fost niciun șut pe poartă nici de o parte, nici de cealaltă. Cred că au fost două cornere. Noi aveam nevoie de un punct, ceilalți nu aveau nevoie de nimic. Și atunci s-a abordat o strategie foarte frumoasă în care nu șutează nimeni la poartă. Se pot întâmpla multe când șutezi la poartă și atunci e mai bine să eviți pericolul.

Moderator: S-a făcut pe bani?
Strizu: (Ridică din umeri și nu răspunde)… Eu nu am umblat cu bani. Tot ce am făcut am făcut să ajut clubul.

Blat cu MM președinte și „Mister” Ilie Dumitrescu antrenor, recunoscut în direct: „A fost o strategie frumoasă, fără șut la poartă. E mai bine așa, eviți pericolul”
Cronica meciului Ceahlăul - Oțelul 0-0, în Gazeta Sporturilor

Jucată în etapa a 29-a a sezonului 2000-2001, partida Ceahlăul - Oțelul 0-0 este singura care se potrivește perfect descrierii. În caseta meciului, reporterul Gazetei a consemnat un raport halucinant al șuturilor pe poartă: zero-zero! Pe teren s-au aflat, printre alții, Bogdan Andone - viitor antrenor la FCSB - alți trei fotbaliști care aveau să ajungă la echipa finanțată de George Becali: Ghionea, Pitu și Boștină. 

Un an mai târziu, Mihai Stoica ajungea în conducerea clubului din Ghencea. 

Citește și alte articole:

„«Cârâie» ambreiajul!»” Bogdan Lobonț și o călătorie de 400 de kilometri cu Dacia 1310. A băgat în sperieți doi jurnaliști: „Vezi că e o pedală acolo, în stânga”
GSP LIVE
„«Cârâie» ambreiajul!»” Bogdan Lobonț și o călătorie de 400 de kilometri cu Dacia 1310. A băgat în sperieți doi jurnaliști: „Vezi că e o pedală acolo, în stânga”
Poate FCSB să câștige titlul cu Elias Charalambous? Răspunsul lui Leo Strizu: „Hai că mă iei la mișto. La Steaua sunt trei oameni care decid”
FCSB
Poate FCSB să câștige titlul cu Elias Charalambous? Răspunsul lui Leo Strizu: „Hai că mă iei la mișto. La Steaua sunt trei oameni care decid”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
atthur
atthur  •  03 Mai 2023, 06:38

Dacă nu ar fi "ajuns" ulterior la Steaua lui Becali ar fi interesat pe cineva??? Chiar pe gesepe??? Să fim serioși!!! Ce parcă ăia de la ci.fi.ri sunr mai breji??? Cum au promovat???Sau e careva "curat"???Bine,Strizu,săracu ' e prea băgat în seamă și vorbește numa' tampenii. Eu aștept însă momentul când vivi își dă foc la "licența pro a viselor",daca ia FCSB=STEAUA campionatul.Doamne ajută și AMIN!!!...!!!

balderis
balderis  •  02 Mai 2023, 18:31
Postat de brentford pe 02 Mai 2023, 14:48

In primul rand nu a fost blat,ci o "mosmoanda",cuvant inrudit cu "omenie". Pai cum sa compari omenia cu blatul?

Hai că, chiar ești prost !

lapusneanul
lapusneanul  •  02 Mai 2023, 17:24
Postat de cirus11 pe 02 Mai 2023, 15:33

Aveau dreptate aia care il faceau prost total pe Strizu... asta se numeste autodenunt si ar trebui automat suspendat din fotbal pt multi ani, nu?? Apoi ceilalti acuzati de la Otelul... normal ar fi sa ceara dovezi? Si sa urmeze proces de calomnie. Ai dovezi? Nu? despagubiri. Are? MM Stoica si el afara din fotbal. Dumitrescu nu stiu... poate concediat de la digi.

le ai cu aritmetica ?2023-2001=22 ani...adică s-a prescris !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează