FOTBAL  »  Superliga  »  "FRANCESCA"

Bobby Păunescu: "Steliştii m-au inspirat"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 septembrie 2009 00:00

Regizorul Bobby Păunescu spune că determinarea fanilor Stelei l-a făcut să aleagă decorul roș-albastru în cea mai controversată scenă a filmului Francesca

Filmul "Francesca", al regizorului Bobby Păunescu, se află în centrul unui scandal, după ce pelicula a fost oprită la difuzare în Veneţia, anumite replici fiind considerate ofensatoare de către deputata Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini. Dialogul care a stîrnit controversa a fost filmat în bucătăria unui apartament din Bucureşti, pe fundal văzîndu-se numeroase însemne ale Stelei. Scenograful filmului, Mihai Dorobanţu, povesteşte: "Ca aproape orice bărbat, tatăl Francescăi este microbist. Şi ideea lui Bobby a fost că orice microbist trebuie să aibă colţişorul lui în apartament".

Gazeta l-a contactat ieri pe Bobby Păunescu. "Ţinînd cont de agresivitatea recentă a fanilor din Ghencea, mi s-a părut că asta inspiră energie, aşa cum este şi tatăl fetei, imaginat ca un stelist. Mama o sprijină pe Francesca să plece să lucreze în Italia. Părintele, care este uşor extremist şi se teme, se împotriveşte. Atunci dă el replicile care au stîrnit scandalul", a dezvăluit regizorul, care a împlinit chiar ieri 35 de ani.

Păunescu a dorit apoi să precizeze: "Eu am jucat la Dinamo cînd aveam 9 ani, la grupa lui Nelu Nunweiller. Tatăl meu ţine cu Craiova, unchiul meu e stelist. Eu nu am vreo simpatie anume, ba chiar mi-a dispărut interesul pentru fotbal în ultima vreme".

34 de zile au durat filmările la "Francesca", bugetul fiind de 700.000 de euro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
 •  09 Septembrie 2009, 11:35
Postat de pe 09 Septembrie 2009, 10:32

filmari facute pac-pac intr-o luna si 700.000 euro buget e cam mult

ce bine ca avem priceputi si in ale filmului printre noi. ca prea ajunsese toata lumea sa se priceapa la fotbal si politica.

 •  09 Septembrie 2009, 11:34

Ce tare, posterul ala cu Habibou, Pepe Moreno, Mendoza si Dayro il am si eu in bucatarie :)))) Putea sa o aduca pe Monica "Dean" sa filmeze cu mine ;)

 •  09 Septembrie 2009, 11:22

bea-ti lapticul, bebe mic. si dupa fa un nani, e tarziu pt tine

Vezi toate comentariile (15)
Comentează