FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

Bogdan Andone, antrenorul momentului, țintește sus cu Astra Giurgiu: „Ne putem gândi la titlu”

Articol de - Publicat miercuri, 04 decembrie 2019 09:00

Bogdan Andone a vorbit despre proiectele pe care le are la Astra, pe care a reușit să o ducă la un punct de locul 1.

  • Viitorul - Astra se joacă mâine, de la 20:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Sport. 

După experiența la FCSB, Bogdan Andone a revenit pe banca tehnică a Astrei Giurgiu, de data aceasta ca antrenor principal. A preluat echipa de pe locul 7 şi, după 6 victorii consecutive, a dus-o până pe 2, la un punct de liderul CFR Cluj!

7 meciuria strâns Bogdan Andone pe banca Astrei în toate competiţiile: 6 victorii în Liga 1 şi o înfrângere în Cupa României, 2-4 cu Sepsi

- Domnule Andone, aveți un început foarte bun pe banca Astrei, deși ați preluat 12 echipa din mers. Sunteți mulțumit de nivelul la care ați găsit-o?
- Am găsit-o la un nivel bun, însă am putut profita de pauza de 10 zile venită în urma meciurilor echipei naționale. Am fost alături de băieți patru zile într-un mini cantonament, unde am avut ocazia să le expun ideile mele și să le transmit dorințele și așteptările pe care le vreau de la ei.

- Cum aţi reuşit să vă impuneţi în faţa unor jucători dificili ca Budescu, Alibec și Tamaș?
- Din punctul meu de vedere este foarte important ca un antrenor să găsească metode și motivație pentru ei, atât în modul de a se comporta dincolo de terenul de fotbal, cât și în modul de a juca. Eu știu cum să discut cu ei, comunicarea mi se pare esențială. Vreau să îi motivez cât se poate de bine și să-i ajut să aibă cât mai multe reușite în teren. Când ai niște jucători ca Budescu și Alibec, trebuie să te folosești la maxim de valoarea lor și sper ca și ei să continue să profite de libertatea din teren pe care le-o acord și să aibă în continuare evoluții foarte bune.

„Va fi un play-off încins” 

- Am văzut Astra evoluând în formula cu trei fundași centrali cât și în 4-3-3. Care este sistemul de joc preferat de dumneavoastră?
- Eu prefer sistemul 4-3-3, însă mă pliez în funcție de jucătorii pe care îi am disponibili, iar în unele momente a fost dificil să jucăm 4-3-3, așa că am mers pe sistemul cu 3 fundași centrali. Rezonez cu filozofia lui Marius Șumudică, căruia i-am fost secund aici la Astra. Am colaborat foarte mult, iar în unele momente mă gandesc la modul în care am abordat împreună unele partide.

7 partidea adunat Bogdan Andone ca antrenor al FCSB-lui în startul sezonului: 4 victorii, o remiză şi două înfrângeri

- Ce obiective aveți pentru acest sezon? Vă gândiți la titlu?
- Ne dorim să luăm această stagiune pas cu pas. În primul rând, esențială este calificarea în play-off, iar de acolo obiectivele pot crește. Dacă calificarea în play-off este atinsă, ne dorim un loc pe podium, care să ne permită să evoluăm anul următor în competițiile europene. În cazul în care jocul nostru va merge așa cum ne dorim, ne vom gândi desigur și la titlul de campioană. Vom vedea însă ce va fi în iarnă, momentan sunt mulțumit de lot, am un mix de jucători tineri și jucători cu experiență, jucători români și jucători străini deopotrivă.

5 goluri în 6 meciuriare Alibec cu Andone pe bancă

- Cum vedeți lupta pentru titlu în acest sezon?
- Este un campionat foarte disputat, ce cred că se va juca pana în ultima etapă. Vom avea un play-off încins, sunt multe formații puternice precum CFR, Craiova, Viitorul, Astra, FCSB, chiar și Dinamo și Gaz Metan. Sunt formaţii cu filozofii vizibile, cu idei clare de joc. Oricare dintre acestea poate ieși triumfătoare la finalul campionatului. 

VEZI ȘI

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
corectu
corectu  •  04 Decembrie 2019, 11:46

Astra nu va termina în primele 4.Echipele nu prea i-a băgat în seamă pe Budescu și Alibec.Pentru ei de acum vin echipele mari. Să-vedem cu Viitorul.

109843526893784
Aurel Radulescu  •  04 Decembrie 2019, 11:38

Să fie realiști, nici o echipă nu merită să fie campioană,suntem praf la toate disciplinele sportive,nu mai contam in Europa. Nu producem sportivi de performanță,doar cate unul pe ici colo, care sunt vânduți că niște ***, de mafioți.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

patratel2019
patratel2019  •  04 Decembrie 2019, 11:03

Sa fim serioși! N-aveti echipa de titlu și nici antrenor! Daca Budescu și Alibec nu-s intr-o zi buna ca bate si Voluntari sau Clinceni!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează