FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Bogdan Andone, fără pic de libertate! Becali a definit clar rolul antrenorului la FCSB

Bogdan Andone
Bogdan Andone

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2019 09:00

Bogdan Andone, noul „principal” al lui FCSB, e deja ignorat complet, Gigi Becali a fixat sistemul și toate regulile de alcătuire a echipei în sezonul următor.

„Andone trebuie să ducă Steaua în grupele Europa League. Bine, n-o duce Andone, o ducem eu cu Tudor, de fapt! Fără rugăciunile noastre nu se poate face nimic. Dacă noi nu facem rugăciune curată, n-are nicio șansă antrenorul!”.

Cu declarația aceasta de la ProX, Becali a definit clar rolul lui Bogdan Andone: antrenorul instalat recent doar îndeplinește condiția din regulament care obligă cluburile să aibă în staff o persoană cu licența Pro, calificarea necesară unui tehnician din prima ligă. Decizii nu ia Andone.
Patronul îi fixase toate criteriile importante și înainte să afirme că el și fostul arbitru Alexandru Tudor sunt mai importanți decât e antrenorul principal. A1 doar execută comenzile de la Palat, și nici n-au început meciurile oficiale! Ordinele pe care le-a primit deja:

  • Sistemul: 4-3-3. Andone a antrenat echipa pentru tactica pe care o comandase Becali, proprietarul clubului s-a cam răzgândit recent și e gata să arunce la gunoi planul și munca din pregătirea parcursă în Brașov: „Încercăm un meci cu 4-3-3, dacă nu merge revenim la 4-2-3-1”. Gigi și-a dat seama după ce a ordonat schimbarea tacticii că în noua formă ar trebui să dispară unul dintre favoriții lui, nu ar mai avea loc la fel de mulți jucători de atac.
  • Titularii: i-a dictat aproape pe toți. Man, Tănase, Coman și Nedelcu nu au voie să lipsească din formula de start. În poartă trebuie să fie tânărul Andrei Vlad, nu experimentatul Bălgrădean, titular în sezonul trecut. Lui Andone îi mai rămâne să găsească o improvizație pentru fundașul stânga, un post pe care nu există nicio soluție clară, specializată. Doar până când Becali va acoperi și acea poziție. Negociază pentru Florin Ștefan, de la Sepsi, pe care speră să-l cumpere cu 300.000 de euro. Deocamdată, clubul din Covasna cere un milion. 

Cum arată echipa pe care a pregătit-o Becali

A. Vlad - Belu, Planici, I. Cristea, M. Roman I - Laidouni, Nedelcu, Pintilii - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman

FCSB nu poate juca 4-3-3, cum vrea Gigi, fiindcă n-are interi. Și ar dispărea un jucător de atac, față de 4-2-3-1. În loc să joace Man, Tănase, Coman și un vârf, locul unuia va fi luat de un mijlocaș central”
Ilie Dumitrescu, la DigiSport

„Care e problema dacă nu putem să jucăm 4-3-3? Mă voi convinge și revenim la tactica veche! Tinerii pe care vreau să-i vând trebuie să fie pe teren!”
Gigi Becali, patron FCSB

Rivalul lui în antrenorat: Hagi

Becali se comportă ca Hagi în perioada asta. Gică l-a delegat pe secundul Cătălin Anghel să antreneze echipa, el conduce totul de la distanță, pentru că a fost în Italia pe toată durata Campionatului European de tineret. Gigi l-a delegat și el pe „secundul” Bogdan Andone și, de asemenea, face toată strategia de acasă. Becali îl mai provoacă pe Gică și în domeniul în care clubul lui Hagi e specializat: „Să vedem dacă la meciul cu Viitorul voi avea eu sau Gică mai mulți jucători sub 21 de ani pe teren! Eu o să am șase!”. Vlad, Nedelcu, Oaidă, Moruțan, Man și Coman sunt fotbaliștii U21 pe care Andone trebuie să-i titularizeze cu Viitorul. 

„Zicu, nu ți-e rușine?”

Gigi insistă că Florinel Coman va fi vândut cu 40 de milioane de euro și se enervează dacă apare vreo altă evaluare a jucătorului. Ianis Zicu spusese recent la DigiSport: „Oferta Fiorentinei pentru Coman conține prețul corect, 3,5 milioane de euro. E greu să ajungă la zeci de milioane de euro doar cu două execuții dintr-un meci de la Euro de tineret!”. Becali nu se răzgândește, e convins că Ianis e răutăcios: „El e machedon, dar vorbește numai prostii! Pentru Coman am și acum ofertă de 15 milioane de euro, dar nu vreau să-l vând cu prețul ăsta. Nu-i e rușine lui Zicu să spună așa ceva? Marele Zicu comentează zilnic la TV despre fotbal, însă abia aștept să-l văd ce va face el ca antrenor!”. Ianis tocmai a fost instalat ca „principal” la Farul și are obiectiv promovarea în prima divizie. 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
kikostel
kikostel  •  05 Iulie 2019, 00:04

Trebuie sa fii fraier sa mai investesti timp, daramite bani, pentru "spectacolul" penibil oferit de Becali. Partea proasta nu e ca Gigi conduce clubul precum un oier, ca nu poate mai mult, ci ca niste generali corupti i-au dat clubul pe mana. In mod normal, Fcsb nu ar trebui sa aiba mai mult de 2000 de spectatori la un meci.

ucv1948
ucv1948  •  04 Iulie 2019, 19:13

Fereasca Sfantul !!! .... ***.. Voi l-ati creat , fiti mandri de el

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

capca1
capca1  •  04 Iulie 2019, 15:27

Ha,ha,ha, Guradiola din Pipera !Succesul va fi obținut prin post și rugăciune !

Vezi toate comentariile (21)
Comentează