FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Bogdan Planic pierde bani la FCSB pentru că e sârb! Impresarul se revoltă: „Legea din România îl discriminează!”

Articol de , , - Publicat luni, 11 noiembrie 2019 09:00

Gigi Becali calculează că mai degrabă ar renunța la Bogdan Planic, din cauza taxelor prea mari pe salariile extracomunitarilor. Agentul fundașului sârb, Zvonko Milojkovici, critică diferența care se face între fotbaliștii din state membre ale Uniunii și cei din afara UE.

Negocierea pentru prelungirea contractului dintre Bogdan Planici și FCSB se transformă într-o telenovelă. Becali a susținut de curând că acordul cu fundașul ar fi valabil până în iunie 2021, cu un an în plus față de durata care se știa: „Argăseală nu doarme, mi-a zis că i-a făcut contractul până în 2021 încă de atunci când l-am adus din Serbia”. (Detalii AICI)

Care e tactica lui Becali

Apropiați ai fotbalistului confirmă că va fi încheiată în vara anului viitor colaborarea, nu cu 12 luni mai târziu. Afirmația lui Gigi ar fi doar o parte din strategia de a-l convinge pe jucător să semneze un contract nou. Dacă FCSB anunță că Planici mai e legat de club până în 2021, mai puține formații din străinătate vor fi interesate de apărător, din moment ce nu s-ar mai ști exact când devine liber sârbul.

Fundașul central în vârstă de 27 de ani câștigă 12.000 de euro lunar acum. Becali a anunțat că i-ar oferi 15.000 de euro pe lună într-un contract nou. „Nu mai mult, fiindcă taxele pentru extracomunitari sunt cu mult mai mari decât acelea pentru fotbaliștii din Uniunea Europeană” constituie motivul pentru care patronul calculează așa.

„Biletele sunt mai scumpe pentru noi?”

Fiindcă Serbia nu e membră a UE, taxele pe salariul lui Planici sunt de 74 la sută, adică un club care-i achită 10.000 de euro net unui sârb consumă, de fapt, 17.400 de euro. În cazul unui comunitar, la același salariu net, efortul clubului va fi de doar 11.300 de euro. Zvonko Milojkovici, impresarul lui Planici, crede că nu e corectă diferențierea aceasta: „Mi se pare o formă de discriminare legislația din România! De ce salariul plătit unui sârb e taxat altfel decât al unui comunitar? Dacă eu merg la un meci al FCSB, cum plătesc biletul? Cu suprapreț fiindcă sunt sârb, deci din afara Uniunii Europene? Nu, achit același preț pe care-l dă și un român pe bilet!”.

Cum s-a ajuns la diferența considerabilă dintre taxe? Statul a creat o facilitate pentru sport, cu contractele de activitate sportivă, o formă de angajare în baza căreia cluburile achită doar 10 la sută peste salariul net. „Cadoul” acesta e valabil însă doar pentru sportivii cetățeni ai Uniunii Europene. Extracomunitarii trebuie să semneze, în continuare, contracte individuale de muncă, la fel ca toți angajații din România.

61 de meciuriși un gol a adunat Planici la FCSB. El se află la al treilea sezon în tricoul roșu și albastru; aceasta ar putea fi și ultima lui stagiune în campionatul românesc

Va lipsi cu Astra

FCSB va trebui să se descurce fără Planici în etapa viitoare, ocazie cu care va avea loc un test pentru ceilalți fundași centrali din lot. Sârbul a devenit suspendat ca urmare a eliminării din partida de la Botoșani. A încasat două cartonașe galbene în Moldova și va sta o rundă, chiar dacă Vintilă și colegii lui Planici au contestat după meci al doilea cartonaș, primit după un duel cu Așkovski. "A fost fault în atac, macedoneanul a ajuns mai târziu, după ce Planici lovise mingea!", au criticat roș-albaștrii. Eliminarea a avut loc când scorul era 0-1, botoșănenii au dominat câteva minute după ce a ieșit sârbul, apoi FCSB a făcut 2-0 cu golul lui Gnohere și a rezolvat victoria. 

Citește și:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Gigi Becali caută înlocuitor pentru Gnohere: „Vreau un atacant tânăr. Am tot strâns date despre el”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
7manuel
7manuel  •  11 Noiembrie 2019, 14:04
Postat de blatistu49 pe 11 Noiembrie 2019, 13:59

unde s performantele cu blaturile in Mamaligi ligi in Europa sunt varza ce culoar au avut anul asta si sa u facut de ris se consoleaza cu blaturile valoarea lor e zero barat

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blatistu49
blatistu49  •  11 Noiembrie 2019, 13:59
Postat de 7manuel pe 11 Noiembrie 2019, 12:25

@sasesase, zis si minte creata: Bai papornita, Steaua/FCSB este de departe cea mai simpatizata echipa din Romania. Asta-i motivul pentru care majoritatea articolelor au legatura cu echipa care are cele mai mari performante din fotbalul romanesc.

unde s performantele cu blaturile in Mamaligi ligi in Europa sunt varza ce culoar au avut anul asta si sa u facut de ris se consoleaza cu blaturile valoarea lor e zero barat

1391972634181505
Adrian Popescu  •  11 Noiembrie 2019, 12:36

GSP a devenit un panou de afișaj al intereselor impresarilor din fosta Iugoslavie...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează