FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali reacționează dur după ce Bogdan Planic a reziliat unilateral contractul: „S-ar putea să-l coste 10 milioane!”

Bogdan Planic s-a despărțit de FCSB
Bogdan Planic s-a despărțit de FCSB

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 iunie 2020 14:46 / Actualizat vineri, 19 iunie 2020 17:52

Bogdan Planic (28 de ani, fundaș central) a reziliat unilateral contractul cu FCSB! Partida cu CFR Cluj (0-1) din etapa precedentă a fost ultima pentru el în tricoul roș-albaștrilor.

În conflict de luni bune cu Gigi Becali, Planic nu și-a mai dorit sub nicio formă să continue la echipa antrenată de Bogdan Vintilă. Sârbul are de primit de la FCSB 38.000 de euro, reprezentând salariile pe ultimele două luni și jumătate.

UPDATE. Reacția lui Gigi Becali: „Mă gândesc să-l dau în judecată!”

Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a reacționat după ce fundașul central și-a anunțat plecarea de la echipă.

„Bogdan Planic nu a mai venit la antrenament și ne-a anunțat că vrea rezilierea contractului unilateral. Eu i-am transmis că nu-l țin cu forța, legat de gard, poate să se ducă unde vrea, dar îl avertizez că această plecare s-ar putea să-l coste zece milioane de euro.

Să se uite bine pe contract, că eu mă gândesc serios să-l dau în judecată. Însă, vă repet, nu-l pot ține legat cu sfoara de gardul de la baza din Berceni”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport.

Bogdan Planic s-a despărțit de FCSB

Vicecampioana României a fost deja notificată privind ruperea unilaterala a contractului, conform articolului 14bis din „Regulamentul FIFA privind Statutul și Transferul Jucătorilor”.

„Rezilierea unui contract din cauza salariilor restante 

1. În cazul în care un club, in mod ilegal, nu-i plateste unui jucător cel puțin două salarii lunare pana la data scadentă, se considera ca jucătorul are un motiv justificat de a-și rezilia contractul. Condiția este ca jucatorul să anunte in scris clubul si sa-i acorde un termen limită de cel puțin 15 zile pentru ca clubul debitor să-si respecte pe deplin obligația/obligatiile financiare. Alte prevederi din contractele existente in momentul cand aceasta prevedere intra in vigoare vor putea fi luate in considerare

2. Pentru eventualele salarii ale unui jucător care nu sunt datorate lunar, se ia în considerare valoarea pro-rată corespunzătoare celor două luni. Plata întârziată a unei sume care este egală cu cel puțin două luni, va fi, de asemenea, considerată o cauză justă pentru ca jucătorul să-și rezilieze contractul, sub rezerva respectării notificării de încetare a contractului conform alineatului (1) de mai sus. 

3. Acordurile colective de negociere valabile, facute intre reprezentanții angajatorilor și angajaților la nivel național, si în conformitate cu legislația națională, se pot abate de la principiile stipulate la paragrafele 1 și 2 de mai sus. Termenii unui astfel de acord prevalează”

Planic a notificat FCSB în ultimele luni, însă conducerea nu a reacționat. Sârbul acuză gruparea roș-albastră de „încălcarea gravă a contractului de muncă”, susținând că nu s-a negociat cu el diminuarea salarială impusă pe perioada pandemiei de coronavirus și că nu i-au fost oferite condiții egale cu ale colegilor săi.

De asemenea, Bogdan Planic va merge la FIFA pentru a-și recupera salariile restante și pentru a cere sancțiuni disciplinare sportive pentru FCSB.

Acum, singurul fundaș central de meserie apt din lotul lui FCSB a rămas George Miron (26 de ani).

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB. Gigi Becali a răbufnit la adresa lui Bogdan Vintilă: „Are o problemă!” + MM Stoica, luat și el în colimator

FCSB e numai una! Gigi Becali i-a lăsat lui Vintilă doar 11 jucători » „Țepe” și juniori pe bancă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (87)
johnwick_chapter3
johnwick_chapter3  •  20 Iunie 2020, 00:24
Postat de Calin Radulescu pe 19 Iunie 2020, 19:54

Planici era bunicel ca fundas central... Altul mai bun ca el in Romania nu prea exista... Asta e, daca nu i-am platit contractul baiatului, e normal sa rezilieze unilateral... Oricum nu mai conteaza sezonul asta e ratat... Locul 2, locul 3, locul 4, locul 5 tot aia e... Trebuie reconstruita echipa pentru sezonul viitor... Poate MM aduce si el niste certitudini care sa dea randament sezonul viitor, nu PUTOI fara sange in instalatie care sunt "violati" fotbalistic de barbatii de la CFR Cluj...

reconstruiți voi rinamu, în B :))

johnwick_chapter3
johnwick_chapter3  •  20 Iunie 2020, 00:21
Postat de n_au pe 19 Iunie 2020, 20:52

Nu-ți mai plânge frustrarea, păduchelniță FîCîSîBî-ista. FC FCSB e pe cracă. A mai plecat un jucător. Pregătește-te, s-ar putea să vă cheme Gigi să jucați.

nu scoți un album cu manelele tale? ți-l cumperi de pe conturile clonă și faci avere :)))

johnwick_chapter3
johnwick_chapter3  •  20 Iunie 2020, 00:19
Postat de Florin Romeo Stoica pe 19 Iunie 2020, 21:40

Dobitocia și aroganța, plus calicia, duc la pierderea campionatului și a jucătorilor cu oarece experiență, valoare și personalitate!

la voi la rin? ah, voi sunteți la retrogradare :))

Vezi toate comentariile (87)
Comentează