FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Bombă: Mutu, șef peste ”câini”! ”Briliantul” le-a luat fața lui Marius Stan și Florin Prunea: ”Poate fi un plus pentru Dinamo”

Mutu revine în Ștefan cel Mare după aproape 17 ani. În ianuarie 2000, el se transfera la Inter
Mutu revine în Ștefan cel Mare după aproape 17 ani. În ianuarie 2000, el se transfera la Inter

Articol de , - Publicat miercuri, 12 octombrie 2016 00:00

”Briliantul” cochetează cu meseria de antrenor, dar e dispus să preia conducerea lui Dinamo.

Adrian Mutu va fi noul președinte al lui Dinamo, eliminându-se soluțiile Florin Prunea și Marius Stan, luate în calcul în ultima vreme!

"Transferul" va fi oficializat cel mai probabil mâine, când ar trebui să fie și o conferință de presă de prezentare a noului șef al "executivului" clubului. O lovitură de imagine de proporții pentru Ionuț Negoiță și gruparea din Ștefan cel Mare.

De-abia retras din activitatea de fotbalist, fostul internațional, acum în vârstă de 37 de ani, o pornise pe calea antrenoratului, începând cursurile în acest sens. Dar a cotit-o brusc.

"Mi-ar plăcea și varianta să fiu oficialul unui club, poate președinte, să vedem", a afirmat cel poreclit "Briliantul", luni seara, la emisiunea "Tribuna 0", realizată de Ovidiu Ioanițoaia la Europa FM.

Coincidență sau nu, Negoiță a luat ieri în calcul posibilitatea, a primit feed-back pozitiv din partea lui Adrian, iar prezentarea va fi astăzi sau mâine.

Au fost eliminate soluțiile Florin Prunea și Marius Stan, s-a reactivat "repatrierea" lui Mutu. Nu s-a putut ca fotbalist în urmă cu 3 ani, se materializează acum ca președinte de club.

"Dacă te accidentezi, îți rup picioarele!"

Cum a ajuns Mutu, fotbalistul, la Dinamo în ianuarie 1999? Posibil subiect de film. Ioan și Victor Becali l-au luat cu mașina de la Pitești, l-au cazat la un hotel din Capitală, anunțându-l că a doua zi merg să semneze cu Steaua!

Între timp, tânărul fotbalist a fost anunțat că e "viitorul" jucător al Rapidului, dorit fiind de Mircea Lucescu. Iar spre seară, punctul culminant: Gigi Nețoiu a plătit 600.000 de dolari și l-a orientat către Dinamo!

Ulterior, în momentul în care l-a văzut pe "Briliant", consoarta de atunci a "Comandantului", Luchi Georgescu, care-l împrumutase pe Nețoiu cu suma pentru transfer, i-a spus lui Mutu: "Deci tu ești fotbalistul ăla pe care l-a cumpărat Gigi?! Ai grijă să nu te accidentezi că-ți rup picioarele!".

Salvat după "cazul cocaina"

În 2005, când era suspendat din cauza "scandalului cocaina" de la Chelsea, Adrian s-a antrenat o perioadă sub comanda lui Andone în Ștefan cel Mare, "Fălcosul" fiind în primul său mandat la Dinamo.

Ulterior, "Briliantul" a ajuns la Juventus Torino, însă avea să recunoască pentru Gazeta Sporturilor: "Au fost momente când eram aproape să semnez cu Dinamo. Dacă ar fi insistat «câinii», cred că semnam cu ei, nu mai ajungeam la Juve. Dar Cristi Borcea mi-a zis atunci: «Adi, tu ești prea bun pentru România, trebuie să joci în marile campionate pe mai departe!»".

Prin venirea lui Mutu în funcția de președinte se îndeplinește o veche dorință a fostului acționar, aflat acum după gratii, care spunea de acum un deceniu că-l vede pe "Briliant" viitorul șef al roș-albilor.

"Dacă va avea bani, va fi președinte bun. Dacă nu va avea bani, nu va fi bun! Are prezență, știe să vorbească, în cazul în care va face treaba bună la Dinamo, poate ajunge și la FRF"
Dumitru Dragomir, ex-președinte LPF

"E o «bombă» mare de tot, mi-ați dat o veste bună. După părerea mea, Negoiță a vrut să-l ajute pe Mutu, nu Mutu pe Dinamo, fiindcă Adrian e la început de drum"
Ion Pârcălab, fostă glorie Dinamo

"Eu nu regret că n-am ajuns președinte pentru că am primit ofertă în fiecare an de la Dinamo și n-am acceptat-o nici pe ultima. Mă bucur că se întorc fotbaliștii în cluburile unde au făcut ceva. Sunt sigur că va face echipă bună cu Dănciulescu"
Florin Prunea, președinte Poli Iași

"Era nevoie de un președinte la Dinamo, nu e exclus să aibă valoare și ca șef de club așa cum a avut ca fotbalist"
Constantin Anghelache, ex-președinte Dinamo

"E mai bine pentru Mutu să fie conducător decât antrenor. Rămâne de văzut cum se va implica. Eu sunt un pic rezervat, aștept să văd ce proiect va prezenta suporterilor și patronului"
Giani Kiriță, ex-fotbalist Dinamo

"În cunosc foarte bine pe Adi, experiența lui extraordinară poate fi un plus pentru Dinamo. E o încercare nouă și interesantă"
Nicolae Badea, ex-președinte Dinamo

35de goluri are Mutu la "națională" în 77 de selecții

2 trofee are Mutu ca jucător al lui Dinamo, eventul în sezonul 1999/2000

29de goluri a marcat "Briliantul" pentru "câini" în 42 de meciuri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
valu4ever
valu4ever  •  13 Octombrie 2016, 09:05

sa ia sacul cu el la severin...

ray51
ray51  •  12 Octombrie 2016, 15:15

Diferente mari de tot (de toate tipurile) intre Negoita si Mutu. Cum se vor intelege numai Bunuţul stie! Eu nici cu presupusul nu-mi pot da.

el11
el11  •  12 Octombrie 2016, 12:36

Mai bine il lua ca atacant :)) Negoita esti un penibil

Vezi toate comentariile (9)
Comentează