FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

10 momente demne de menționat după primul meci oficial jucat de Rapid pe noua arenă din Giulești

Într-o atmosferă fabuloasă cu 14.000 de fani în tribune, Rapidul s-a distrat cu echipa lui Croitoru, scor 3-0, meciul bifând câteva borne importante pentru giuleșteni. // foto: Raed Krishan +44   FOTO
Într-o atmosferă fabuloasă cu 14.000 de fani în tribune, Rapidul s-a distrat cu echipa lui Croitoru, scor 3-0, meciul bifând câteva borne importante pentru giuleșteni. // foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 03 aprilie 2022 16:34 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2022 16:34

Într-o atmosferă fabuloasă cu 14.000 de fani în tribune, Rapidul s-a distrat cu echipa lui Croitoru, scor 3-0, meciul bifând câteva borne importante pentru giuleșteni.

1. Venit în iarnă la Rapid de la Mezőkövesd, după ce-a fost vândut cu 100.000 de euro de către CFR Cluj, Jakub Vojtus a marcat primul gol oficial pe noul stadion Giulești. 

Adrian Mutu i-a dat pe spate pe jucătorii de la Rapid: „E ceva de vis, nu mă gândeam niciodată la așa ceva”
RAPID - FC BOTOȘANI 3-0
Adrian Mutu i-a dat pe spate pe jucătorii de la Rapid: „E ceva de vis, nu mă gândeam niciodată la așa ceva”

S-a întâmplat după doar zece minute, când a pus latul din șase metri, după pasa venită de la Rareș llie. 

„Am intrat în cartea de istorie a stadionului! E o bucurie foarte mare pentru că am reușit să marchez primul gol oficial pe Giulești, dar cel mai important este că echipa a câștigat într-o atmosferă fantastică cu un public genial”, a spus Vojtus.

10 momente demne de menționat după primul meci oficial jucat de Rapid pe noua arenă din Giulești

Sefer a reușit prima bijuterie în Liga 1

2. La aproape 8 luni de la debutul oficial în Liga 1 pentru Rapid, Antonio Sefer a spart gheața și-a reușit primul său gol (62) în cea mai importantă competiție din România. O adevărată bijuterie, din lovitură liberă de la 35 de metri. „Pielea mea este de găină, mă simt fotbalist, am marcat primul meu gol pe Giulești în prima ligă și sper să continui așa și să-i fac mândri pe fanii giuleșteni”, a fost mesajul lui Antonio la final.

10 momente demne de menționat după primul meci oficial jucat de Rapid pe noua arenă din Giulești

3. În minutul 77, Alexandru Ioniță II obține o lovitură de la 11 metri, dar decide să nu bată el. „L-am lăsat pe Albu să bată că de fiecare dată când s-a oferit și a bătut Bălan sau Săpunaru au ratat. N-am vrut să bat eu ca să ratez, așa că l-am lăsat pe el. Suntem fericiți pentru o seară magică petrecută în Giulești alături de acești fani minunați”, a transmis Ioniță II. Al. Albu (79) a transformat fără emoții și-a făcut 3-0.

Cine execută loviturile de pedeapsă la Rapid?

4. Publicul din Giulești l-a cerut pe Săpunaru să bată de la 11 metri, dar fundașul a refuzat, mai ales că a ratat în amicalul cu Poli. „Din cauza lui Albu că a pus mâna pe minge”, a spus atunci Cristi. 

„Nu le-am ținut eu ghină. Aşa au bătut ei, trebuie să-i mai învăţ. Mister nu ne-a dat nicio listă. Depinde de jucător, cine se simte bine în ziua respectivă. Și bineînțeles, cine pune mâna pe minge. Dacă îl scoţi, te simți bine și știi că dai gol, atunci iei mingea şi baţi. Striga tot stadionul să-l las pe Săpun să bată, dar nu l-am lăsat. I-am spus că eu bat”, a explicat Albu la Digi.

GALERIE FOTO Rapid - FC Botoșani 3-0

+40 FOTO

5. Rapid s-a impus cu 3-0 în fața celor de la FC Botoșani, în Giulești. Au trecut 3.640 de zile, adică 9 ani, 11 luni și 19 zile de la ultima victorie a vișiniilor pe terenul din Grant la un asemenea scor! 

Totul s-a întâmplat pe 15 aprilie 2012 când Rapid a jucat cu Voința Sibiu în fața a doar 3.000 de spectatori. Romeo Surdu, Ovidiu Herea și Ciprian Deac reușeau să marcheze pentru Rapid, cu Răzvan Lucescu antrenor.

4 din 4 pentru Mutu la cârma lui Rapid

6. Adrian Mutu scrie o pagină importantă în Giulești! Tehnicianul de 43 de ani are patru victorii din patru de când a preluat echipa. 

„Ce antrenor nu și-ar dori un astfel de debut? Dar ideea să rămânem cu picioarele pe pământ și să avem un spirit de echipă puternică. Vă dați seamă că publicul te obligă la o astfel de atitudine. Fanii te fac să intri cu atitudine și să dai sută la sută. Noi trebuie să dăm totul pe teren, important e să ne facem datoria și să avem conștiința curată”, a fost mesajul lui Mutu.

7. Atmosfera din Giulești a fost una colosală! 14.000 de fani au umplut noul stadion Rapid, iar cei de la FC Botoșani au rămas impresionați de ce-au văzut. 

„A fost senzațional, chiar dacă ești adversar, îți dă o stare foarte frumoasă și speri să dai și tu tot așa mult. Fotbalul din România are nevoie de suporteri, de galerii. Sunt momente rare”, a spus Enriko Papa. Iar portarul Eduard Pap a adăugat: „E o atmosferă în care se joacă fotbal afară, o atmosferă senzațională, un stadion frumos. Azi am pierdut pe merit, Rapid a fost mai bună, trebuie să recunoaștem”.

10 momente demne de menționat după primul meci oficial jucat de Rapid pe noua arenă din Giulești

„Bucuria mea și a tuturor colegilor e că suntem antrenați de Mutu. E ceva de vis”

8. Jucătorii Rapidului au simțit o schimbare importantă odată cu venirea lui Adrian Mutu, cel care i-a luat locul lui Mihai Iosif. 

Alexandru Albu a vorbit la superlativ de antrenorul său: „Nu mă gândeam niciodată că o să ajung să fiu antrenat de Adrian Mutu. Mă uitam ce face la Chelsea, la Juventus, la Parma, la Fiorentina, lucruri senzaționale. Bucuria mea și a tuturor colegilor e că suntem antrenați de Mutu. E ceva de vis. Cu experiența dânsului, reușim și noi să creștem”. Angelescu a adăugat: „Mutu nu a fost contestat ca antrenor, ci din cauza trecutului său ca fotbalist”.

10 momente demne de menționat după primul meci oficial jucat de Rapid pe noua arenă din Giulești

9. Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, a fost prezent alături de patronul Rapidului, Victor Angelescu, la meci. Șucu a început deja o colaborare cu giuleștenii, pe bazele căreia urmează să se dezvolte o școală de fotbal, dar și o academie. 

„Vorbesc cu domnul Şucu, avem acel proiect în derulare la juniori şi îmi doresc să vină alături de mine. Eu îmi doresc ca dânsul să vină acţionar. Obiectivul apoi e play-off-ul. Vom avea un buget bun de primele şase echipe”, a declarat Victor Angelescu, la Orange Sport.

10. Basarab Panduru a rămas impresionat de Rareș Ilie: „Mi se pare că a bubuit mai repede decât Sefer. M-aş gândi că aşa ar trebui să fie la Rapid, cu un pressing şi au recuperat mingi pe la 20-25 de metri de poarta adversă şi plecau de acolo cu acţiunile”. 

Și George Galamaz l-a lăudat: „Un mijlocaş cu calitate, care are o viziune a jocului, de ce se cere în fişa postului pentru un număr 10. Un jucător de travaliu, are tehnică bună, dar şi marchează. Apare în faţa porţii şi e un fotbalist foarte bun”. 

VIDEO Antonio Sefer, declarații la finalul partidei cu Botoșani: „Așa am simțit eu să mă bucur”

Citește mai multe știri

UEFA a anunțat delegările pentru sferturile Champions League » Brigadă românească la Manchester City - Atletico Madrid

Mihai Stoica, reacție vehementă după ce Istvan Kovacs a oprit meciul la Craiova: „Când cântă galeria cântecul împotriva mea şi a fiicei mele nu se iau măsuri. E normal?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1037972906348855
Emilian Albu  •  04 Aprilie 2022, 20:42

FELICITARI ! Felicitari galeriei ! Sper ca au renuntat definitiv la torte, petarde si alte obiecte zburatoare aruncate pe teren. NU TREBUIE SA MAI FIE SUSPENDAT TERENUL..

mihai041
mihai041  •  03 Aprilie 2022, 18:16
Postat de badeadorian pe 03 Aprilie 2022, 17:52

In legatura cu scorul , ma gandeam la un 1-0 muncit si cu multa sansa ... Dar realitatea m-a surprins si chiar de la 1-0 nu am avut emotii ca nu castigam ... echipa a fost motivata si s-a autodepasit fata de ultimele prestatii !!! GALERIA ?? ...JOS PALARIA !!!! Fara petarde si torte pe teren ...este de nota 10 !!! Forta echipei vine clar de la inconfundabila tribuna a Giulestiului ... si chiar daca nu exista padure fara uscaturi , GALERIA RAPIDULUI este o CAMPIOANA ETERNA a fotbalului romanesc !!! Hai cu Petrolul , U Cluj , Poli Timisoara, in prima liga ...cu tribune pline si atmosfera pe masura .... asa avem o sansa ca sa crestem tineri jucatori si sa revenim in prim-planul fotbalului de top !!! p.s. , faptul ca Dinamo ramane ( cum necum ) in prima liga este benefic pentru fotbalul romanesc ... avem nevoie de echipe de traditie , suporteri si concurenta !!! .

Sunt și eu Rapidist,ca și tine,dar chestia cu Dinamo e trasă de păr.Vreau echipe de tradiție,chiar dacă sunt clone de la Moscova,dar nu susținute artificial.Dacă câinii declarau faliment de acum 5 ani,se reorganizau și acum reveneau,poate,mai puternici.Așa sunt ca niște morți vii.Lasă-i să falimenteze și să o ia de la 0.Ca și noi.Dacă vrem un fotbal puternic,trebuie să avem echipe sustenabile,sănătoase.FORZA RAPID!

badeadorian
badeadorian  •  03 Aprilie 2022, 17:52

In legatura cu scorul , ma gandeam la un 1-0 muncit si cu multa sansa ... Dar realitatea m-a surprins si chiar de la 1-0 nu am avut emotii ca nu castigam ... echipa a fost motivata si s-a autodepasit fata de ultimele prestatii !!! GALERIA ?? ...JOS PALARIA !!!! Fara petarde si torte pe teren ...este de nota 10 !!! Forta echipei vine clar de la inconfundabila tribuna a Giulestiului ... si chiar daca nu exista padure fara uscaturi , GALERIA RAPIDULUI este o CAMPIOANA ETERNA a fotbalului romanesc !!! Hai cu Petrolul , U Cluj , Poli Timisoara, in prima liga ...cu tribune pline si atmosfera pe masura .... asa avem o sansa ca sa crestem tineri jucatori si sa revenim in prim-planul fotbalului de top !!! p.s. , faptul ca Dinamo ramane ( cum necum ) in prima liga este benefic pentru fotbalul romanesc ... avem nevoie de echipe de traditie , suporteri si concurenta !!! .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează