FOTBAL  »  Superliga  »  CS SEVERIN

Boştină reloaded » Fostul mijlocaş al Stelei şi al lui Dinamo va juca la Severin pînă în vară

Boştină a jucat în carieră pentru Cimentul Fieni, Oţelul, Steaua, Dinamo şi U Cluj
Boştină a jucat în carieră pentru Cimentul Fieni, Oţelul, Steaua, Dinamo şi U Cluj

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 martie 2013 18:31

Mijlocaşul de 35 de ani revine pe gazon după 10 luni de absenţă. A semnat un contract pînă în vară cu Severinul, unde va juca gratis.

Gabriel Boştină nu a rezistat mult în afara terenului de joc. Mijlocaşul central a decis vara trecută, după ce şi-a terminat contractul cu Universitatea Cluj, să se retragă din fotbal, întrucît Severinul nu a luat în considerare propunerea acestuia, de a juca gratis pentru oraşul său natal!

Acum, oficialii clubului de la Dunăre au decis să aducă la echipă olteni, fotbalişti care să evolueze cu sufletul pentru echipă, precum Florin Costea, Dorel Stoica sau Ovidiu Dănănae. Imediat după victoria obţinută vineri cu Mediaşul, 2-0, Severinul a mai parafat un transfer.

Boştină va îmbrăca tricoul alb-albastru pînă în vară, el acceptînd să evolueze fără contract lunar şi să încerce să pună umărul la menţinerea în prima ligă. Primarul Constantin Gherghe a fost cel care a insistat ca fostul mijlocaş al Stelei şi al lui Dinamo să joace pentru Severin şi e hotărît ca, din vară, să-i ofere acestuia funcţia de preşedinte al clubului.

Boştină are şanse mari să debuteze pentru Severin peste două săptămîni, în deplasarea de la Piatra-Neamţ, cu Ceahlăul. Gabi nu a mai jucat de 10 luni, mai exact din mai 2012, în FC Vaslui - U Cluj 1-0.

27 de goluri a marcat Boştină în cele 324 de partide jucate în carieră în Liga 1

3 trofee a cîştigat Boştină în carieră, două titluri şi o Supercupă, toate cu Steaua

"Severinul e clubul la care am deschis ochii în fotbal la 6 ani şi mereu mi-am dorit să mă retrag de aici. Am strîns bani din fotbal şi nu i-am investit la Bucureşti sau la Cluj, ci la Severin, acasă la mine" (Gabriel Boştină, mijlocaş CS Severin)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează