FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - FCSB 2-2

BOTOȘANI - FCSB 2-2 // VIDEO+FOTO Titlul e foarte departe! Roș-albaștrii rămân cu o singură victorie în 2020 » Clasamentul actualizat

FCSB și Botoșani luptă pentru 3 puncte în play-off Liga 1 +29   FOTO
FCSB și Botoșani luptă pentru 3 puncte în play-off Liga 1

Articol de , - Publicat sambata, 29 februarie 2020 22:20

BOTOȘANI - FCSB 2-2 // Declarație de independență! Botoșaniul a rupt seria interminabilă a eșecurilor de pe teren propriu împotriva FCSB-ului, 2-2, Dugandzic '5, '52/ Man '12, Olaru '45+1.

A pus o mare piedică trupei lui Vintilă în lupta pentru titlu și a înlăturat aproape în totalitate suspiciunile care indicau o relație de subordonare față de Gigi Becali.

Clasament actualizat play-off Liga 1

Vezi AICI programul complet al primei etape din play-off

În sfârșit, visul lui Gigi Becali s-a împlinit. O formulă de start în care FCSB are exclusiv fotbaliști români. Nu s-a mai întâmplat de aproape 13 ani, de pe vremea în care Marius Croitoru era fotbalist activ și evolua în tricoul roș-albastru. Reapare și Bălgrădean între buturi, dovadă că alegerea jucătorilor în primul 11 nu are nici o logică elementară, ci ține doar de toanele patronului. 

Man se trezește și trezește și FCSB

Stadionul e plin, terenul e bun, se joacă pe 3 puncte adevărate, ar trebui să avem un meci de calitate. Și chiar așa este. Nu există tatonare, se trece direct la treabă. Botoșaniul în atac, FCSB în atac. 

Se și marchează repede, din fază fixă. Dugandzic își reconfirmă forma bună și înscrie a 5-a etapă la rând la o fază la care trupa lui Vintilă a lăsat doi oameni la mijlocul terenului. Golul aprinde și mai tare meciul, care e de un nivel deosebit. 

Se joacă de la o poartă la cealaltă, Botoșaniul riscă totul și stă cu apărarea foarte sus, o strategie vulnerabilă, având în vedere că FCSB are jucători și tehnici și rapizi. 

Man se trezește din amoțeala lui 2020, în cre a fost zero barat și prinde un șut fenomenal. mingea se oprește în poartă și cu largul concurs al portarul Hankic, plasat prost! 

+25 FOTO

Petre, ratare inadmisibilă, Olaru, gol de mare jucător

 Din acest moment, partida se transformă și în coridă. Aproape fiecare duel se lasă cu fault la limita regulamentului sau chiar dincolo de el. Hațegan stă mai mult cu cartonașul galben în mână și e nevoit să-l arate de nu mai puțin de 5 ori până la finalul reprizei. Botoșani se apropie greu de poarta lui Bălgrădean și continuă să stea sus cu linia defensivă. Iar ceea ce era previzibil să se întâmple, se întâmplă. 

Mai întâi, Coman scapă singur pe dreapta, oferă o pasă cu tot cu preluare pentru Petre, care cu poarta goală, trimite alături. O ratare nepermisă pentru un titular al naționalei de tineret a României. La chiar faza următoare, FCSB face iarăși șah-mat defensiv gazdelor. 

Olaru pleacă bine pe culoar, Man îl servește bine, iar finalizarea lui Darius e de mare fotbalist. Cu mult calm și de foarte bună calitate. 1-2! Pauză, chiar e nevoie fiindcă s-a consumat multă energie! 

Dugandzic s-a accidentat dând gol

Adrian Petre rămâne la vestiare, la fel cum s-a întâmplat și cu Chindia Târgoviște. 

Trebuie să aibă nervii tari pentru a rezista în caruselul lui Gigi Becali. Schimbarea e una defensivă, fiindcă intră Oaidă, un mijlocaș, iar mutarea îi permite Botoșaniului să aibă mai mult timp să-și așeze atacurile poziționale. Și până la urmă să și egaleze, după ce Bălgrădean a respins greșit o minge în față, iar Dugandzic a finalizat elegant, moment în care a și suferit o întindere și a fost schimbat. 

Văzând ce fotbalist e acest croat, te întrebi cum un club cu forța financiară a FCSB-ului nu e în stare să găsească atacanți de valoare, iar Botoșani a reușit să-l descopere și să-l convingă pe Dugandzic, a cărui valoare e clar peste media Ligii 1, să vină să joace în Moldova. 

Fără Petre, FCSB nu mai are aceleași spații în atac și, implicit, nici situațiile de poartă nu mai apar cu frecvența din prima repriză. La 2-2, jocul devine aspru, iar coach Becali vrea să-și arate iarăși mușchii și îl scoate pe Florinel Coman! Viteza lui Keyta e prea mare pentru orice jucător din defensiva vicecampioanei, însă Bălgrădean are o paradă senzațională (77), cu care se revanșează pentru eroarea de la golul 2. 

Se termină remiză, care e, de fapt, precum o înfrângere pentru FCSB din perspectiva luptei pentru titlu.

Pentru Botoșani e ca o victorie într-o luptă mult mai importantă, cea a moralității, unde până azi, moldovenii au fost priviți în toți acești ani ca o echipă de casă a lui Gigi Becali.

Botoșani - FCSB 2-2

Botoșani: Hankic - Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu - E. Papa, J. Rodriguez - Ashkovski, Carlone, Keyta - Dugandzic 
Rezerve: Pap, Patache, Holzmann, Cascini, Ed. Florescu, Ebenhofer, Cîmpanu
Antrenor: Marius Croitoru
Absenți: Ofosu (suspendat), M. Roman I (accidentat)   

FCSB: Bălgrădean - Crețu, Miron, Nedelcu, Panțâru - Olaru, Ov. Popescu, Tănase - Man, Ad. Petre, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, L. Filip, Moruțan, Momcilovic, I. Vînă, Oaidă, A. Popa
Antrenor: Bogdan Vintilă
Absenți: Planici, I. Cristea (suspendați), Soiledis (accidentat)

Stadion: Municipal, Botoșani
Arbitru: Ovidiu Hațegan // Asistenți: Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe

4.961 de spectatoriau asistat la partida de la Botoșani

Bogdan Vintilă a improvizat din nou

Vintilă a improvizat din nou! Dacă pe durata meciurilor din acest sezon a preferat să-l folosească pe Lucian Filip în meciurile în care nu a avut fundașii centrali apți, antrenorul roș-albaștrilor l-a folosit de această dată în centrul apărării pe Dragoș Nedelcu, fotbalistul care a ratat in-extremis o mutare la MOL Vidi în această iarnă.

Au reapărut în primul „11” și fundașul stânga Ionuț Panțâru, dar și mijlocașul defensiv Ovidiu Popescu, ținuți pe bară de accidentări în ultimele partide. 

Vezi și: 

FCSB. Iulian Cristea și-a aflat pedeapsa! Ce suspendare a primit după ce l-a făcut KO pe Slavko Perovic + amenzi pentru Dinamo și FCSB

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (689)
123058082576188
Catalin Cenuse  •  01 Martie 2020, 11:01
Postat de randun pe 01 Martie 2020, 08:26

Dacă bateam pe CFR, Dinamo, Clinceni, Chindia și Botoșani acum eram pe primul loc. Incredibil cât ghinion!

Ai uitat de Real si Barcelona

189254898748309
Claude SH  •  01 Martie 2020, 09:08
Postat de randun pe 01 Martie 2020, 08:26

Dacă bateam pe CFR, Dinamo, Clinceni, Chindia și Botoșani acum eram pe primul loc. Incredibil cât ghinion!

Lasă că peste doua etape veniți la Cluj, dacă sunteți o echipa mare, veți bate cu 2-0, dacă nu, *** oricum chiar de ieșiți victorioși, nu luați campionatul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

189254898748309
Claude SH  •  01 Martie 2020, 09:05

Ros-albastrii??? De ce tot asociați aceste culori la Fcsb? Nu poarta aceste culori pe echipament nici măcar acasă când joaca în echipament rosu cu inserții galbene. În deplasare nici asa. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (689)
Comentează