FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA, AZI, 20:30, DIGI1, DOLCE1, LOOK, GSP.RO

Bourceanu nu se așteaptă să fie convocat cu Spania, dar ar vrea la Euro: "Aș fi puțin nesimțit să am pretenții"

Bourceanu, 31 de ani luna viitoare, a redevenit fotbalistul Stelei, după două sezoane dificile la Trabzonspor
Bourceanu, 31 de ani luna viitoare, a redevenit fotbalistul Stelei, după două sezoane dificile la Trabzonspor

Articol de - Publicat duminica, 13 martie 2016 00:00

Alexandru Bourceanu, anunțat titular diseară cu Astra, recunoaște că nu se așteaptă să fie convocat cu Spania, dar își dorește să ajungă la Euro.

- Alex, cum te simți, ți-ai revenit total după accidentarea ce te-a ținut atât de mult pe tușă?
- Eu mă simt ceva mai bine, îmi doresc mult să ajung la un nivel foarte bun, să fiu competitiv. Ăsta e principalul meu obiectiv. Cred că am făcut doi, trei pași înainte, dar e clar că ce am pierdut într-un an și jumătate din cauza accidentărilor nu am cum să recâștig în două luni. Sunt, în schimb, foarte optimist, nu mai am dureri și ăsta e cel mai important lucru. În momentul de față vreau să mă bucur cât pot de jocul de fotbal.

- E o presiune mai mare acum pe tine?
- E clar că a fost o presiune și încă există o presiune mare pe mine! Dar cea mai mare presiune vine din partea mea, îmi doresc enorm să ajung iar la nivelul la care am fost. E prima dată, după mult timp, în care sunt conștient că pot reveni acolo! Mai am ceva probleme pe care trebuie să le rezolv, însă asta nu poate veni decât prin jocuri și cu rezultatele bune ale echipei. Anul trecut, în primele meciuri în care am jucat, echipa nu a reușit să câștige, iar după aia...

"Dacă nu câștigăm, vom avea o mare problemă!"

- Te-au surprins criticile celor din jurul tău?
- E tare rău când vin atacuri din toate părțile. Atât eu, cât și câțiva dintre colegii mei am fost puși la zid. Nu e corect!

- Cum vezi duelul cu Astra?
- E un meci important, ca toate celelalte. Trebuie să fim extrem de atenți, pentru că dacă vom pierde duminică vom păstra șanse reduse să mai câștigăm titlul. Astra mai are și varianta egalului, noi vom juca totul pe cartea atacului. Dacă nu câștigăm, vom avea o mare problemă!

- Nu vă e teamă că adversarii se pot apăra tot meciul?
- Nu cred! Astra e o echipă cu jucători talentați, care pasează foarte bine și e complicat dacă ar sta să se apere. E o trupă tare a campionatului și cred că și ei își doresc, la fel de mult ca și noi, să câștige acest meci. Cel mai rău scenariu pentru noi ar fi ca ei să câștige! Ar ajunge la o diferență foarte mare de noi.

"Poate prind un ultim tren să joc în străinătate"

- Acum doi-trei ani, erai convocat constant la echipa națională. Crezi că o să fii chemat la "dubla" cu Spania și Lituania?
- E prea devreme! Acum 10 zile am jucat primul meci de 90 de minute după un an de zile! N-am mai fost integralist din 14 decembrie 2015... În condițiile astea, e foarte complicat pentru mine să mă gândesc la echipa națională. Sincer, aș fi puțin nesimțit să am pretenții!

- Nici la turneul final din Franța nu te gândești?
- În urmă cu două luni nu îndrăzneam! Acum însă mă gândesc din nou la Euro! Dacă va fi să fiu sănătos și să joc bine, aș avea și eu o șansă. Dacă nu, voi încerca cât pot de mult să-mi ajut echipa și să mergem în Champions League! Dacă intrăm în grupele Ligii, aș avea oportunitatea de a mai prinde un ultim tren în străinătate pentru alți 2-3 ani.

"E rău, e foarte rău pentru noi că jucăm la Pitești. Mai ales că la ultimul meci nici n-am avut suporterii alături de noi. Ar fi mult mai bine să evoluăm pe viitor în Ghencea sau pe Arena Națională"
Alexandru Bourceanu

"E prima dată când suntem în situația de a juca un play-off, mai avem atât de multe meciuri tari într-un timp atât de scurt. Lucrurile ar reveni la normal dacă am câștiga cu Astra!"
Alexandru Bourceanu

"Cu Astra, în Cupa Ligii, am jucat ceva mai aproape de pretențiile Stelei. Am fost mai concentrați, e clar că suntem într-un ușor progres"
Alexandru Bourceanu

5 trofeea câștigat Bourceanu, toate ca jucător al Stelei: 3 titluri, o Cupă a României și o Supercupă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  13 Martie 2016, 13:18

sa ma ierte Dumnezeu dar bourceanu nu mai are valoare decat de mila lui becali! nu cred ca alt club din liga 1 l-ar fi luat... e gl0@ba 100%!

ortega
ortega  •  13 Martie 2016, 10:48

Măi *** ești un pic mai mult nesimțit că respiri ... Furi aerul unui nevinovat ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  13 Martie 2016, 10:11

Ar trebui putin bun simt sa iti dai seama ca esti expirat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close