FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN MEDIAŞ

Buchta spune că a fost distrus de medicii români: "Cea mai mare greşeală a fost că m-am operat în România”

Buchta s-a accidentat în mai 2010, într-un meci cu Rapid
Buchta s-a accidentat în mai 2010, într-un meci cu Rapid

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 17 mai 2011 11:17

Cehul Miloş Buchta a ratat tot sezonul după ce genunchiul i s-a infectat, în urma unei intervenţii chirurgicale


Declarat cel mai bun portar din liga întîi sezonul trecut, slovacul Milos Buchta (31 de ani) a trăit o adevărată dramă anul acesta.
Buchta a evoluat în acest sezon doar în runda inaugurală cu Victoria Brăneşti, după care a început pentru el calvarul. A resimţit dureri la genunchiul stîng iar apoi a ajuns pe masa de operaţie. Diagnosticul mecidicilor a fost unul crunt: rupere de ligamente şi de tendon.
Dureri crunte, imediat după operaţie

A suferit o primă intervenţie chirurgicală la Bucureşti şi credea că va reveni pe gazon cît mai curînd. Norocul însă nu a fost aliatul său iar la cîteva luni a avut nevoie de o nouă intervenţie.

"La o lună de la prima operaţie am început să am dureri şi nimeni nu a ştiut ce se întîmplă. Am mers la un control iar doctorul care m-a operat mi-a zis că nu este vreo problem majoră şi în cîteva zile pot începe antrenamentele.După alte două săptămîni am simţit dureri din nou la genunchi şi am sunat la doctorul din Presov. Am ajuns pe masa de operaţie pentru că aveam o infecţie foarte puternică.14 zile am stat internat în spital iar la un interval de şase ore mi se administrau perfuzii. Cînd mi-a deschis genunchiul medicul mi-a zis că totul era praf", a povestit, Buchta.

"Nu s-a lucrat profesionist"
Cehul spune că nu va apela din nou la medicina românească. "Cea mai mare greşeală a mea a fost aceea că m-am operat în Romania, însă am acceptat pentru că doctorul meu de la Presov era foarte ocupat şi am vrut să revin cît mai repede pe gazon. Noroc că am avut un psihic foarte bun şi am depăşit acest moment. Am ratat un sezon iar pînă nu voi fi refăcut 100% nu voi relua antrenamentele. Parcă nu s-a lucrat profesionit în Romania", a afirmat Buchta.
Acesta  urmează în prezent un program de refacere axat doar pe cîteva exerciţii de forţă şi piscină şi speră ca la revenirea echipei din vacanţă să îşi poată relua antrenamentele.

Markovici, caz similar
Un alt fotbalist medieşean care a avut probleme medicale este şi fundaşul central Zarko Markovic.Accidentat într-un stagiu de pregătire din Antalya în urmă cu doi ani,fotbalistul de origine sîrbă a suferit o primă intervenţie chirurgicală la metatarsienele piciorului stîng pentru ca apoi să revină pe masa de operaţie încă de două ori din cauză că oasele nu s-au sudat perfect.Markovic urmează acum un program de recuperare după ultima operaţie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
danrapid
danrapid  •  17 Mai 2011, 14:37

daca pe asta care este fotbalist si are nevoie de picioare sa munceasca l-au nenorocit,,atunci ganditi-va ce se intampla cu oamenii de rand..vladutz13 are dreptate chiar ar fi trebuit dat numele celor care l-au operat!

opensource
opensource  •  17 Mai 2011, 12:40
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Si apropo, daca reuseste pe ici pe colo un romanas asta nu inseamna ca suntem buricul lumii si nu e reprezentativ la nivel mondial. Care a avut ghinionul sa mearga la o clinica ori spital in Franta , Germania si pe la tara nu vb de orase si sa vezi ca in blocurile operatorii poti si manca de pe jos asa de curat e si sezinfectat tot si sterilizat. In Romania mi-am pierdut 3 din familie in timp, din neglijente grave si de neconceput si ultima prezenta ptr un verisor la spital, fugeau cafarii pe pereti, lasati-ma cu vedetele medicale din tara!

vladutzzz89
vladutzzz89  •  17 Mai 2011, 12:04

asta e ceh sau slovac? in primul rand scrie ca e ceh, iar in urmatorul paragraf ca e slovac....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează