FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID

VIDEO + FOTO Tensiuni la porți înainte de FCSB - Rapid » Suporterii giuleșteni au acuzat noul mod în care jandarmii îi legitimează: „Ne-au dezbrăcat în cort, cu buletinul lângă noi”

Susținătorii rapidiști prezenți pe Arena Națională la meciul cu Rapid au fost legitimați de Jandarmeria Română. Cozi imense s-au creat la intrarea în sectorul giuleștenilor. +6   FOTO
Susținătorii rapidiști prezenți pe Arena Națională la meciul cu Rapid au fost legitimați de Jandarmeria Română. Cozi imense s-au creat la intrarea în sectorul giuleștenilor.

Articol de , - Publicat duminica, 06 noiembrie 2022 21:01 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2022 23:59

Susținătorii rapidiști prezenți pe Arena Națională la meciul cu Rapid s-au plâns de tratamentul la care au fost supuși de Jandarmeria Română. Cozi imense s-au creat la intrarea în sectorul giuleștenilor. În cele din urmă, și-au ocupat locurile pe stadion.

Galeria Rapidului la derby-ul cu FCSB a fost formată din 2.400 de persoane. Toți suporterii giuleșteni din acel sector au fost legitimați de jandarmi înainte să intre pe stadion. A fost creată o zonă specială în care au fost fotografiați și filmați cu buletinul lângă chip. Este un demers tot mai des întâlnit pe stadioanele din România în ultimele săptămâni. 

O parte a ultrașilor au refuzat inițial să intre pe stadion. După lungi negocieri, toată lumea a acceptat să intre în peluză. Unii dintre suporteri au forțat gardurile de protecție și, în îmbulzeala generată, au reușit să se „strecoare” în arenă și fără a fi fotografiați.

VIDEO. Liderul galeriei Rapidului: „Abuzuri! Să vină domnii jandarmi să cânte!”

Liviu Ungureanu, unul dintre liderii galeriei rapidiste, susține că demersul Jandarmeriei a fost unul abuziv și a amenințat că va scoate suporterii de pe stadion. 

„Nu trebuie să arătăm abuzurile? Ce, suntem criminali, asasini? Uitați la ce sunt supuși suporterii din România. Dacă se vor mai întâmpla asemenea abuzuri, galeria Rapidului va lua pauză. Să cânte domnii jandarmi, să susțină dumnealor echipele. Suntem abuzați, puși să trecem prin atâtea filtre. Eu mă simt abuzat când pe mine pun mâna 70 de inși. 

Cu ce am venit, cu tancuri, cu armament? Vi se pare normal să fie oamenii ținuți așa? Forțele de ordine se cam joacă cu răbdarea suporterilor. Suntem provocați! Ferească Dumnezeu, sper ca oamenii să nu răspundă cu violență. Sunt sictirit! Îi dezbracă în cort, cu buletinele lângă ei. Nici nu îmi mai pasă, îmi vine să scot toți oamenii și să mergem acasă”. 

VIDEO. Galeria Rapidului, legitimată înaintea derby-ului cu FCSB

S-au creat cozi mari la intrarea pe Arena Națională. Ultrașii giuleșteni au protestat vehement, dar nu au avut de ales: „Poate intrăm și noi până luni”. Și-au vărsat nervii pe Mihai Stoica, înjurându-l pe managerul general al celor de la FCSB, pe care îl consideră responsabil. 

+2 FOTO

Jandarmeria, pe urmele ultrașilor

Jandarmeria București a intensificat procesul de legitimare a ultrașilor în ultimele săptămâni. Scene asemănătoare s-au petrecut la meciul de Liga 2 din sezonul trecut, dintre CSA Steaua și Oțelul, scor 1-0. Galeria „militarilor” a refuzat atunci să se supună și nu a intrat pe stadion. 

Un caz similar a fost denunțat de o facțiune nou-înființată a ultrașilor, „Youth România”, grup asemănător cu „Uniți sub Tricolor”, care susține doar echipele naționale. Ei au spus că la meciul jandarmii i-au pozat cu buletinul în mână la meciul de rugby dintre România și Chile, scor 30-23, disputat sâmbătă, 5 noiembrie, pe arena „Arcul de Triumf”. 

Tensiuni la porți înainte de FCSB - Rapid » Suporterii giuleșteni au acuzat noul mod în care jandarmii îi legitimează: „Ne-au dezbrăcat în cort, cu buletinul lângă noi”
FOTO: Facebook @Youth România

Jandarmii împreună cu FRR au continuat abuzul asupra suporterilor care merg să susțină echipa favorită pe stadion. De data aceasta, jandarmii au dezbrăcat câțiva membri până la piele folosind scuza "este o percheziție", cu precizarea că am fost singurii controlați in acest mod. Ulterior, au fotografiat materialele cu care am intrat pe stadion. 

În momentul in care am afișat japoneza cu însemnele grupului, jandarmii au intrat in sectorul in care ne aflam, pentru a ne-o confisca, motivul fiind faptul ca organizatorul, in speța, Federatia Romana de Rugby, le-a transmis ca acea japoneza este interzisa in incinta stadionului, aceasta neavând vreun însemn tricolor. La final de meci ne-au legitimat pe toți cei prezenți pentru că eram "îmbrăcați la fel"
- Comunicat Youth România

Demersul Jandarmeriei este unul legal, după cum prevede articolul 18 din Legea 4/2008: „ La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate”.

VIDEO. Marius Șumudică, înainte de FCSB - Rapid: „Nu e un meci decisiv”

Citește și alte știri despre FCSB - Rapid:

VIDEO Săpunaru a început derby-ul de la conferință: „Știm cine e antrenor acolo, așa că...”

Cum decurg negocierile pentru numirea unui nou antrenor la FCSB » MM Stoica: „Am «semi-mințit»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
adytza74
adytza74  •  07 Noiembrie 2022, 10:12

Până vom avea suporteri civilizați ,e cea mai buna decizie. Vezi-ti mai suporterule de meci și spectolul fotbalistic fara pocnitori ,fumigene și alte injurii. In Anglia vedeți că se poate sa și bei ceva pe stadion da stau la locul lor.

jabs
jabs  •  07 Noiembrie 2022, 07:52

ZBRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

standart
standart  •  07 Noiembrie 2022, 04:45

Ăștia fac un "***". Apoi, cu ajutorul recunoașterii faciale și a filmărilor de la meciuri, vor avea cazuri beton. Stop joc

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează