FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Burleanu a vorbit despre noul sistem competițional care ar putea fi implementat în Liga 1: "Trebuie să dăm o miză sportivă play-out-ului"

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iunie 2018 20:29

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat ce planuri are pentru schimbarea sistemului competițional din Liga 1, după ce GSP a dezvăluit în exclusivitate mutările (detalii AICI). 

Șeful fotbalului românesc insistă că ar fi benefic să ofere o miză și ocupantei primului loc din play-out, într-un sistem cu 16 echipe în Liga 1.

"Trebuie să dăm o miză sportivă play-out-ului. Cea mai bună echipă din play-out să dea un meci de baraj pentru ultimul loc calificabil în Europa. 

Susţinem şi varianta cu 16 echipe. Dar asta presupune ca patru echipe să promoveze direct din Liga a 2-a. Echipele cu suporteri sunt din nou în Liga a 2-a, astfel audienţele vor fi din nou mari.

Ar fi 16 echipe în Liga 1, 10 în play-out şi şase în play-off. Meciuri în playout într-o singură manşă, iar toate echipele ar termina campionatul în acelaşi timp", a spus Răzvan Burleanu la Sport Total FM.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
crimson.veritas
crimson.veritas  •  29 Iunie 2018, 21:16

Prostiile lui Burleanu! Daca nu ai o echipa capabila sa castige tiltul (FCSB + 1 echipa maxim) ... inseamna ca este mai bine sa joci in play-out decat in play-off ...:)) Echipele din play-off ... joaca 10-14 deathmatch-uri intre ele ... in timp ce castigatoarea play-ou-ului ... bate doar lanterna rosie din play-off intr-un meci de bajaj ... si ... salveaza tot sezonul ... asta da ... shortcut! Tinand cont ca se mai da un loc de europ[ene ... castigatoarei unei competiti ridicole, Cupa Romaniei ... locul 3 poate sa nu participe in Cupele Europene ... Dar poate participa o echipa clasata pe locul 9 ... care a jucat numai meciuri necompetive tott play-out-ul! ...:)) Stupid, stupid, stupid ... ca si initatorul ...:))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează