FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Burleanu vrea schimbarea Ligii 1: „Putem discuta pe 3 august. Vom păstra părțile bune din acest sistem”

Articol de - Publicat miercuri, 29 iulie 2020 11:27 / Actualizat miercuri, 29 iulie 2020 12:35

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a vorbit despre situația din Liga 1 și spune că Federația Română de Fotbal este de acord cu schimbarea sistemului competițional și trecerea la 16 echipe.

„Noi am făcut o analiză pe acest sistem cu 16 echipe. FRF a propus asta acum doi ani, după un studiu făcut cu UEFA și cu una dintre cele mai renumite companii de profil. Noi am considerat că este oportun să facem trecerea începând cu sezonul 2021-2022, dar s-ar putea schimba din sezonul viitor. Pe 3 august va fi o ședință a Comitetului Executiv și putem discuta despre implementarea sistemului cu 16 echipe. 

Mâine va fi o Adunare Generală a LPF și dacă, cluburile și deținătorii de drepturi TV vor fi de acord și vor propune schimbarea sistemului în Comitetul Executiv, noi, ca adminstrație, vom fi de acord. 

Vom păstra părțile bune din acest sistem cu play-off și play-out. Și am da miză play-out-ului, urmând să fie un baraj între campioana din play-out și echipa de pe ultimul loc care duce în cupele europene”, a declarat Răzvan Burleanu la Pro X. 

Până când vei mai putea amâna finalizarea sezonului? În mod normal, ultima etapă din play-out trebuie să se joace în aceeași zi și la aceeași oră. Dinamo are de recuperat patru meciuri. Așa că alte echipe trebuie să stea pentru ca Dinamo să recupereze partidele.
- Răzvan Burleanu

Joi se decide soarta Ligii 1

Liga Profesionistă de Fotbal a convocat o Adunare Generală pentru joi, dar sunt slabe șansele să fie aprobată o schimbare așa cum ar vrea Dinamo, să nu retrogradeze nimeni și să se ajungă la un campionat cu 16 sau cu 18 echipe. Orlando Nicoară, directorul societății eAD, care deține drepturile TV, a spus și în public că nu e de acord cu schimbarea sistemului competițional, nici cu oprirea campionatului. 

În afara lui Dinamo, Poli Iași și Chindia mai sunt interesate să nu pice nicio echipă. Hagi a spus, de asemenea, că ar prefera să se ajungă la 18 formații în prima ligă, iar Dinamo să fie printre ele. 

Rămân multe cluburi împotriva unui asemenea plan, echipe care nu acceptă să împartă cei 28 de milioane de euro din drepturile TV la 16 sau la 18, în loc de 14.

VIDEO Cluburile au votat pe cine vor campioană și ce s-ar întâmpla cu Dinamo

Citește mai multe știri din Liga 1

EXCLUSIV Veste bună pentru Dinamo: aproape tot lotul e vindecat de COVID-19! Când vrea LPF să o programeze

Calcule la titlu în Liga 1 » Un singur scenariu poate rezolva ecuația în penultima etapă. Altfel, Craiova - CFR va fi cu trofeul pe masă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (58)
cristi05
cristi05  •  29 Iulie 2020, 20:31

pe principiul ori la bal ori la spital, ca si asa s-a ales praful de sezonul asta, exista si varianta fericirii - nu cade nimeni si promoveaza 6 - si avem si dinamo si uta si Rapid (sa nu ma mai critice unii ca eu sunt troll ca scriu cu r) si petrolul si argesul . cu banii e simplu - nu se dau bani la ultimele 2 din L1 si la ultimele 3 din L2, antepenultima din L1 si a 3-a din L2 isi impart banii iar celelelate din L1 iau aceiasi bani ca si acum. pe urma reglati sezonul urmator - cad 6 si intra 2 (16 echipe) sau cad 4 si intra 2 (18 echipe). ca numar de meciuri si etape - faci sezon normal cu 2 serii de 10, play-off cu 6 echipe ca acum (primele 3 din serii) si play out cu 14 echipe (dar se joaca un singur meci , nu tur-retur - o data acasa o data in deplasare) . ar fi si mai putine etape daca am socotit eu bine deci mai multe date libere pt nationala sau odihna (18+10+13) fata de (22+10+14) dar cu mai multe meciuri (deci se pot alege cele mai interesante eventual) si cu echipe cu rating (cele care altfel ar fi in L2, cum ar fi dinamo, petrolul, poate Rapid sau arges in functie de ce se intampla) asa incat nu vad ce ar deranja televiziunile. si la anul lasati si loc de promovare pt u cluj si farul. Nu-i asa ca e varianta fericirii ?

1117654011703221
Antal Laszlo Kalman  •  29 Iulie 2020, 16:31

daca este adevarat ca va fii 16 echipe la campionatul ligi1 2020-2021 de ce chinuie sa joace si sa termina in acest campionat

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  29 Iulie 2020, 16:29
Postat de marcelclujnapoca pe 29 Iulie 2020, 16:23

18 echipe cu 34 de etape! Burleanu preia frâiele fotbalului.

18 echipe în care pot cădea 4 echipe ca în campionatul italian .....si intra 4 din liga 2 ! Asta crează emulație de fotbal și jucători și în liga 2 !!! Burleanu trebuie sa preia organizarea ligii 1 , și să o complecteze cu jucarea echipelor de juniori la deschiderea meciurilor de liga 1 ! Asta s-a întâmplat înainte de 1989 cand ii vedeau stadioane întregi de suporteri și pe juniori !!@

Vezi toate comentariile (58)
Comentează