FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN BENAHAVIS, SPANIA

Ca în Champions League » Antrenorul Stelei a reuşit un hattrick într-un meci amical inedit

Reghe pune suflet chiar şi la un meci de relaxare jucat în cantonament +1   FOTO
Reghe pune suflet chiar şi la un meci de relaxare jucat în cantonament

Articol de - Publicat vineri, 18 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 17 ianuarie 2013 21:51

Reghecampf nu se relaxează nici la miuţe, vrea perfecţiune chiar şi atunci cînd el şi colaboratorii săi joacă vreun amical în cantonamentul din Spania.

Seara, după antrenament, cînd fotbaliştii stelişti merg la hotel, staff-ul Stelei pune stăpînire pe teren. De cele mai multe ori conducătorii se împart în două echipe şi joacă între ei, iar ambiţiile sînt mari de fiecare dată. Miercuri seara însă, au primit o provocare din partea primarului din Benahavis şi au jucat un meci amical de două reprize a cîte 30 de minute cu angajaţii Primăriei!

Nici nu parcurseseră bine Bourceanu şi compania cei 100 de metri pînă la hotel că managerul Mihai Stoica, antrenorul Laurenţiu Reghecampf, staff-ul tehnic şi cel medical au şi ieşit la încălzire: "Nu prea mult, să nu ne obosim!". La vederea adversarilor, roş-albaştrii s-au mai liniştit: "Hai că sînt mai veterani ca noi!".

Antrenorul cu portarii, Eugen Nae, refuză mănuşile şi între buturi intră tînărul Valentin Cojocaru. Tactica se face repede, nu durează mai mult de un minut, iar Reghe încheie: "Toate loviturile libere le execută Tomy".

Reghe nu-şi respectă indicaţiile :)
Începe şi meciul şi roş-albaştrii îi iau tare pe spanioli. Mai plinuţi şi mai în vîrstă decît românii, aceştia nu sînt menajaţi deloc. Se joacă englezeşte! MM bagă alunecări nonstop, pe teren ca fizic aduce cu Belodedici, ca stil e unic, mai mult pe jos decît în picioare.

Nu trece mult şi Reghe deschide scorul, Thomas Neubert centrează, preluare pe genunchi şi şut din voleu. Indicaţiile dinaintea partidei sînt uitate, prima lovitură liberă şi Reghecampf sechestrează mingea! Şutează bine, dar portarul reţine.

Ţermure e ca o stîncă, ibericii cad la contactul cu el pe bandă rulantă. Mache se crede brazilian, pasează cu călcîiul, însă de multe ori aiurea. Se joacă haotic, posturile sînt respectate doar de doi sau trei jucători, lucru ce-l scoate din minţi pe antrenorul Stelei.

Nervi şi reproşuri în pauză
Finalul primei reprize încinge spiritele printre stelişti. Reghe e nemulţumit şi ţipă la ai lui, principalul vizat fiind Eugen Nae. "Dacă nu-ţi place în apărare, intră în poartă! Numai în faţă stai, vrei să dai tu gol!", îi strigă tehnicianul antrenorului de portari.

Mache intră şi el în gura sa: "Tu ce te complici aşa? Joacă simplu, sîntem aici să ne distrăm, nu dai probe la vreo echipă!". MM încearcă să-l calmeze, dar nu prea îi iese.

"Profesorul" şi "Macheta"
Începutul reprizei a doua demonstrează că şedinţa ad-hoc de pe gazon n-a adus claritate în jocul românilor. Reghe vede şi el asta şi răbufneşte: "Bă, oprim jocul! În loc să mă distrez, mă enervez. Îi daţi toate mingile lui Mache şi ăsta nu poate să alerge. Doctore, m-ai omorît, ori dai diagonale, ori alergi cu mingea la picior pînă o pierzi. Vrei să ajungi la morgă?".

Jocul începe să se mai limpezească şi asta se vede imediat, preparatorul Horea Codorean face 2-0, apoi Mache duce scorul la 3-0. Reghecampf tot nu e mulţumit: "Mache, eşti static rău! De azi îţi zic «Machetă»".

Toate mingile pe Reghe
Pentru a-l mai îmbuna, steliştii încep să-l caute mai mereu pe antrenor cu pasele, ba chiar se ajută între ei. "Uite, «Profesorul» e liber în centru", îi strigă secundul Ţermure doctorului Paligora. Tehnicianul mai scutură plasa o dată, şut plasat din interiorul careului, şi încă o dată cu o torpilă în vinclu de la 25 de metri. În final, Cojocaru simulează o gafă şi ibericii marchează golul de onoare.

Scorul îl mulţumeşte pe Reghecampf, care începe să zîmbească. MM întreţine atmosfera şi face glume: "Mache, abia aştept să văd cifrele meciului. Să nu te prind că ştergi mailul! Doctore, tu stai liniştit, te-ai apucat de fotbal la 38 de ani, n-avem pretenţii de la tine". Seara se încheie cu o poză de grup, apoi stafful Stelei face drumul spre hotel la fel de epuizat precum erau şi fotbaliştii cu o oră şi jumătate în urmă.

Echipa Stelei
Valentin Cojocaru (portar) - Thomas Neubert (preparator fizic), Cristi Ţermure (antrenor secund), Eugen Nae (antrenor cu portarii), Iulian Mircea (masor) - Mihai Stoica (manager), Horea Codorean (preparator fizic) - Radu Paligora (medic), Anton Petrea (antrenor secund), Laurenţiu Reghecampf (antrenor principal) - Marius "Mache" Ianuli (team-manager)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

6 meciuri amicale în Turcia

Steaua şi-a stabilit şi meciurile amicale pe care le va juca în cantonamentul din Turcia, în perioada 27 ianuarie - 10 februarie. Toate partidele vor fi transmise în direct în România de către DigiSport, iar orele de disputare vor fi anunţate zilele viitoare.

La meciurile cu Mlada Boleslav şi Slovan Bratislava vor lipsi jucătorii Stelei convocaţi de către Victor Piţurcă pentru amicalul cu Australia de pe 6 februarie.
29 ianuarie: Steaua - Split (Croaţia)
1 februarie: Steaua - Sturm Graz (Austria)
3 februarie: Steaua - Dinamo Moscova (Rusia)
5 februarie: Steaua - Mlada Boleslav (Cehia)
7 februarie: Steaua - Slovan Bratislava (Slovacia)
9 februarie: Steaua - Jablonec (Cehia)

Se vînd biletele cu Ajax!
Ieri, Gazeta Sporturilor a anunţat în exclusivitate preţurile biletelor pentru meciul retur din "16-imile" Europa League cu Ajax Amstedam de la Bucureşti. Acestea sînt cuprinse între 60 şi 80 de lei la peluze, la tribuna a II-a între 80 şi 200 de lei, la tribuna I între 80 şi 350 de lei. Siteul oficial al Stelei a confirmat informaţiile prezentate de GSP, iar astăzi siteul www.biletesteaua.ro a fost activat pentru cumpărarea biletelor online.

Tătăruşanu revine
Roş-albaştrii au trecut prin emoţii înaintea jocului cu Celtic (1-2), primul amical pe care l-au avut în vara aceasta. Tătăruşanu s-a accidentat la încălzire şi n-a mai jucat deloc. Portarul a avut doar o întindere şi şi-a reluat ieri antrenamentele. El a fost menajat doar atunci cînd exerciţiile necesitau efort mai mare şi a evitat să degajeze, ca să nu rişte agravarea problemelor sale musculare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
eugol
eugol  •  18 Ianuarie 2013, 16:14
Postat de godot pe 18 Ianuarie 2013, 11:13

Bravo bă vitejilor, i-aţi umilit pe ăia. Şi nici nu era diferenţă mare de vârstă, voi la 40-45 de ani, ei la 55-60. Uitaţi-vă la imagine. Deci, esenţa acţiunii: ţăranii de români de la Steaua, conduşi de Michelle şi naşu` lu` Piţi Talent au reacţionat ţigăneşte şi s-au făcut de râs - în faţa unei echipe de veterani adevăraţi, oamemeni de 55-60 de ani, au băgat jucători gen Mache, Cojocaru, Reghe. Tot ţiganu-şi laudă ciocanu`. Lipsa de civilizaţieşi bun-simţ a Stelei lui Becali este trădată de toate chestiile astea mici. PENIBIL!

N-ai inteles nimic. A fost un joc amical. Nu conteaza scorul, conteaza sa te distrezi, ceea ce s-a si intamplat. Insa oricat de amical ar fi, antrenorul se mai enerveaza uneori daca tactica nu este respectata. Asta nu inseamna ca si-au dat sufletul sa ii bata pe aia.

godot
godot  •  18 Ianuarie 2013, 11:13

Bravo bă vitejilor, i-aţi umilit pe ăia. Şi nici nu era diferenţă mare de vârstă, voi la 40-45 de ani, ei la 55-60. Uitaţi-vă la imagine. Deci, esenţa acţiunii: ţăranii de români de la Steaua, conduşi de Michelle şi naşu` lu` Piţi Talent au reacţionat ţigăneşte şi s-au făcut de râs - în faţa unei echipe de veterani adevăraţi, oamemeni de 55-60 de ani, au băgat jucători gen Mache, Cojocaru, Reghe. Tot ţiganu-şi laudă ciocanu`. Lipsa de civilizaţieşi bun-simţ a Stelei lui Becali este trădată de toate chestiile astea mici. PENIBIL!

treadstone
treadstone  •  18 Ianuarie 2013, 09:41

deci s-a rezolvat cu atacantul de mare valoare.+ venirea lui Cruz..lotul e complet acum. :)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează