FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ / CORESPONDENŢĂ DIN GUADALMINA, SPANIA

Cadu crede că Steaua a avut parte de noroc: "Aş fi preferat-o pe Ajax, Inter e o forţă"

Cadu speră să fie convocat la naţionala României.
Cadu speră să fie convocat la naţionala României.

Articol de , - Publicat luni, 14 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 13 ianuarie 2013 18:58

Căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu (31 de ani), consideră că steliştii au fost mai norocoşi decît ei la tragerea la sorţi, vorbeşte despre obiectivele trupei din Gruia şi se plînge că el şi colegii săi vor sta aproape 40 de zile în cantonament.

- Ricardo, cum e în Spania?
- Foarte bine, condiţiile sînt excelente. Nici nu vreau să-mi imaginez ce-ar fi fost să ne fi pregătit acum în ţară, am înţeles că a nins. Zăpada nu e prietenă cu fotbaliştii.

- Cum i-aţi convins pe şefi voi, străinii, să veniţi direct în Spania?
- A fost cel mai bine pentru toată lumea! Era aiurea să zburăm pînă la Cluj ca să avem de unde să ne întoarcem. Aici am ajuns într-o oră şi am mai şi economisit biletele de avion.

- Veţi sta mai mult de o lună de zile în cantonament, cum veţi rezista?
- Va fi foarte greu! Am înţeles că vom avea o zi sau două libere, dar nu vom putea pleca nicăieri, deci nu vor conta prea mult. Am fi preferat să mai putem da o fugă la familie. Asta e, trebuie să ne obişnuim. Cel mai dificil e în primele zile. E greu să joci cu Inter, după ce stai departe de cei dragi aproape 40 de zile!

"Pokerul şi laptopul ne sînt prieteni"

- De aici plecaţi direct în Italia?
- Da, stăm în Spania pînă pe 10 februarie, apoi ne mutăm la Milano. Pe 15 vom ajunge, în sfîrşit, acasă.

- Ce faci în timpul liber în cantonament?
- Primele două săptămîni sînt OK, am mai trecut prin asta, ştim cum e. Apoi, nu ştiu cum ne vom descurca. Eu stau pe laptop, joc poker cu colegii.

- Aţi rămas mai puţini, Paulo Sergio zicea că vrea un lot de maximum 26 de jucători, ţi se pare OK?
- Da, e mult mai bine aşa. E normal! Mai avem două luni şi jumătate de campionat, ce să faci cu 35 de fotbalişti? Eram prea mulţi!

- E o pierdere mare plecarea lui Bastos?
- Bineînţeles! E un fotbalist foarte bun, ne-a ajutat de multe ori. Am petrecut momente frumoase împreună, dar, din ce ştiu eu, a fost bine şi pentru el, şi pentru club. Îi doresc succes la noua sa echipă!

"Am bătut pe Old Trafford, o putem face şi pe Giuseppe Meazza"

- Cît va conta faptul că Inter e în plin campionat, iar voi jucaţi partide amicale?
- E important acest lucru, e un dezavantaj pentru noi. Totuşi, am văzut că Udinese i-a bătut cu 3-0, deci de ce să nu cîştigăm şi noi? Pînă la urmă, am bătut-o pe Manchester, la ea acasă. Diferenţa ştiţi care e? Că sînt două meciuri, unul după altul, nu mai eşti într-o grupă. Va fi foarte, foarte greu! Inter e favorită clar, noi avem şanse mici.

- Crezi că steliştii au parte de un adversar mai accesibil?
- Şi Ajax e o echipă puternică, să fiţi siguri că nici lor nu le va fi uşor. Şi la ei cred că olandezii sînt favoriţi.

- Tu ce-ai fi preferat înaintea tragerii la sorţi? Inter sau Ajax?
- M-aţi prins! Ajax, cu siguranţă! E normal, Inter a cîştigat Champions League acum doi ani, e o forţă în Europa, nu o poţi compara cu Ajax.

"Piţurcă nu m-a contactat"

- E Steaua deja campioană?
- Eu aşa cred! Şi noi, cînd am luat primul titlu, aveam 14 puncte avans şi steliştii nu ne-au mai prins. Sigur, se poate întîmpla orice, dar dacă Steaua va evolua la fel, atunci nimeni nu-i poate prinde.

- Ce se aude cu cetăţenia română, mai speri să joci pentru România?
- Am depus actele şi cred că voi obţine în scurt timp cetăţenia. Mi-ar plăcea să joc pentru voi, am înţeles că va veni şi echipa naţională aici. Ar fi frumos să discute cu mine Victor Piţurcă, însă pînă acum nu m-a contactat nimeni în acest sens.

Maradona, idolul său
La Marbella Football Center, locul în care se pregăteşte CFR-ul, există un perete plin cu chipurile sculptate ale celor mai mari fotbalişti din istorie. În centru sînt Pele, Maradona şi Platini, dar nu lipsesc nici Beckenbauer sau Cruyff. Există şi bustul maghiarului Puskas, însă Hagi nu se regăseşte printre ei. Cadu a acceptat să pozeze alături de legendele fotbalului, dar l-a căutat din ochi imediat pe Maradona: "Pentru mine, el e numărul 1!".

"Cel mai realist obiectiv al nostru e să cîştigăm Cupa. În campionat e greu să mai realizăm ceva, iar în Europa ne aşteaptă o dublă de foc cu Inter" (Ricardo Cadu, fundaş CFR Cluj)

"Mi-aş dori să nu joace Chivu împotriva noastră. E un jucător pe care eu îl apreciez, Inter ar fi mai slabă fără el" (Ricardo Cadu, fundaş CFR Cluj)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
cfrclujole
cfrclujole  •  14 Ianuarie 2013, 18:05

Nu mai e loc de preferinte ci de certitudini! Noi jucam cu Inter, ei cu Ajax, o sa vedem daca terminam pe scut sau sub scut!

silvercloud
silvercloud  •  14 Ianuarie 2013, 18:04
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Frumoase cuvinte folosesti la o opinie a unui cititor!! Si cat esti de explicit!! Pai daca acest Cadu juca deja in nationala lusitana atunci mai avea el drept sa joace in Nationala Romaniei ?! Una peste alta, Ricardo Cadu este o varianta la postul de fundas central in echipa nationala, e experimentat, cunoaste bine jocul, ar fi un castig pentru echipa nationala!! Sa-i dam o sansa !

46rossi
46rossi  •  14 Ianuarie 2013, 16:51

DE UNDE ATI DEDUS VOI TITLU MAI ZIARISTILOR ??? Unde zice CADU ca Steaua a avut noroc, vorbeste chiar foarte frumos despre situatia celor 2 echipe, atat in Europa cat si in Campionatul intern. Si cum sunt zeci de inculti care nu citesc articolul in intregime, il judeca doar dupa titlu !!! SUNTETI PENIBILI

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close