FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Calcule pentru reluarea Ligii 1 » Data la care s-ar putea juca primele meciuri + scenariul pentru Cupa României

FCSB și Craiova luptă pentru titlul de campioană
FCSB și Craiova luptă pentru titlul de campioană

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 08:01

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a vorbit despre situația din Liga 1, competiție suspendată din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat țara și întreaga lume.

Oficialul a dat detalii despre posibila reluare a Ligii 1 și a vorbit despre scenariile gândite de conducătorii fotbalului românesc în această perioadă. 

„Este clar că vin vremuri grele pentru că se mai anunță încă o prelungire a stării de urgență. În urma ședințelor pe care le-am purtat până acum cu reprezentanți ai FRF și ai LPF și la care am participat și noi s-a discutat că se poate relua sezonul pe 13 iunie. Cu un program normal de meciuri din săptămână în săptămână și care să fie gata până pe 3 august, data oferită de UEFA. Iar, la play-out, la fel se poate juca, dar și cu câteva intermediare”, a declarat Emilian Hulubei la TV Digi Sport.

 

Ordonanța militară nr. 8: „Se interzice exportul de cereale și ulei” » Ce se întâmplă cu românii care vin în țară de Paști

Semifinalele Cupei României se poate juca într-o singură manșă

Hulubei a dezvălui ce se va întâmpla cu meciurile rămase de jucat în Cupa României dacă starea de urgență se prelungește și după 16 mai.

„Pot să vă anunț că s-a decis deja ca, într-un astfel de scenariu, semifinala Cupei României să se desfășoare într-o singură manșă și nu în două cum era stabilit inițial. Este clar că se dorește încheierea sezonului intern până la data de 3 august”, a mai spus Hulubei.

„S-a discutat și un astfel de scenariu. Adică, să se aleagă un oraș gazdă, în care să vină toate echipele. Acesta ar urma să fie împărțite în grupe după care să se joace în sistem eliminatoriu” 
Emilian Hulubei

„Sezonul viitor ar trebui să înceapă undeva între 5 și 10 septembrie. Cam astea ar fi propunerile grupului de lucru de la FIFA, probabil că se vor adopta. Până acum s-a adoptat cam tot ce au discutat ei. Federațiile naționale trebuie să pună asta în aplicare. Nu știm exact ce va fi” 
Bogdan Apostu, impresar 

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre Liga 1: 

Dusan Uhrin rupe tăcerea! Explică de ce a plecat din Ștefan cel Mare, ce face pe timpul pandemiei și de ce s-ar întoarce în Liga 1: „Viruși și trădare”

Gigi Becali, ofertă de 400.000 de euro în plină pandemie de coronavirus: „Dacă este băiat deștept, acceptă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cv70
cv70  •  10 Aprilie 2020, 11:56

Pe modelul Germaniei, la care mai adăugăm o întârziere de două săptămâni, cluburile ar putea începe antrenamentele (cu restricții) pe 4 mai, le-ar continua (cu restricții diminuate) din 18 mai și campionatul s-ar putea relua din weekendul 29-31 mai. Meciurile s-ar juca fără spectatori până în 15 iunie, apoi și cu fani în tribune din weekendul 19-21 iunie. Cu niște etape intermediare (pentru playoff), totul s-ar putea încheia în opt săptămâni, până în weekendul 17-19 iulie a.c. Poate chiar zece, ca să ne corelăm cu recomandarea UEFA, până în weekendul 31 iulie-2 august. Liga 2 și-ar putea corela și ea calendarul astfel încât, tot în opt (sau zece) săptămâni, să se încheie, iar la 8 august a.c. să se cunoască formulele de start în ambele ligi (1 și 2) după disputarea barajului.

1329046320625305
Tnume Maria  •  10 Aprilie 2020, 09:07

Ar fi bine să vă gândiți si la calendarul sezonului următor cu uefa nl si euro si cupele europene . Cred că sezonul e terminat deja dacă nu si sezonul urmator

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close