FOTBAL  »  Superliga  »  STIREA 136 / BATE - STEAUA, 20:00, PROTV

"Calificare dupa primul joc"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 august 2007 00:00

Hagi a promis ca Steaua va merge doar la victorie in meciul de diseara si crede ca in joc e o miza prea mare pentru ca elevii sai sa se relaxeze. La 18:30 fix, exact ora la care fusese anuntata conferinta de presa a lui Gica Hagi, antrenorul Stelei s-a prezentat in holul hotelului Victoria, din Minsk. si chiar prima lui fraza avea sa fie chintesenta meciului tur cu BATE Borisov. "E un meci nu important, ci crucial, pentru ca jucam accesul in grupele Ligii Campionilor. Acum e momentul sa aratam ca Steaua are experienta, valoare si nivel de Champions League", a spus Hagi la inceput.

Apoi, a spus ce il nemultumeste. "Observ ca toata lumea crede ca va fi usor, iar aceasta stare de automultumire si relaxare nu-mi convine deloc. De-asta mi-e cel mai teama miercuri seara. Nu poate sa fie usor cu un adversar care a ajuns pina in turul 3 preliminar, care n-are nimic de pierdut si care probabil va evolua cu o dorinta si o ambitie iesite din comun", a continuat "Regele".
In final, a dezvaluit ce-si doreste de la echipa sa. "Vreau ca toti jucatorii sa se gindeasca la cum sa facem ca sa obtinem calificarea inca din acest prim joc. Pe mine ma intereseaza doar victoria, vom juca sa o obtinem, dar pentru asta trebuie sa avem disciplina, determinare, concentrare, la fel ca si pina acum", a incheiat tehnicialul ros-albastrilor.

"E clar ca depinde doar de noi deznodamintul dublei manse, dar trebuie sa obtinem calificarea pe teren, nu in declaratii, nu in procente dinainte de joc, nu in statutul de favorita"
Gheorghe Hagi

"Avem o sansa imensa de a junge din nou in grupele Ligii campionilor. E o miza mult prea mare in acest joc pentru a ne permite sa gresim in vreun fel"
Gheorghe Hagi

"Presiune mai mare ca in dubla cu Zaglebie nu are cum sa fie in aceste jocuri cu BATE Borisov. Atunci puteam pierde de tot Europa, acum sintem mult mai increzator si puternici"
Gheorghe Hagi

"Eu am fost multi ani in Liga. Da, ca jucator, dar tot Champions League era. stiu ce e si de-asta spun ca pentru intreaga suflare stelista ar insemna fantastic ca doi ani la rind sa joci la acest nivel"

Gheorghe Hagi


L-a intepat pe selectioner
Hagi a trimis o sageata aseara in directia actualului antrenor al "nationalei" Romaniei atunci cind a explicat de ce BATE Borisov nu trebuie subestimata. "De ce se spune ca sint slabi? Din cite mi-aduc aminte, acum 3 sau 4 ani, Steaua a jucat tot cu o echipa din Belarus si a facut doua egaluri. Asa ca sa nu mai zicem noi de campioana Belarusului ca e slaba", a spus Gica. Steaua, cu Piti antrenor, a intilnit pe Neman Grodno in ultimul tur preliminar al Cupei UEFA. A fost 1-1 in Belarus si 0-0 in Ghencea, ros-albastrii trecind cu mari emotii mai departe.

Despre coalitia Dinamo-FRF-LPF
Antrenorul Stelei a evitat sa raspunda direct daca l-a deranjat faptul ca sefii FRF si ai LPF au decis sa mearga in delegatia lui Dinamo la Roma si nici unul n-a venit si cu Steaua. "Sint la un club prea mare ca sa ma intereseze pe mine asa ceva. Eu sint fericit aici, restul nu ma priveste", a spus Hagi.

Goian e OK, va juca
Dupa ce a ratat ultimele doua meciuri oficiale ale Stelei, returul cu Zaglebie si partida cu Poli Iasi, Dorin Goian a fost refacut suta la suta, a participat la antrenamentul de aseara si va fi titular diseara. "Goian e bine, s-a refacut, e OK din punct de vedere medical. Am recuperat un fotbalist foarte important", a dezvaluit Hagi.

De ce n-a vrut antrenament la Borisov
Gica Hagi a explicat aseara de ce s-a opus ca antrenamentul oficial sa se desfasoare la Borisov, desi jucatorii ar fi avut sansa sa se acomodeze cit de cit cu suprafata de joc. "E foarte departe orasul de Minsk, unde stam noi. Asta ne mai trebuia acum, sa facem inca un drum dus-intors de vreo 140 de kilometri, dupa ce ca am jucat 5 meciuri in 15 zile. Am preferat sa nu-i obosesc si mai tare pe jucatori", a spus "Regele".

Am scapat de Rodionov!
Eliminat in returul cu Hafnarfjordur (1-1), golgeterul gazdelor, Vitali Rodionov, va fi suspendat doua etape de catre UEFA, astfel ca el nu va avea drept de joc nici asta-seara, nici in returul de peste doua saptamini. Decizia forului european n-a fost inca facuta publica, insa surse autorizate afirma ca atacantul bielorus nu putea scapa doar cu o etapa de suspendare dupa "rosul" incasat. "Rodionov este unul dintre jucatorii lor de baza, insa cred ca au alternative sa-l inlocuiasca, au alti fotbalisti valorosi in lot. I-am vazut, poate nu sint experimentati, au multi tineri, dar au entuziasm", a declarat Hagi.

Baza incredibila

Radoi si compania s-au pregatit aseara pe unul dintre cele 14 terenuri ale unui complex de 5 stele situat la periferia orasului Minsk. Pe linga aceste terenuri, in zona in fiecare zi vin zeci de adolescenti, care inchiriaza role sau palete de tenis si fac sport seara de seara.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează