FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA URZICENI - CFR CLUJ 0-1

Campioana a cedat pe teren propriu în faţa unui Cluj în mare formă

Lacina Traore, Traore, CFR Cluj
Lacina Traore, Traore, CFR Cluj

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2010 00:00

Clujul lui Mandorlini a arătat maturitate şi uneori cinism. Cei din Urziceni au înotat în lipsă de idei

Traore şi Kone aleargă cu paşi mari în faţa lui Galamaz şi Bruno Fernandes. E un dans ciudat pentru terenul îmbibat cu apă ca un burete verde, imens. Sub privirile unui Ronny Levy suplu şi echipat doar într-un pulovăraş, Bilaşco şi Onofraş protejează baloanele care vin dinspre Apostol şi Marinescu. Emil Dică expediază primul şut spre poarta lui Arlauskis în minutul 6, Onofraş (17) prelungeşte cu capul spre poarta lui Nuno Claro după lovitura liberă a lui Brandan.
Vezi rezumatul meciului dintre Unirea Urziceni şi CFR Cluj  (video)

Se munceşte mult la centrul suprafeţei de joc, locul unde ar trebui să fie laboratorul de creaţie al fotbalului. Culio nu-şi poate face numerele de magie tehnică, Deac nu poate sprinta pe nisipuri mişcătoare. Unirea şi CFR se respectă foarte mult. Prea mult. Prea puţin spectacol în concluzie.

Înălţimea sa, Traore
Apele se învolburează după devierea lui Bilaşco la Onofraş, care şutează în Nuno Claro ieşit în întîmpinare (30). CFR răspunde imediat. Traore pleacă spre buturile adverse cu Maftei şi Galamaz în cîrcă, îl fentează pe Arlauskis, dar intră în unghi mort şi nu mai nimereşte cadrul porţii(32). Tot el face 1-0 în minutul 42, după ce şutul lui Deac respins de Arlauskis loveşte transversala. Şi tot el îngheaţă atmosfera la Urziceni după o cursă de 40 de metri încheiată cu o ieşire curajoasă a lui Arlauskis şi un şut spre zări mai senine al lui Deac.

CFR de fier
Terenul e un martor fidel al desfăşurării de forţe. Acolo unde a atacat CFR  au rămas brazde adînci în iarbă. E locul de unde pornesc spre refacerea handicapului Apostol şi compania. Frunză, Marinescu şi Brandan încep să macine flancul drept al apărării ardelene, iar şutul primului (58) e scos de Cadu, care îi ia locul lui Nuno Claro. Teoria potrivit căreia echipa mai tehnică suferă pe un teren greu nu funcţionează.
 
Clujul stă mai bine pe picioare, pasele curg mai bine, insistenţa e totuşi de partea celor din Urziceni. Leonardo e periculos şi centrează perfect pentru Kone (68), Culio pare să se fi împăcat cu noroiul. Levy mută, trimiţîndu-l în luptă pe Semedo. E nevoie de viteză. Intră şi Ricardo în locul lui Paraschiv. Trebuie şi un filtru al paselor. Apare disperarea, Galamaz se duce vîrf în careul clujean. Degeaba însă, Alcantara şi Cadu îşi fac treaba. This is Unirea?

"Mai avem 16 examene, am trecut doar unul. Ar fi bine să învingem şi Steaua, dar va fi mai dificil pentru că vine cu orgoliul rănit, după acel insucces cu Ceahlăul"
Andrea Mandorlini, antrenor CFR

"Meciul cu Livepool ne-a luat energia, dar băieţii au dat tot în acest meci.  Avem timp să recuperăm, acum aşteptăm cu mare interes returul cu englezii"
Ronny Levy, antrenor Unirea Urziceni

"Ăsta nu e fotbal, ci bătaie în nămol! Tot meciul am fost peste ei, în repriza a doua nici n-au ajuns la poartă. Clujenii se văitau la fiecare atingere, asta nu e atitudine de campion, d-aia nu vor lua titlul"
Sorin Frunză, mijlocaş CFR

"În primele cinci etape ale returului vrem să ne distanţăm de ocupanta locului doi"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

"Sperăm ca după meciul cu Steaua să ne detaşăm în campionat. A fost o etapă nebună, cu multe surprize care ne-au avantajat pe noi"
Emil Dică, mijlocaş CFR

"Nu mă mai interesează Dinamo, iubesc CFR, la Cluj mă simt ca acasă. Avem echipă foarte bună, putem lua titlul"
Leonardo Veloso, mijlocaş CFR

Deac şi Mureşan, out cu Steaua
CFR-ul nu se poate baza în derby-ul cu Steaua, de duminică, pe Gabi Mureşan şi pe Ciprian Deac, ambii primind la Urziceni cel de-al patrulea "galben" din acest sezon. "Avem lot valoros, putem înlocui fără probleme orice jucător", a zis Iuliu Mureşan. Steliştii nu vor putea miza pe Nicoliţă, suspendat şi el.

Apostol l-a înjurat pe Brandan
În prima repriză, s-a iscat un conflict între Iulian Apostol şi Brandan. Argentinianul a luat "galben" pentru că a bătut o lovitură liberă înainte de fluierul arbitrului, Apostol l-a certat, iar Brandan a-ncercat să-l calmeze, mîngîindu-l părinteşte pe creştet :)). Însă mijlocaşul s-a enervat şi a-nceput să-l înjure ca la uşa cortului pe colegul său de echipă!

Ştirile meciului:
> În tribune au fost mai mulţi "spioni": Stoichiţă, Nae Manea, Răzvan Lucescu, Mircea Rednic. (Cătălin Popescu)
> Arlauskis a jucat ieri, deşi nu era apt sută la sută. El a ţinut să evolueze pentru că englezii de la Blackburn şi-au trimis scouteri la meci. Şi ivorianul Traore a fost urmărit de trimişi ai lui Napoli. (Cătălin Popescu)
> Mandorlini a surprins ieri, netitularizînd nici una din achiziţiile iernii. Nicolae Dică, Piccolo şi Leonardo au fost rezerve. (Cătălin Popescu)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
 •  24 Februarie 2010, 11:39
Postat de pe 23 Februarie 2010, 10:48

Ardelenii au o mandrie a lor, aceea de se considera romani. Asta a facut sa dainuiasca limba si obiceiurile lor dealungul secolelor de dominatie hasburgica. Cine nu stie istorie nu stie despre ce e vorba! Respect pentru ei! Aceasta echipa a CFR-ului este atipica pentru spiritul ardelenilor. Nu stiu daca exista mai mult de 5 jucatori romani in lot, in rest mercenari care vin si pleaca! Asta este oare modelul de echipa romaneasca?! Unde sunt juniorii echipei, are asa ceva CFR-UL! NATIONALA E VAX!

Inainte de a posta asemenea aberatii, ai face bine sa intri pe situl oficial al CFR-ului (sectiunea copii si juniori), sa te convingi singur. Sunt nu mai putin de 8 grupe de copii, care deja au casigat premii internationale. Asa ca viitorul suna bine...

 •  23 Februarie 2010, 16:11

CFR a castigat un jucator BUN: Leonardo E mai bun ca Dubarbier

 •  23 Februarie 2010, 14:01
Postat de fotbalfan pe 23 Februarie 2010, 02:03

observatii: arbitrul a iertat mai multi stelisti de cartonase galbene(daca tin minte bine au fost golanski si plesan printre ei;automat erau suspendati pt meciul de la CLuj).avram a iertat de mai multe cartonase galbene fotbalistii unirii si nu a facut rabat la galbenele acordate cfr-istilor + trebuia rosu la lovitura lui paraschiv in figura lui traore. ce sa facem acum? sa sarim si sa ne scandalizam cum se face in alte parti?doar observam.sunt greseli in joc insa se prezinta doar cele pro cfr.

ai dreptate

Vezi toate comentariile (17)
Comentează