FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Campion cu Dinamo, mărturie misterioasă: “Da, am fost pe teren la un blat! Căpitanul și antrenorul ne-au spus că trebuie să fie egal”. Ce meciuri se potrivesc scenariului

Articol de - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 12:51

Campion cu Dinamo în 2007, Sergiu Homei a povestit în direct că, înainte unui meci, a fost informat de căpitan și de antrenor că partida e trucată. 

Fără a da nume, Sergiu Homei a descris un scenariu care se potrivește în doar două situații: un meci jucat pentru echipa lui Marius Vizer, Sopron, cu Selymes antrenor, și un meci Vaslui - Dinamo din 2009!

În direct la GSP Live, Sergiu Homei (32 de ani) - fostul fundaș dreapta al naționalei U-21 din generația lui Tătărușanu, Torje sau Cristi Munteanu - a admis că a fost pe teren la un meci care era aranjat.  

HOMEI, ÎN DIRECT LA GSP LIVE, DESPRE MECIUL ARANJAT

- Te întreb direct. Știi de vreun meci aranjat în care ai fost pe teren? Fără să dai nume… 
- Da!  

- Ne poți spune ce a trebuit să se întâmple și ce ai făcut tu în meciul respectiv? 
- Eu am făcut foarte bine, nu am gafat. Eram mic atunci.  

- Dar de unde ai știut că trebuie să se întâmple? 
- Am aflat în vestiar înainte de meci. Da, a venit cineva. Ne-a spus că trebuie să facem egal și la noi și la ei. Până la urmă am câștigat noi și la noi și la ei.  

- Cum așa? 
- Păi, ne-am dat seama pe teren că lucrurile nu sunt cum par. La pauză, ei ne conduceau. Nu era normal. Noi am văzut că lucrurile nu sunt normale. Vorbim una și facem alta. Ne-au condus ei la pauză, iar noi i-am bătut la final. Pe bune i-am bătut. La retur, i-am bătut ca pe covor.  

- Cine a intrat în vestiar să vă spună ce trebuia să faceți? 
- Au vorbit căpitanul cu antrenorul. Ei știau detaliile astea. “Trebuie să facem așa”. Ok, dacă voi vreți, eu eram prea mic să spun ceva. Facem! Doar că ne atacau ăia fără menajamente. Ne-am trezit noi între noi. Ne-au dat gol. Eram toți triști pentru că ei atacau în continuare. Nu era ca și cum dăduseră gol din greșeală și se opresc. A fost 1-0 la pauză și am bătut 2-1.  

92 de meciuriîn Liga 1 are Sergiu Homei în carieră pentru Dinamo, Poli Iași, Gloria Bistrița, Unirea Urziceni, FCM Târgu Mureș, Corona Brașov și FC Botoșani. 13 dintre acest partide sunt în tricoul lui Dinamo cu care a câștigat ultimul titlu din istoria clubului, în 2007

Gazeta a verificat meciurile lui Homei din primii ani de carieră și a identificat doar două situații care se potrivesc descrierii de mai sus.  

Primul scenariu

În noiembrie 2006, în ultima lună petrecută în prima ligă maghiară la Sopron (echipă patronată de Marius Vizer), Homei a fost pe teren la un meci Vac - Sopron 1-2, în care gazdele au condus la pauză cu 1-0. Selymes era antrenor, iar pe teren se mai aflau românii Cristi Munteanu și Marius Radu. La retur, Sopron a câștigat cu 3-1, însă Homei se transferase între timp la Dinamo. Antrenor venise Dario Bonetti (fost antrenor și la Dinamo), iar pe teren s-au aflat Alex Dragomir, fostul dinamovist care avea să intre apoi într-o rețea internațională de trucare de meciuri, și Laurențiu Rus, finul lui Homei.  

Al doilea scenariu

 În septembrie 2008, în etapa a șaptea din Liga 1, Dinamo - cu Homei titular și Rednic antrenor - a învins pe FC Vaslui cu 2-1 printr-un gol marcat de Bratu în ultimul minut. Vaslui condusese la pauză cu 1-0. La retur, Dinamo a învins cu 4-1, dar Homei nu a prins nici măcar lotul. 

Cât am fost jucător, nu am pariat niciodată. Acum, când m-am lăsat și aștept să mă fac agent, m-am mai uitat pe unele meciuri. Nu ascund asta. Dar nu sunt dependent de asta 
- Sergiu Homei, campion cu Dinamo în 2007 

A fost jucător la Clinceniul finanțat de mafia pariurilor 

În 2016, Homei a mers în Liga 2 la Academica Clinceni, într-o perioadă în care echipa a fost finanțată de aranjorul chinez de meciuri Xiaodong „Eric” Mao, iar vicepreședinte a fost numit Alex Dragomir, fostul jucător de la Sopron. Ulterior, Dragomir avea să fie suspendat de FRF pentru o tentativă de aranjament. Homei susține că a simțit că la club se întâmplă lucruri necurate.  

“M-am dus la Cliceni să prind un ritm de joc. Am prins niște lucruri care erau parcă din alt film. Chinezul avea un om, un italian, Omar Scafuro, care mai vorbea cu câte un jucător, dar eu nu băgam în seamă. Nu mă interesau pe mine lucrurile astea, nu m-au interesat niciodată. Dar vedeam că nu e ce trebuie. Pierdeam meciuri…Simțeam că nu e locul meu acolo. Am jucat vreo cinci-șase meciuri, apoi m-am dus la club și am zis că nu vreau să mai stau”.  

Homei spune că nu știa despre prezența vicepreședintelui Alex Dragomir și a colegului său de echipă Adrian Udrea în Cipru, deghizați în arbitri pentru a truca meciuri: “Nu știam. Înseamnă că am făcut bine că am plecat de la Clinceni, nu?!”

 În 2018, o investigație a Gazetei a dezvăluit o rețea internațională de jucători și oficiali de cluburi deghizați în arbitri, la meciuri amicale în Cipru. Rețeaua era controlată de chinezul Eric Mao, un fost impresar acuzat de trucare de meciuri în țările baltice, Irlanda, Portugalia, Cehia și România.  

Cu pariurile în fotbal nu se va termina niciodată. Atâta timp cât se pot face bani ușor, oamenii sunt tentați să facă asta. Nu doar în fotbal, în toate sporturile. 
- Sergiu Homei, campion cu Dinamo în 2007

Citește și alte știri despre Dinamo:

Ce „viespar” e la Dinamo, în plină pandemie: românii îi suspectează pe străini de „blat” la bani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
creeperno999
creeperno999  •  10 Aprilie 2020, 23:03

:))

rocky2
rocky2  •  10 Aprilie 2020, 18:46

Deci a fost pe teren la un meci care n-a mai fost blat? Ce stire!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează