FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

EXCLUSIV Și campionatul feminin decis la Comisii! » Acuzații de aranjament în lupta la titlu: „Mi-a zis: «I-am dat meciul Clujului fiindcă aveți o datorie față de mine»”. Ce spun părțile implicate

Fetele de la ACS Heniu Prundu Bârgăului au protestat la ultimul meci / Sursă foto: Facebook +7   FOTO
Fetele de la ACS Heniu Prundu Bârgăului au protestat la ultimul meci / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 17 mai 2022 19:00 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 11:07

E scandal în fotbalul feminin românesc, cu două etape înainte de finalul play-off-ului. Formația ACS Prundu Bârgăului, liderul la zi al campionatului, se răfuiește de la distanță cu Olimpia Cluj, contracandidata la titlu și campioana absolută din ultimele 10 sezoane, pe care o acuză că a pus la cale un aranjament incredibil pentru a reveni pe primul loc. 

Mai sunt două etape până la terminarea sezonului, iar liderul ACS Prundu Bârgăului are un punct în fața Olimpiei Cluj. Ierarhia la vârf din prima ligă feminină ar putea fi decisă la Comisii, cum s-a tot întâmplat în trecut în campionatul băieților

Miercuri, la Comisia de Disciplină, Olimpia Cluj așteaptă un verdict favorabil într-o cauză care a inflamat serios spiritele în campionat. Ce s-a întâmplat, mai exact? 

Olimpia Cluj, acuzată că a pus la cale un aranjament pentru a reveni pe primul loc

Pe 7 mai, Olimpia Cluj, clubul care a dominat autoritar fotbalul feminin în ultimul deceniu, a remizat în deplasare cu ACS Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, 1-1, insucces în urma căruia clujencele au cedat șefia clasamentului în detrimentul celor de la Prundu Bârgăului. 

Numai că, după meci, Olimpia a contestat dreptul de joc al unei jucătoare ucrainene din formația gazdelor, trimisă în teren pe „fals”, sub un alt nume! 

Cel mai probabil, Olimpia va câștiga partida cu 3-0 la „masa verde”. Cei de la Prundu Bârgăului susțin acum că omologii de la ACS Vasas au folosit intenționat jucătoarea nelegitimată, totul ca urmare a unei presupuse înțelegeri cu Olimpia Cluj. 

„Mi-a zis: «I-am dat meciul Clujului fiindcă aveți o datorie față de mine»”

Gazeta a contactat toate părțile implicate în „triunghiul” care a dinamitat finalul de campionat. 

George Ruscău, președintele de la Prundu Bârgăului, a scos la suprafață un dialog incredibil pe care l-ar fi purtat cu președintele de la Vasas Odorheiu Secuiesc, acuzând în același timp și influența pe care Alin Cioban, membru în Comiteul Executiv al FRF, o are la Olimpia Cluj, club unde ocupă funcția de președinte.

„Am avut meci cu Vassas Odorheiu Secuiesc, iar conducătorul de la ei (n.r. - László Béla), cu nesimțirea pe care o are, mi-a zis în față că «i-am dat meciul Clujului fiindcă voi aveți o datorie față de mine de cinci ani de zile». Așa s-a exprimat aici, în fața jucătoarelor.

Dacă-l puteam înregistra, ar fi auzit și Comisia situația. Mi-a spus că tot timpul va fi împotriva noastră pentru această datorie (n.r. - una care vizează un transfer al unei jucătoare amatoare din urmă cu 4 ani). Nu mi se pare normal ca la nivel de primă ligă să faci o asemenea chestie premeditată”, a spus George Ruscău, pentru GSP.ro. 

Până în 10 aprilie, s-a dat voie să poți transfera maximum două jucătoare din Ucraina. Ei au legitimat doar una, iar pe cealaltă au adus-o după perioada respectivă. Ea a rămas neligitimată, iar la acest meci au pus-o să joace nelegitimată pe carnetul unei jucătoare de la Odorhei. Timea Sandor e numele ei. 

Au jucat cu ea pe fals, dar totul a fost premeditat. (...) Vor fi sancțiuni clare împotriva Odorheiului, dar eu cred că ar trebui exclusă sau retrogradată în liga a doua.

- George Ruscău, președinte Prundu Bârgăului

Și campionatul feminin decis la Comisii! » Acuzații de aranjament în lupta la titlu: „Mi-a zis: «I-am dat meciul Clujului fiindcă aveți o datorie față de mine»”. Ce spun părțile implicate
George Ruscău, președinte Prundu Bârgăului

George Ruscău aruncă săgeți și către Paul Cioban, președintele Olimpiei Cluj:

„Domnul Alin Cioban e președintele clubului (n.r. - Olimpia Cluj) și e și membru în Comitetul Executiv. Nu știu dacă dânsul ar trebui să fie pe bancă, vă dați seama că influențează și că exercită o anumită presiune”.

Facsimil: memoriul înaintat la FRF de Prundu Bârgăului

Memoriul înaintat la FRF de Prundu Bârgăului
Memoriul înaintat la FRF de Prundu Bârgăului
Memoriul înaintat la FRF de Prundu Bârgăului
ACS Heniu Prundu Bârgăului e liderul la zi din campionat, însă situația s-ar putea schimba la comisii / Sursă foto: Facebook
Fetele de la ACS Heniu Prundu Bârgăului au protestat la ultimul meci / Sursă foto: Facebook
+3 FOTO

Președintele Olimpiei Cluj se apără: „Frustrări, invenții!”

Alin Cioban, președintele Olimpiei, respinge acuzațiile venite dinspre Prundu Bârgăului, pe care le pune pe fondul „frustărilor”. „Să ne bată pe teren, că n-au câștigat niciodată în fața noastră”, spune Alin Cioban, care explică cum și-a dat seama de ilegalitatea din meciul cu Vasas Odorheiul Secuiesc. 

„Sunt lucruri nefondate! Ei pot să zică orice, dar să ne bată pe teren! Deocamdată, Prundu Bârgăului n-a câștigat niciodată în fața noastră! Ce spun ei sunt niște invenții

Avem și noi o jucătoare din Ucraina, care nu vorbește nici româna, nici engleza. În timp ce se derula meciul, am observat o discuție între ea și încă două jucătoare de la ei. Erau două jucătoare din Ucraina. Când m-am uitat pe foaia de joc, am văzut că era doar una din Ucraina! 

În rest, sunt doar supoziții. Ce pot să le răspund? Cei de acolo au o anumită frustrare, vor să câștige cu orice preț”, spune Alin Cioban. 

Și campionatul feminin decis la Comisii! » Acuzații de aranjament în lupta la titlu: „Mi-a zis: «I-am dat meciul Clujului fiindcă aveți o datorie față de mine»”. Ce spun părțile implicate
Alin Cioban, președinte Olimpia Cluj și membru în Comitetul Executiv / Sursă foto: Facebook

N-am niciun dubiu, sunt sigur că vom câștiga la masa verde. Substituirea de jucătoare a fost clară! Una peste alta, am jucat cu mai multe echipe anul acesta și n-a câștigat nimeni în fața noastră! Rivalele se tot folosesc de astfel de argumente, probabil că nu cunosc regulamentele.

- Alin Cioban, președinte Olimpia Cluj și membru în Comitetul Executiv

„Ce conflict de interese? Și domnul George Ruscău m-a votat în Comitetul Executiv”

Alin Cioban răspunde și în fața acuzațiilor cum că prezența sa pe banca Olimpiei ar intimida arbitrii sau forurile din cadrul FRF.

Și domnul George Rucsău m-a votat în Comitetul Executiv. Membrii Comitetului Executiv sunt aleși din eșaloanele din care fac parte. Domnul Argăseală e președinte la FCSB, nu e același lucru? Ce conflict de interese? Noi suntem aleși în aceaste funcții”, a punctat Alin Cioban, pentru GSP. 

Președintele de la Odorheiu Secuiesc recunoaște: „Da, fotbalista a fost trecută pe foaie cu alt nume” 

Contactat de GSP.ro, László Béla, președintele clubului din Odorheiu Secuiesc, a recunoscut că echipa sa a utilizat neregulamentar respectiva jucătoare din Ucraina, oferind detalii și despre neînțelegerile avute cu cei de la Prundu Bârgăului. 

Da, fotbalista a fost trecută pe foaie cu alt nume. A existat o lipsă de comunicare, dat fiind faptul că primise acceptul de la FIFA cu o seară înainte. Staff-ul a considerat că poate să o folosească.

Totul se va lămuri la comisie, restul sunt discuțiii. N-am avut absolut nicio înțelegere, meciul a fost și televizat! Altceva nu pot să spun, mai ales că suntem înaintea termenului de la Comisia de Disciplină. 

Și campionatul feminin decis la Comisii! » Acuzații de aranjament în lupta la titlu: „Mi-a zis: «I-am dat meciul Clujului fiindcă aveți o datorie față de mine»”. Ce spun părțile implicate
László Béla, în dreapta, președinte Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Prundu Bârgăului ar trebui să comenteze faptul că n-a reușit să obțină dosarul și licența pentru Champions League. Din ce motive? Chiar nu vreau să comentez. Fiecare ar trebui să se uite în ograda lui.

- László Béla, președinte Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

„La fete, nu prea poți să faci blat, deci au procedat așa”

De ce ar fi fost nevoie de atât de mult „zgomot” pentru răsturnarea unui rezultat? Explică o sursă cu experiență în fotbalul feminin din România:

„Cei de la Olimpia au zis așa. Uite cum facem: «Voi băgați o jucătoare care nu e legitimată. Dacă noi câștigăm, nu mai dăm socolteală nimănui. Dacă iese nasol, facem contestație». 

Și campionatul feminin decis la Comisii! » Acuzații de aranjament în lupta la titlu: „Mi-a zis: «I-am dat meciul Clujului fiindcă aveți o datorie față de mine»”. Ce spun părțile implicate
Imagine din meciul Vasas Femina Odorheiu Secuiesc - Olimpia Cluj / Sursă foto: Gabor Istvan-Gabor

La fete, nu prea poți să faci blat. Nu poți să le zici: «Fetelor, hai să ne dăm la o parte!» Nu e ca la băieți, pe vremea Cooperativei. Aici sunt fete de 17 ani, 18 ani, sunt copile, nu poți să le zici așa ceva. Nu știu ele să se dea la o parte. E alt sistem. 

«Comandanții de oști» au zis: «Hai s-o facem așa, să facem contestație». Nu le covine celor de la Cluj, care sunt de 10 ani campioane, că vine neica-nimeni de la țară, de la Prundu Bârgăului, și câștigă”.

Clasamentul din play-off, cu două etape înainte de final

Și campionatul feminin decis la Comisii! » Acuzații de aranjament în lupta la titlu: „Mi-a zis: «I-am dat meciul Clujului fiindcă aveți o datorie față de mine»”. Ce spun părțile implicate
  • În cazul în care Olimpia Cluj are câștig de cauză la Comisia de Disciplină, campioana en-titre va reveni pe primul loc și va avea un avans de un punct față de ACS Heniu Prundu Bârgăului. 

Citește și:

„Bă, ești nebun?!” » Las Fierbinți, fotbal între mici și „Barul lui Bobiță”! GSP a asistat la marele derby dintre Fulgerul Fierbinți și Dridu: „Suntem ca Bilbao, numai fierbințeni”

VIDEO Ministrul Novak, moment penibil în direct la TV » A refuzat să recite versurile imnului României + acuză Federația de hochei: „De la ei a plecat totul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
skylines
skylines  •  18 Mai 2022, 08:03

Toate nenorocirile vin de la Cluj în fotbalul românesc,așa se pare?!

planetfun
planetfun  •  17 Mai 2022, 20:20

tot cluj, ba nene, ba nene, astia de se dau cei mai corecti, cei mai cei...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează