FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE DINAMO

"Cap de Zmeu", altfel decît îl ştiţi » Cătălin Munteanu, familistul

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 iulie 2010 00:00

Cătălin Munteanu (31 de ani) despre copii, pasiuni şi plăcerea de a fi "un om normal, nu un magnet pentru paparazzi".

- Cătălin, cît de mult din viaţă ţi-a ocupat fotbalul pînă acum?
- Cam mult, avînd în vedere că toată ziua sînt la antrenamente sau la meciuri. Pentru că îmi place atît de mult fotbalul, nu-l ignor nici cînd ajung acasă. Mă uit la TV, urmăresc şi alte campionate.

- Nu-ţi afectează viaţa de familie faptul că eşti atît de dedicat fotbalului?
- Nu, pentru că nu neglijez total lucrurile extrafotbal.

- Adică? Eşti activ la treburile gospodăreşti?
- E, nu prea le am p-astea cu gătitul, cu curăţenia. Nu-mi place să dau cu aspiratorul sau să fac mîncare, dar soţia mă înţelege şi face ea tot ce e legat de casă. Dar îmi place să stau cu ea şi cu copiii. Fetiţa noastră, Sara, are un an, iar băiatul, Eric, 6 ani. Cu el ies în curte şi ne jucăm, bineînţeles, cu mingea.

"Mai chiuleam la şcoală"
- Deci îl faci fotbalist şi pe el?
- El trage de mine acum: "Hai, tati, să ne jucăm!". Dar prefer să-l las pe el să decidă ce vrea să facă. Dacă va veni din partea lui chestia cu fotbalul, normal că îl voi ajuta.

- În ultimii ani, eşti printre puţinii dinamovişti neimplicaţi în scandaluri.
- Am viaţa unui om normal, nu fac nimic ieşit din comun. Cînd ai doi copii eşti responsabil, priveşti altfel lucrurile, te maturizezi.

- Unde ţi-ar plăcea să lucrezi dacă n-ai juca fotbal?
- Cred că în domeniul informaticii, pentru că am făcut liceul de profil.

- Cum erai în şcoală, tipul tocilarului sau chiulangiu?
- Mai lipseam de la ore, îţi dai seama, mai ales că plecam în cantonamente. În plus, ca orice elev, mai şi chiuleam. E cineva care n-a făcut asta niciodată? Nu prea cred. Am fost un elev normal, am trecut mereu clasa fără probleme.

"Sînt prea calm pentru a mă face antrenor"
- Te-ai gîndit să urmezi şcoala de antrenori?
- O să încerc, dar mai am de jucat ani buni. Mai pot, mă simt bine din punct de vedere fizic. Dar vreau să văd întîi dacă sînt făcut pentru antrenorat. Ca tehnician trebuie să fii mai dur, să iei decizii bune. Eu sînt un tip mai calm.

- Cum scapi de rutina din cantonamente?
- Mă uit la filme. La orice gen, mai puţin cele de groază. Mă sperie, nu-mi plac. Îmi plac comediile şi filmele cu Jackie Chan.

- Ce sporturi îţi mai place să practici?
- Cînd eram în Spania, jucam foarte mult golf. E un sport relaxant, te scapă de stres. Aici nu prea am unde să joc, nu am mai făcut-o de ceva vreme.

"Părinţii mei au făcut împrumuturi şi sacrificii foarte mari ca să mă ţin eu de fotbal. Dar a meritat şi le mulţumesc de fiecare dată că m-au ajutat!"
Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo

"Cel mai dificil moment al carierei s-a petrecut cînd eram la Murcia şi am avut ruptură de ligamente încrucişate. Am stat pe tuşă şase luni, a fost groaznic"
Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo

"În timpul liber îmi place să-mi vizitez rudele, să ies la restaurant sau să mă plimb în parc. Nu fac nimic ieşit din comun, am viaţa unui om normal şi asta îmi place"
Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo

Iubitor de cîini
Ca orice dinamovist adevărat, Cătălin Munteanu are o slăbiciune pentru cîini. "Am doi încă de pe vremea cînd evoluam în Spania. Pe unul dintre ei îl cheamă Rocky şi are 13 ani, iar pe celălalt Black şi are 6 ani. Acum nu mai stau la mine că nu prea mai am timp de ei, i-am dus la mama, dar îi vizitez mereu", spune mijlocaşul.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (2)
anbogdan
anbogdan  •  04 Iulie 2010, 16:06

super articolul, ar fi bine sa apara mai multe de genul...

gtorje_22
gtorje_22  •  04 Iulie 2010, 08:15

un articol foarte frumos!multa bafta Cata in noul sezon!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează