FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

Capitala, în colaps! » Nu a mai pierdut cinci titluri la rînd din 1928 :O

Bucuria clujenilor după cel de-al treilea titlu cucerit în cinci ani
Bucuria clujenilor după cel de-al treilea titlu cucerit în cinci ani

Articol de , - Publicat sambata, 19 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 19 mai 2012 21:26

Vremurile în care capitala făcea legea în prima ligă au apus. Acum provincia e la putere în fotbalul românesc.

Fie că e vorba de Steaua, Dinamo sau Rapid, cele trei mari cluburi din Bucureşti se confruntă cu o situaţie inedită în istoria fotbalului românesc.

Provincia nu a mai reuşit să cîştige mai mult de cinci titluri consecutive din vremea fotbalului romantic, adică perioada 1922-1928.

Atunci, Chinezul Timişoara obţinea şase titluri consecutive. Pe lîngă campionatele cucerite de bănăţeni, un alt titlu a luat calea Braşovului, Colţea reuşind să cîştige titlul din 1928.

Supremaţia provinciei a fost întreruptă în 1929 de Venus Bucureşti, aceeaşi echipă care luase şi ultimul titlul în 1921, înainte ca provincia să preia frîiele puterii.

Din 1929 pînă în 2007, provincia nu a mai reuşit niciodată să cîştige mai mult de patru titluri consecutive şi asta o singură dată, în perioada 1947-1950.

În ultimii cinci ani, CFR Cluj (de trei ori), Unirea Urziceni şi Oţelul Galaţi au cucerit laurii de campioană, ultima cîştigătoare din Bucureşti fiind Dinamo, în 2007.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
safty04
safty04  •  20 Mai 2012, 14:22

capitala mai vede campionatul cand or mai conduce generalii militiei si armatei.si cine draku plange ca nu mai luati voi campionatul?

gorgeousroadkill
gorgeousroadkill  •  20 Mai 2012, 12:52
Postat de sundance_nr_one pe 20 Mai 2012, 06:30

Mai bine ati da-o la buci in cupele europene ca in afara de urziceni restul nimic iar urziceniul e prea aproape de capitala ca sa fie considerata povincie .

Vad c-ai devenit fan Chelsea, paizanule :D Poate ne povestesti tu din luptele epice ale lui Dinamo in cupele europene, sa ne mai reimprospatezi memoria celor care am ramas cu amintiri de poltave, neci si alti mari balauri fotbalistici cu care v-ati luat la tranta. Ori poate acuma nu mai esti dinamovist, te-ai facut stelemist, si arzi de nerabdare sa insirui marile rezultate ale fece oaiei in CL, cand au reusit, glorios, sa smulga 2 puncte uriase in numai 12 meciuri. Ori ne amintesti de fantasticele partide cu care rapidul a speriat Champions League. Oh, wait...

biid
biid  •  20 Mai 2012, 09:39

Nu provincia e la putere,ci coruptia si necinstea.Campioana nu se mai decide de multi ani pe teren.Cel mai graitor exemplu este Urziceniu.A fost promovata cu interes,facuta campioana cu interes si dupa ce si-au umplut buzunarele au..... desfintat-o !.Cred ca voi,cei din presa,(unii)santeti platiti la ,,cuvant".Ca la posta sau anunturi.Altfel nu inteleg de ce ,,rataciti"in articole penibile in loc sa sprijiniti efortul colegilor profesionisti, care incearca sa demonstreze mizeria,necinstea,coruptia din fotbalul romanesc.Sau faceti parte din ,,sistem"?!.Decat sa aduceti laude si elogii intr-un campionat penibil,mai bine puneti umarul la primenirea lui,a sistemului in general.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează