FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CAMPIOANĂ

Capitala se mută la Cluj

Articol de GSP - Publicat joi, 08 mai 2008 00:00

CFR a cîştigat trofeul de campioană şi accesul direct în grupele Ligii Campionilor într-o atmosferă de război.

Au trecut 17 ani de cînd provincia a dat regina, pe Craiova în 1991, şi o veşnicie de la urcarea pe tron a “Bătrînei Doamne”, UTA baronului Neu­mann, ori a Piteştiului, cu al său Gicu Dobrin. Ieri, centenara CFR, promovată din Liga a III-a cu abia 6 ani în urmă, şi-a pus blazonul nobiliar tocmai pe bă­trî­nul stadion al Universităţii, echipa ce-a ţinut-o în umbră vreme de opt decenii. Montaţi, “vişiniii” au vrut să tran­­­­­şeze totul, meciul şi titlul, din start. CFR n-a avut însă un vîrf de careu, iar cen­tră­rile lui Trică şi Culio au fost pra­dă lejeră. Budean a ratat in­­cre­dibil, din 5 metri (16), Jo­va­no­vici l-a i­mi­tat (25), iar meciul se a­nunţa la fel de încins ca şi at­mos­fera din tri­bună. “U” a continuat să do­mi­ne, iar CFR, stupefiant, nu reuşea să a­jun­­gă periculos la poarta lui Mer­lier.

Ando a înţeles la pauză ce-i lipseşte şi l-a trimis în teren pe Ruiz. Aşa au apă­rut şi spaţiile pentru Semedo, care a scăpat pe centru, dar nu l-a bătut pe Merlier (47). Apoi, Bilica i-a spart arcada lui Ruiz, iar Haţegan a indicat punctul cu var (61)! După două reprize de box între jucătorii ambelor echipe, a bătut Cadu, în dreapta lui Merlier, 1-0! Un gol cît un titlu, înscris într-o mare de tăcere.

Apoi, Edvan a încasat car­to­na­şul roşu, iar “U” n-a mai reuşit, în 10, mare lucru. Abia în prelungiri “U” a avut şansa egalării, dar Bilica a tras aiurea, din 15 metri Şutul său a trecut doi metri de poartă şi s-a îndreptat spre peluza unde în 1911 începea povestea stadionului. El a trăit destul cît să vadă prima campioană clujeană.

17 ani au trecut de cînd titlul nu a mai fost în provincie

Clar pe poziţie!

Brazilianul Edvan şi-a lăsat ieri echipa în 10, după un fault clar asupra lui Eugen Trică. Haţegan i-a arătat mijlocaşului al doilea galben, şi implicit cel roşu, după ce, la faza penaltyului CFR-ului, îi acordase primul avertisment, pentru proteste.

La pauză, Ioan Andone (foto), înainte de a le vorbi jucătorilor, a ieşit pentru cîteva clipe în spatele vestiarului, unde a fumat două ţigări, una după alta, fiind în mod clar foarte îngîndurat. Imediat după ce a stins-o pe a doua, “Fălcosul” s-a năpustit în vestiar, de unde în scurt timp s-au auzit urletele sale. Pauza s-a terminat totuşi cu strigătul de încurajare al feroviarilor, care şi-au pus mîinile unele peste altele, strigînd din toţi rărunchii: “CFR!”.

În minutul 49, după o fază în care Edvan a căzut în propriul careu, după o ciocnire cu Diego Ruiz, jucătorii celor două echipe au fost la un pas să se ia la bătaie. Intenţia lui Dani de a-l ajuta pe brazilianul lui “U” să se ridice mai repede a fost interpretată ca un gest clar de agresiune de “studenţi”, care au format rapid un meleu în jurul feroviarului.

300 de fani ai CFR-ului şi-au încurajat favoriţii la meciul de ieri. De 10 ori mai mulţi, suporterii Universităţii, comasaţi la peluză, au dominat clar fondul sonor al stadionului “Ion Moina”. “Clujul sîntem noi!”, a fost scandarea preferată a galeriei “şepcilor roşii”, care a afişat un banner uriaş, care înfăţişa o locomotivă vişinie deraind într-o groapă. Dedesubt, un alt banner descifra mesajul: “Îngropaţi-le speranţele!”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (90)
 •  08 Mai 2008, 20:13

draga "afara cu miticii" besh eu sunt un baietas de la gheboaia da asa cu mintea mea cred ca daca amazonul ar fi plin de organe genitale tu ai fi baraj, daca paduchii si puricii ar fi fosforescenti clujul ar fi las vegas

 •  08 Mai 2008, 14:18

Ce sa zic. Mai bine am sta acasa la vara ca ne facem de bafta cu CFR STEAUA etc. Steau a luat 9 pct aiurea (3 cu CFR, 3 cu Urziceni si 3 cu Dacia). CFR la fel 9 pct (DINAMO, RAPID si BISTRITA care n-au jucat nimk). Daca s-ar decide sa nu mearga nimeni multi ar muri de inima la cati bani au dat.

 •  08 Mai 2008, 13:18

Felicitari CFR pentru titlu!!

Vezi toate comentariile (90)
Comentează