FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Căpitanul Bosniei U21 se antrenează cu Steaua » "Dzafici e noul Dzeko!"

Adin Dzafici, Dzafici, Steaua
Adin Dzafici, Dzafici, Steaua

Articol de - Publicat sambata, 26 iunie 2010 00:00

Aşa i-a fost prezentat lui Piţurcă atacantul bosniac de 21 de ani care se antrenează de ieri cu Steaua. Fotbalistul e căpitanul "naţionalei" sub 21 de ani a ţării sale, dar nu e vîrf de careu, ca vedeta de la Wolfsburg, ci evoluează ca atacant retras.

Adin Dzafici, un internaţional de tineret bosniac, e roş-albastru de ieri. Atacant, 21 de ani, 1, 85 metri înălţime, şi căpitan al "naţionalei" mici a Bosniei. Acestea sînt reperele lui Dzafici, pe care agenţii lui i l-au prezentat lui Piţurcă drept "noul Edin Dzeko". Antrenorul a cerut să-l vadă două zile înainte să se pronunţe asupra achiziţionării lui. Bosniacul e un atacant de profilul lui Bogdan Stancu, adică preferă să joace mai retras, nu vîrf de careu.

A ţinut neapărat să se antreneze
El a produs deja o impresie pozitivă graţie atitudinii pe care a avut-o în primele ore pe care le-a petrecut în cantonamentul Stelei. A ajuns la Bad Gastein ieri, la miezul nopţii, a dormit cinci ore şi s-a trezit o dată cu restul roş-albaştrilor. Piţurcă l-a întrebat dacă vrea să participe la antrenamentul de la 7:00 sau e prea obosit. "Da, nu-i nici o problemă", a răspuns fotbalistul. Reprezentanţii lui s-au temut: "Adin, poate e mai bine să te odihneşti şi să te antrenezi de la 12:00. Rişti dacă apari direct pe teren, după o noapte pe drum!". Dzafici a confirmat că vrea să se antreneze: "Doar aşa scap de oboseală, dacă alerg!".

Atletic şi tehnic
A ieşit pe teren o dată cu echipa şi s-a antrenat normal. Primele impresii: e atletic, tehnic, are dezavantajul că nu se poate înţelege cu colegii. Nu ştie mai mult de două-trei expresii în engleză, motiv pentru care îi e imposibil să comunice. Din cauza asta se oprea uneori în timpul antrenamentului şi privea la cei din jur ca să priceapă comenzile lui Piţurcă. E adevărat şi că antrenorul a vorbit tot timpul doar în limba română.

Tehnicianul l-a urmărit pe Dzafici pe DVD-uri zilele trecute, i s-a părut interesant şi a decis să-l cheme în teste, dar înainte le-a atras atenţia reprezentanţilor lui: "Poate să fie căpitan, golgeter, nu mă interesează! Nu-l transfer decît dacă-l văd eu minimum două zile".

L-a vrut şi Urziceniul
Prima echipă din România care a tratat pentru Dzafici a fost Unirea Urziceni. Directorul sportiv al ialomiţenilor, Narcis Răducan, l-a urmărit în două meciuri din campionat, plus într-o apariţie la "naţională", împotriva Turciei, însă transferul nu s-a putut realiza din cauza impresarilor, care au blocat tranzacţia. "L-am urmărit atent, e un jucător foarte bun, cu viteză. Evoluează ca al doilea vîrf, preferă să aibă spaţii, nu să fie un atacant de careu. Poate juca şi pe dreapta sau pe stînga, însă în spatele vîrfului e locul lui", a declarat Narcis.

"Dzafici e un jucător foarte bun, mi-a plăcut, însă nivelul din Bosnia e foarte scăzut şi te poţi păcăli uşor dacă dai o sumă mare pe el"
Narcis Răducan

13 goluri în 27 de meciuri a marcat Dzafici pentru Velez Mostar în ultima ediţie a campionatului Bosniei

14 meciuri a jucat Dzafici pentru echipa naţională Under 21 a Bosniei, reuşind să marcheze un gol

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
drughi009
drughi009  •  26 Iunie 2010, 04:47

bosnia e peste romania o sa vedeti in preliminari cand o sa ne rupa bosnia in doua(niste jucatori ........ibisevici,dzeko,misimovici,etc......) e bine daca l-ar lua steluta pe asta

bzt
bzt  •  26 Iunie 2010, 03:30

Noul Dzeko, cine-i Dzeko??? De obicei spuneati noul Hagi, noul Lacatus, etc. Cu asta m-ati spart, Nu are nimic in comun cu Dzeko, decat originea si ocupatia. Lasati-va de scris, iesiti din presa !!!

forumer
forumer  •  26 Iunie 2010, 03:02

In nici un caz n-o sa fie "noul Dzeko".....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează