FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN GERMANIA ALĂTURI DE FC VASLUI

Lopez Caro a debutat cu o victorie pe banca Vasluiului

Articol de , - Publicat duminica, 27 iunie 2010 00:00

"Galacticul" a adus în cantonament 29 de jucători, cărora le dă indicaţii bilingv, în spaniolă şi în română.

"Bine, Burdu! Vasilache, înapoi!". Lopez Caro, antrenorul pe care Adrian Porumboiu l-a convins să treacă de la Bojan Krkici şi de la De Gea, pe care îi antrena la "tineretul" Spaniei, la galben-verzii Moldovei, a debutat ieri pe banca Vasluiului. 1-0 cu Ceske Budejovice, gol Răzvan Neagu pe final. Cum s-a comportat tehnicianul care i-a pregătit vreme de şase luni pe "galacticii" Ronaldo, Beckham, Robinho, Raul?

Primul lucru care sare în ochi: şi-a propus să înveţe limba română şi deja a prins cîteva expresii pe care le foloseşte des în indicaţiile pe care le dă fotbaliştilor: "Joacă! Înapoi! Bine! Hai!". Atunci cînd nu-şi găseşte cuvintele, îi şopteşte secundului Laurenţiu Roşu, care sare imediat de pe bancă şi transmite ordinele în română.

Acelaşi sistem, mai mult calm
Caro pare genul de antrenor liniştit, e adevărat că a fost doar un amical, dar s-a ridicat numai de două ori de pe bancă şi rar de tot a ridicat vocea. Deci se poartă complet diferit faţă de cum o făcea fostul antrenor, Marius Lăcătuş, care se agita permanent, ţipa şi gesticula. Ibericul a stat lîngă secunzii Maqueda şi Roşu, cu care se consulta din cînd în cînd.

Impresii despre jocul Vasluiului: noul "principal" n-a schimbat aproape deloc sistemul, rămas tot 4-2-3-1, iar Wesley continuă să fie determinant pentru moldoveni. Brazilianul a intrat la pauză, cînd s-a schimbat toată distribuţia, şi a luminat jocul, cu devieri geniale, deschideri pe părţile terenului, driblinguri.

Alt remarcat, Sînmărtean. A avut chef de joc şi cehii s-au chinuit disperaţi să-l oprească în prima repriză, în care Lucian a driblat, a executat toate fazele fixe şi a fost cel mai căutat din echipa română. Bun a fost şi Ciprian Vasilache, adus recent de la Ceahlăul.

Concluzia? Caro mai are o lună ca să-şi pună amprenta asupra echipei şi să-şi imprime propriul stil, dar Wesley rămîne pilonul "verzilor". Tot cu el va începe echipa, chiar dacă ibericul are de triat dintr-un lot extrem de bogat, de 29 de jucători, şi care ar mai putea fi "garnisit" ulterior.

FC Vaslui - Ceske Budejovice (Cehia, I)    1-0

A marcat: R. Neagu (80)
FC Vaslui (prima repriză): Hăisan - S. Rădoi, Cînu, Papp, Bălace - Genchev, Zubar - Burdujan, L. Sînmărtean, Vasilache - N. Jovanovici
FC Vaslui (repriza a II-a): Puia - Milanov, Gladstone, Farkas, Hugo Luz - R. Costin, Pavlovici - Milisavljevici, Wesley, Ad. Gheorghiu - Balaur (70 R. Neagu)

"Disciplină totală"
Vasluienii au explicat principala schimbare pe care a adus-o Lopez Caro: "A instaurat disciplina, pune preţ pe absolut orice. Spre exemplu, înainte, în cantonamente, cobora la masă doar cine voia. Acum ai amendă dacă nu vii la micul dejun! Nu eşti obligat să mănînci, dar ai datoria să cobori în sala de mese, altfel eşti sancţionat".

Pancu are sciatică
Dintre fotbaliştii pe care Lopez Caro i-a folosit ieri a lipsit Daniel Pancu. Ex-rapidistul, achiziţionat recent de moldoveni, suferă de cîteva zile de sciatică şi nici nu se poate antrena. Pancone, un pic schimbat faţă de ultima sa apariţie la Rapid, cu cîteva fire de păr alb, a stat pe bancă.

Brigadă românească
Meciul a fost condus de o brigadă din Liga I. Cristi Balaj a fost la centru, iar asistenţi, Ionel Popa şi Octavian Şovre. Arbitrii sînt în cantonament în Austria şi de aceea au fost solicitaţi să conducă partida Vasluiului cu Ceske Budejovice. Pe Balaj l-a enervat comportamentul lui Wesley, pe care l-a atenţionat după meci, la vestiare: "Să te mai joci aşa cu mine şi-n campionat, c-o să vezi ce păţeşti!".

A impus silenzio
Jucătorii de la Vaslui n-au avut voie să declare nimic după meci, fiindcă Lopez Caro le-a interzis să vorbească. Nici Porumboiu n-a comentat. Patronul a discutat un pic cu tehnicianul după meci şi s-a ferit să declare ceva: "Caro a zis că nu vrea să discute deocamdată, va face o conferinţă, probabil că într-o săptămînă". Porumboiu a rîs cînd a fost întrebat dacă spaniolul nu-i permite nici lui să vorbească.

- Antrenorul de portari Mangeac a rămas singurul membru al staff-ului tehnic care a lucrat şi cu Marius Lăcătuş.
- Vasluienii joacă următorul amical pe 30 iunie, cu Metalurg Doneţk, iar pe 3 iulie au cu Al Ahli, din Egipt.
- Costly n-a venit în cantonament şi e dat dispărut. Cu tricoul lui a jucat Nemanja Jovanovici.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
minu88
minu88  •  27 Iunie 2010, 16:47

a ba nu acum mi-am dat seama dc e disparut costly... a plecat sa vada hondurasul la cupa mondiala si a ramas sa le arate schema la facut celebru (vasluienii stiu care) africanilor

minu88
minu88  •  27 Iunie 2010, 16:45

la or pregatire cat mai buna si cat mai putine accidentari. oare in gaura mai sta infipt costly acuma de nu stie nimeni de el? :P

dragosh89
dragosh89  •  27 Iunie 2010, 10:48

Bv hai Vaslui!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează