FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Casa din exil » Steaua a decis să nu mai joace în Ghencea decît atunci cînd Arena Naţională va fi indisponibilă

Articol de - Publicat marti, 29 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 28 ianuarie 2013 21:01

Steaua nu mai vrea să dispute partidele de pe teren propriu pe stadionul Ghencea.

Motivul pentru care s-a ajuns aici îl reprezintă condiţiile pe care le oferă arena de la capătul tramvaiului 41. Conducerea clubului consideră că aceasta e cauza pentru care suporterii nu se înghesuie la partidele Stelei. Decizia a fost luată după meciul cu Astra, disputat pe 10 decembrie, ultimul din anul trecut, cînd în ziua partidei a nins, iar fanii s-au plîns că scaunele n-au fost curăţate.

"Dorim să le oferim cele mai bune condiţii fanilor noştri şi d-asta am luat această hotărîre. În Ghencea nu se poate mai mult, din păcate. Armata a curăţat terenul, îi mulţumim, dar nu a avut timp şi de tribune. E mai bine să evităm astfel de probleme. Pe Arena Naţională toate locurile sînt acoperite", a dezvăluit un angajat al clubului.

În plus, steliştii preferă noul stadion şi datorită acusticii, una extraordinară, dar şi a veniturilor, care sînt mai mari decît la un meci în Ghencea. Asta pentru că numărul de spectatori e de aproape 4 ori mai mare în medie, 38.400 faţă de 10.100. Şi, chiar dacă costurile organizării unei partide sînt mai mari, profitul tot e mai consistent decît la întîlnirile de pe stadionul de la marginea Bucureştiului. "Sigur, poate că mai vin şi microbişti, nu doar stelişti, dar asta nu face decît să ne bucure! Pe Ghencea mai ajung acum doar cei mai împătimiţi fani ai noştri", a dezvăluit aceeaşi sursă pentru Gazeta Sporturilor.

24.320 e media de spectatori a Stelei la partidele de pe teren propriu în acest sezon, în toate competiţiile

Ghencea vs. Arena Naţională
1975 Anul inaugurării 2011
28.365 Capacitate maximă 55.600
4.500 (Steaua - Tg. Mureş 3-1) Cea mai mică asistenţă a Stelei în acest sezon 14.370 (Steaua - U Cluj 5-1)
15.636 (Steaua - Chiajna 1-0) Cea mai mare asistenţă a Stelei în acest sezon 50.000 (Steaua - Stuttgart 1-5)

Ce o mai poate trimite pe Steaua în Ghencea
Chiar dacă vor parafa un nou contract cu Primăria Bucureşti, steliştii nu pot fi siguri că vor disputa toate partidele din primăvară pe Arena Naţională. Motivul? Concertele ce vor fi găzduite acolo au întîietate, pentru că Arena a fost deja închiriată, iar în această situaţie steliştii vor trebui să joace în Ghencea.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
sorin_y
sorin_y  •  29 Ianuarie 2013, 12:45

Nepotul:- Bunicule hai mutate la mine stai aici in casa asta veche Bunicul: - Astai casa mea eu de aici nu ma mut! Nepotul: - Dar stai aici in conditile astea, nu ai baie, nu ai apa decat la fantana, ce sa mai vb de apa calda, casa e plina de crepaturi mai ca nu sta sa se darame. Bunicul: - Nu ca astai casa mea eu aici am stat toata viatza! Sper ca ati inteles apropoul :))

conasu_boeru
conasu_boeru  •  29 Ianuarie 2013, 11:23
Postat de lucian.i pe 29 Ianuarie 2013, 09:46

Spiritul Stelei nu sta in arena din Ghencea ....daca vrei sa sti Ghencea nu e primul stadion a lu steaua ...asa cum s-a mutat inainte pe Ghencea ..asa acum se muta pe National Arena

Tu ai multe lacune ...si in cunostinte si in gramatica...

adrian84
adrian84  •  29 Ianuarie 2013, 10:04
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Iti recomand ca inainte sa te votezi singur sa te documentezi. Internetul ajuta enorm la asta. Internetul nu inseamna doar forumul gsp sau mai stiu eu ce site-uri care nu au legatura cu informatii reale, de cultura generala etc. Asta daca vrei sa stii. Daca nu, te contrazici in continuare pe ce ai auzit...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează