FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cash contra apartamente » De ce trenează discuţiile de cedare a puterii la Dinamo

Apartamentele din Popeşti-Leordeni deţinute de Negoiţă (stînga) nu sînt pe placul lui Nicolae Badea +1   FOTO
Apartamentele din Popeşti-Leordeni deţinute de Negoiţă (stînga) nu sînt pe placul lui Nicolae Badea

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 14 martie 2013 00:52

Nicolae Badea vrea bani cash pe 30 la sută din acţiuni, adică 880.000 de euro, în timp ce Ionuţ Negoiţă doreşte să ofere apartamente în schimbul ”pachetului”.

Transferul de putere la Dinamo din mîinile lui Nicolae Badea spre cele ale lui Ionuţ Negoiţă a cunoscut un scurtcircuit în ultimele 24 de ore, din raţiuni financiare. Conform unor calcule făcute de cei doi, ajutaţi de avocaţii de lîngă ei, Badea ar urma să ia 880.000 de euro pentru pachetul de 29,62%.

Surse din cadrul clubului au afirmat ieri: "Badea a cerut să i se plătească suma cash. În tot cazul, va tergiversa semnarea actelor, fiindcă simte că Negoiţă nu are forţa să-i satisfacă toate pretenţiile financiare".

Din calculele echipei sale, Badea a investit 8 milioane de euro la Dinamo, din 1999 pînă în prezent, iar 3 milioane de euro trebuie achitaţi către el, în timp, fiindcă a creditat gruparea în ultima perioadă.

Negoiţă ar putea ajunge la 88,96%
Alte surse din cadrul clubului afirmă că Negoiţă doreşte să-i dea lui Badea apartamente în complexul din Popeşti-Leordeni în schimbul acţiunilor! "Badea respinge ideea din start, nici nu se gîndeşte să accepte", au spus oameni din fotbal. Aseară urma să fie o nouă întrevedere între avocaţii celor doi.

Totuşi, aşa cum Gazeta a anunţat în urmă cu două săptămîni, Badea nu va dispărea de la Dinamo. Îşi va păstra, o perioadă, funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, dar şi procentele de 11,08%, deţinute de AFC Dinamo 1948, acolo unde este şeful asociaţiei. Dacă va cumpăra şi acţiunile lui Săvulescu şi Dinu, Negoiţă va avea controlul, adică 88,96%.

Cine va fi director executiv
Cum şi dacă va prelua puterea de decizie în club, Negoiţă s-a gîndit pe cine să numească în staff-ul administrativ. Pe lîngă Constantin Anghelache, fost preşedinte al lui Dinamo în anii 80, care va ocupa o funcţie importantă în club, un alt apropiat al acţionarului, este vorba de Cătălin Petrescu, va fi director executiv al grupării. Petrescu este un om de încredere al lui Negoiţă în mai multe afaceri, el se va ocupa de finanţele clubului.

"Nu s-a încheiat nici o tranzacţie. Atît am declarat deocamdată. Nu am ce să comentez despre speculaţii, a început transhumanţa, folclorul funcţionează" (Nicolae Badea, acţionar Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Cină amînată strategic
Negoiţă îi invitase pe jucători la o masă, la propriul hotel, marţi seară, însă cina a fost amînată din două motive. Fotbaliştii au evitat să mai meargă, pînă cînd se vor regla datoriile, iar acţionarul le-a transmis elevilor lui Ţălnar: "Mai întîi, să se semneze actele, să fiu acţionar majoritar, să plătesc restanţele, după care marcăm momentul printr-o cină festivă".

Borcea are "un ghimpe" în inimă
Cristi Borcea nu se uită la meciurile Stelei din Europa League: "Nu simt nimic pozitiv cînd joacă Steaua, am un ghimpe în inimă cînd văd ce rezultate are. Dar eu sper şi cred că şi Dinamo va fi la anul în Europa, şi, cu doi-trei jucători în plus şi cu linişte, poate face rezultate la fel de bune precum formaţia din Ghencea".

"Vrem oameni să se bată pentru Dinamo"
Roş-albii au renunţat la ideea de a înainta un memoriu pentru ştergerea cartonaşului galben încasat de Alexe la meciul cu Chiajna (2-0). "Am vrut să facem memoriul ca semnal de alarmă, chiar dacă regulamentul zice că nu se putea elimina avertismentul. Avem nevoie de oameni care să se bată pentru echipă, altfel ne vor "mînca" alţii în luptele pentru Europa", a comentat Ţălnar.

Dinu, îmbiat la aer curat
Ţălnar se consultă zilnic cu Cornel Dinu pentru bunul mers al echipei: "Este tobă de fotbal, are resurse inepuizabile în materie de strategie sportivă. E normal să mă consult cu el, nu e telefon la care să nu-l chem la echipă: "Hai, naşule, hai, lîngă echipă, la aer curat!". Şi fotbaliştii mi-au transmis că ar fi onoraţi şi-ar vrea să-l vadă la lot".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
miop
miop  •  14 Martie 2013, 16:30

Cum se vor plati salariile jucatorilor ? Cite o garsoniera cite trei sau cum ?! Parca aud negocierile: "iti bag si apa calda, sa moara mama", "Hai Nea Coita, baga si jaluzelele" A fost haos la dinamo, acum e haios la dinamo...

serban_ionescu
serban_ionescu  •  14 Martie 2013, 16:29

Si Bucsaru a dat case fotbalistilor in loc de bani!finalul il cunoasteti :casele sunt nelocuite 75%, echipa desfiintata. urmeaza plati in mocheta, parchet !etc si modelul se repeta! miza: terenul de la Dinamo pentru investitii imobiliare ALO DNA??

conasu_boeru
conasu_boeru  •  14 Martie 2013, 14:04

Apostol si Gheorghiu.......mari ziaristi ! Aveti timp sa va reconsiderati modalitatea "strict obiectiva" ce o abordati cand scrieti despre Dinamo, cat mai aveti timp !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează