FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - CSU CRAIOVA 1-0

După ce-a fost declarat MVP-ul meciului, Cătălin Straton a îngenuncheat în fața fetițelor lui: „Sunt comorile mele”

Cătălin Straton alături de fetițele sale FOTO Imago
Cătălin Straton alături de fetițele sale FOTO Imago

Articol de , - Publicat sambata, 08 octombrie 2022 15:46 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2022 15:55

Cătălin Straton (32 de ani) a fost declarat cel mai bun jucător al meciului dintre FC Argeș și CSU Craiova, 1-0. Portarul a fost îngerul păzitor al argeșenilor și a primit nota 8 în Gazeta Sporturilor. La finalul meciului, acesta a îngenuncheat în fața fetițelor sale pe care le-a luat în brațez.

FC Argeș a produs surpriza în prima zi a etapei cu numărul #13. A învins-o pe Universitatea Craiova prin golul lui Calcan (52) și a declanșat un scandal de proporții în vestiarul oaspeților. La finalul meciului, Mirel Rădoi, și-a mitraliat jucătorii la declarațiile de după partidă, dar și la conferința de presă. Acesta a amenințat inclusiv cu demisia, dacă situația va continua la fel, iar jucătorii nu se vor trezi.

Argeșenii au avut motive să zâmbească. S-au impus cu 1-0 într-un meci mare făcut de Cătălin Straton. Portarul a fost declarat cel mai bun jucător al meciului și a primit nota 8 în Gazeta Sporturilor. Imediat după fluierul de final, Cătălin a fugit la tribuna 1 a stadionului „Nicolae Dobrin” și a îngenuncheat în fața fetițelor lui, Eva și Anastasia.

După ce-a fost declarat MVP-ul meciului, Cătălin Straton a îngenuncheat în fața fetițelor lui: „Sunt comorile mele”
Cătălin Straton alături de cele două fetițe ale sale FOTO Imago

În timpul meciurilor, Straton are inclusiv mănuși personalizate cu numele copiilor. „Mă gândesc mereu la ele și îmi dau putere în meciuri. Eva și Anastasia sunt comorile mele și mă ajută să depășesc cu bine momentele grele. De fiecare dată abia aștept să ajung acasă să ne jucăm, să mergem în parc și chiar să jucăm fotbal. Pe cealaltă mănușă e scris numele soției mele, Valentina!", spune Straton.

Sunt un om credincios, chiar dacă nu merg foarte des la biserică. Îmi place să mă rog la Dumnezeu, să mă ajute, să-mi dea putere să fac un meci bun și să fie bine pentru toată lumea. De fiecare dată mă închin când intru pe teren. La final, la fel. Chiar și în timpul partidelor, atunci când prind câteva momente de liniște în poartă, mă rog să ne ajute. Și m-a ajutat!

- Cătălin Straton, portar FC Argeș

Cătălin Straton: „Să nu mai fim așa răi pentru că se întâmplă tragedii de la atâta răutate”

- Cătălin, felicitări ai făcut un meci foarte bun.
- Suntem o familie aici la FC Argeș și suntem așa și la bine și la rău. Ne bucurăm de această victorie, dar trebuie să mergem mai departe. Le mulțumesc colegilor care mi-au oferit o victorie frumoasă, duminică fiind ziua mea. Împlinesc 33 de ani.

- Vă aduce puțină liniște victoria după perioada asta grea?
- Să știți că la Pitești este la fel ca la echipele mari. Niciodată nu este liniște! Mereu se așteaptă rezultate, dar cred că suntem pe drumul cel bun. Îi înțeleg și pe suporteri care își doresc să câștigăm. Și noi vrem asta! Câteodată reușim, altă dată nu, dar noi dăm sută la sută la fiecare antrenament. Suntem trup și suflet pentru această echipă.

- Ați mai făcut meciuri foarte bune, dar din păcate pentru voi, n-ați luat puncte.
- Și e frustrant! Dar cred că așa a vrut Dumnezeu să ne bucurăm de această victorie cu Craiova în fața suporterilor. Și să le facem un week-end frumos.

- E și o victorie pentru Andrei Prepeliță? A trecut prin momente mai grele de sănătate în ultima perioadă.
- Este și pentru dânsul. Lumea trebuie să înțeleagă că face tot ce depinde de el și este un antrenor foarte bun și are un staff foarte bun alături de care lucrăm. Ar trebui să nu mai fim așa răi pentru că se întâmplă tragedii de la atâta răutate.

- Victoria aceasta poate să fie un punct de plecare pentru voi? 
- Am obținut o victorie mare, muncită, dar vom avea liniște doar cinci zile, până când vom juca cu Voluntari. Suntem obligați să câștigăm și știu foarte bine că aici lumea vine să câștige.

- Ai jucat la FCSB, o echipă care acum e la finalul clasamentului.
- Nu este un moment plăcut, ci chiar unul dificil. Dar cum atâția ani s-au bătut la campionat a venit și acest moment. Trebuie să-și revină, să intre în play-off și acolo orice echipă se poate bate la campionat.

- S-ar putea să ajungeți umăr la umăr cu ei la porțile play-off-ului.
- Să dea Dumnezeu! Sper să fim amândouă în play-off și să facem meciuri frumoase pentru public.

- Pe Craiova o vezi în play-off după cum s-a prezentat cu voi?
- Trebuie să fiu sincer. Am avut mare noroc pentru că ne-au înghesuit în 20 de metri. Am avut noroc, chiar dacă ocaziile mari noi le-am ratat prin Tofan și Garita.

A vrut să fie atacant și a devenit portar

Ca orice tânăr fotbalist în spatele blocului, Straton și-a dorit să fie noul Hagi. Și în primii ani chiar a fost atacant!

Când jucam fotbal cu băieții îmi plăcea să alerg, să fiu pe tot terenul, să fiu acolo, în atac. Apoi mi-am dorit să fiu portar. Fotbalul l-am început pe la 8 ani, după ce m-am rugat mult de mama să mă lase. Ea era profesoară de matematică și-și dorea să fiu mult mai atent cu școala. Până la urmă, am convins-o și m-a lăsat să merg. Am început la Voința Temerarii. După o vreme au venit și primele oferte pentru mine. Steaua, Dinamo și Rapid mă doreau. La 14 ani am ajuns la Rapid pentru că giuleștenii au fost singurii care au plătit 6.000 de euro taxa mea de formare", spune Cătălin.

300 de mii de euroeste cota de piață a lui Straton, fotbalist ce mai are contract cu FC Argeș până pe 30 iunie 2024

Jean Vlădoiu, discurs fără precedent după victoria cu CSU Craiova: „În România încă funcționează șmecheria”

Citește și:

Mirel Rădoi și-a continuat și la conferința de presă tirada la adresa jucătorilor Craiovei: „Eu pot sta 10 ani acasă, ei trebuie să-și caute serviciu”
FC ARGEȘ - CSU CRAIOVA 1-0
Mirel Rădoi și-a continuat și la conferința de presă tirada la adresa jucătorilor Craiovei: „Eu pot sta 10 ani acasă, ei trebuie să-și caute serviciu”
Prepeliță, după ce a încheiat seria de 4 înfrângeri: „Demitere? Nu știu de unde apar zvonurile astea”
FC ARGEȘ - CSU CRAIOVA 1-0
Prepeliță, după ce a încheiat seria de 4 înfrângeri: „Demitere? Nu știu de unde apar zvonurile astea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
thiamarcos
thiamarcos  •  09 Octombrie 2022, 11:41
Postat de mehigh_ms pe 09 Octombrie 2022, 10:15

ai dat cu batul in gard... straton nu e fcsbist.. ia verifica un pic cariera lui!

Ai dreptate daca te referi la intreaga lui cariera, dar eu vorbeam strict de sentimentul pe care l-am avut cand am auzit ca au adus un jucator de la FCSB. Nu stiu de care echipa este cel mai atasat Straton, dar macar poate observa oricine ca are onoare si se comporta ca un profesionist - a venit la FC Arges si isi face bine treaba aici. Mersi pentru corectura...

mehigh_ms
mehigh_ms  •  09 Octombrie 2022, 10:15
Postat de thiamarcos pe 08 Octombrie 2022, 23:35

Un om de mare bun simt acest Straton! Cand a venit, nu prea am fost incantat ca a fost adus un fcsb-ist la echipa mea de suflet, dar uite ca oamenii care merita respect si-l castiga indiferent de echipa la care joaca! Bravo, Straton!

ai dat cu batul in gard... straton nu e fcsbist.. ia verifica un pic cariera lui!

thiamarcos
thiamarcos  •  08 Octombrie 2022, 23:35

Un om de mare bun simt acest Straton! Cand a venit, nu prea am fost incantat ca a fost adus un fcsb-ist la echipa mea de suflet, dar uite ca oamenii care merita respect si-l castiga indiferent de echipa la care joaca! Bravo, Straton!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează