FOTBAL  »  Superliga  »  REZULTATE

"Cățeii" neputinței » Epocă dark la Dinamo: 3 borne negative la echipa lui Miriuță

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 02 octombrie 2017 12:23

Dinamo nu mai bate pe nimeni, n-are nicio victorie în septembrie și niciuna cu rivalele din play-off, iar după turul de campionat s-a egalat un record negativ de acum jumătate de secol.

Dinamo este în plină criză de rezultate. Luna septembrie a fost neagră - trei eșecuri și doar două remize -, iar turul de campionat care tocmai s-a încheiat pentru "câini" a fost unul horror. Locul 7, în afara play-off-ului, mai multe eșecuri, 6, decât victorii, 5, în 13 runde. Doar 17 puncte.

Epocă dark

E dificil de găsit când dinamoviștii au mai avut un parcurs la fel de slab în același interval. Precedentul tur de campionat la fel de prost s-a consemnat în ediția 1967/1968, când tot după 13 etape roș-albii înregistraseră doar 3 victorii și 5 remize.

"Câinii" erau antrenați atunci de Traian Ionescu, care avea să fie înlocuit în retur cu Bazil Marian, iar partea secundă a sezonului a fost excelentă, Dinamo terminând campionatul pe podium, locul 3.

2 din 18 puncte posibile

Dinamo încheie turul și suporterii, atâți câți mai vin la meciuri, nu mai visează la titlu sau la podium, ci măcar într-un salvator play-off. În care echipa s-a calificat cu chiu-cu vai în primăvară, odată cu instalarea lui Cosmin Contra, încheind sezonul pe 3.

Dar "câinii" au făcut acum o primă parte a ediției jalnică, mai ales cu contracandidatele la play-off. N-au reușit să învingă niciuna dintre ocupantele primelor 6 locuri din prezent, cu care au scos doar 2 puncte!

Ce au făcut cu primele 6 clasate

  • 0-1 cu CFR Cluj (deplasare)
  • 2-2 cu CSU Craiova (deplasare)
  • 0-1 cu FCSB (deplasare)
  • 1-1 cu Astra (acasă)
  • 0-1 cu FC Botoșani (acasă)
  • 1-2 cu ACS Poli (acasă)

19 puncte avea Dinamo sezonul trecut, după turul de campionat cu Ioan Andone, și era pe locul 6

21 de puncte avea echipa în urmă cu două sezoane, primul cu play-off din Liga 1, cu Mircea Rednic tehnician, echipa terminând turul pe locul 5

33 la sută dintre votanții unui sondaj pe GSP.RO (67.000 de voturi în total) îl văd pe Cosmin Contra vinovat pentru situația din prezent a echipei. Podiumul e completat de jucători (24%) și de cuplul Mutu-Negoiță (18%)

"Cu Astra am văzut o schimbare totală de atitudine. Mă ajută mult această pauză. E normal, a fost Contra, un antrenor care a făcut lucruri foarte bune. A fost echipa cu el 9 luni. Eu am venit cu altă filosofie. Nu poţi schimba de pe azi pe mâine"
Vasile Miriuță, antrenor Dinamo

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
samertx
samertx  •  02 Octombrie 2017, 18:45
Postat de randoom_._ pe 02 Octombrie 2017, 15:47

stiu ca esti un batran lipsit de caracter si ca,sunteti doar la un amarat de punct de playoff si mai sunt 13 etape. dar fatza de sezonul trecut acuma va bateti cu inca 4 echipe pentru locul 6,deoarce primele 5 deja se stiu. este prea mare diferenta intre locul 5 si voi si sunt prea multe echipe care se bat pentru locul 2,pentru a face fatza. viitorul o sa termine pe 6.

raandoame, nu sunt „ un bătrân lipsit de caracter”, cum mă caracterizezi tu. Într-adevăr, timpul nu iartă pe nimeni, dar tu ai un avantaj, prostia ta este constantă și, ca orice constantă, sigur nu va îmbătrâni odată cu tine. :))

calinescu_
calinescu_  •  02 Octombrie 2017, 17:47

SI DACA E ADEVARAT , TOT CE SCRIE EDUARD APOSTOL DE DINAMO E LOVIT DE NULITATE ABSOLUTA ....!!!!

dvd1
dvd1  •  02 Octombrie 2017, 17:19

Huo Dinamo. Daca mai aveti putina onoare retrageti echipa din campionat si desfiintati-o. dinamo a murit demult. Dinamo nu mai exista. La iarna sau cel mult vara viitoare o sa plece toti jucatorii: Penedo, romera, Marici, Katsikas, Filip (oare cine o sa ia petarda asta?), Mahlangu, Nascimento, Hanca (alta petarda), Nemec, Rivaldinho (asta nici macar nu e fotbalist), poate si altii. Dinamo nu are nici macar 1 jucator care sa zici ca e fotbalist. Nici pe maidan nu au loc. Sint zeci de mii care bat mingea pe maidan si care sint de mii de ori mai buni decit nehalitii astia. Huo Dinamo. Desfiintarea.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează