FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Caută un ”Dudu Georgescu” » Dinamo vrea un vîrf cu joc aerian bun

Țucudean a plecat, ”cîinii” speră să-l mai împrumute un an, gratis, doar să-i achite 7.000 de euro din cei 20.000 de euro cît are pe lună la Standard
Țucudean a plecat, ”cîinii” speră să-l mai împrumute un an, gratis, doar să-i achite 7.000 de euro din cei 20.000 de euro cît are pe lună la Standard

Articol de , - Publicat luni, 02 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 01 iunie 2014 22:17

Dinamoviştii au în plan aducerea unui vîrf care să aibă joc foarte bun aerian, întrucît în sezonul trecut au fost la retrogradare într-un clasament al golurilor marcate cu capul.

"Cîinii" şi-au pierdut atacanţii care erau golgeteri sau făceau din Dinamo principala forţă ofensivă a Ligii 1, iar, în ultimul sezon, gruparea ce i-a avut pe Dudu Georgescu, Cămătaru şi Marius Niculae, redutabili la jocul aerian, a fost la retrogradare într-un clasament al numărului de goluri marcate cu capul.

Deşi au marcat de 15 ori din faze fixe, roş-albii au înscris în campionat doar 5 goluri cu capul, cifră cu care au depăşit doar Viitorul, Corona şi Concordia!

Comparativ, Steaua, campioana Ligii 1, a punctat de 12 ori din reluări cu capul, Pandurii la fel, cele două fiind lideri în acest clasament. Cei mai eficienţi jucători din campionat au fost Szukala şi Golubovici, fiecare cu cîte 4 reuşite, cu una mai puţin decît dinamoviştii la un loc.

Cele 5 goluri cu capul ale "cîinilor" au fost punctate de fundaşii Luchin şi Thicot, în timp ce jucătorii ofensivi au marcat pe final de sezon, Rotariu, Ţucudean şi Bilinski. Tocmai de aceea, avînd în vedere că Ţucudean, bun la jocul aerian, a plecat înapoi la Standard şi nu se ştie dacă se mai întoarce, roş-albii caută să aducă un vîrf puternic care să poată cîştiga lupta în careul advers şi să marcheze cu capul.

Slabi şi-n apărare
Dinamoviştii au încasat 9 goluri cu capul în ultimul sezon. Problemele s-au văzut în special la fazele fixe, acolo unde 4 din cele 5 goluri încasate după cornere, unul din cele două după lovituri libere şi singurul după un aut au fost primite după ce adversarul a lovit ultima dată mingea cu capul!

Buni din afara careului
Bucureştenii au compensat la un alt capitol, cel al golurilor reuşite în urma unor şuturi din afara careului. Aici Dinamo a înscris 10 goluri, locul 3 la egalitate cu Botoşaniul, după echipele cu cele mai bune atacuri, Astra 15 (din 70) şi Steaua 12 (din 71). Internaţionalul Cosmin Matei a marcat 4 goluri, celelalte 6 reuşite fiind trecute în contul lui Elton, Boubacar, Curtean, Rus, Bilinski şi Bărboianu.

7 atacanţi a avut Dinamo pe durata sezonului: Dănciulescu, Thomas, Pape NDaw, Valentin Balint, Ţucudean, Bilinski şi Velici

1,82 m a fost media de înălţime a dinamoviştilor în 2013/'14, locul 5 la acest capitol. Pe locul 1 în această ierarhie se clasează Viitorul, penultima la număr de goluri cu capul!

Goluri marcate de Dinamo cu capul în ultimii ani
'13/'14 - 5
'12/'13 - 9
'11/'12 - 13
'10/'11 - 15
Notă: în ediţia 2011/'12, Dinamo a fost pe locul 1 la acest capitol

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Iunie 2014, 02:22
Postat de mariuss72 pe 02 Iunie 2014, 12:32

:))))))) cum ma, pentru bani???? :))))) bai diliule, in primul rind nu-l ling in fund pe negoita, il critic cind e cazul si il scuip daca merita...tu nu stii d'astea, stii doar sa lingi unde scuipi.

..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Iunie 2014, 02:21
Postat de dogred10 pe 02 Iunie 2014, 14:54

Oitzelor daca ne vine Moggi actionar, va veti apuca fiecare de alte sporturi, prevad o dominatie ros-alba ani lumina !!!

..)))))))))))))) n-ar fi rau, s-a saturat lumea de Stana Blanoaselor shaormiste..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Iunie 2014, 02:21

ati scris prea mult. ideea e mai simpla: niciodata nu stiti nimic...))

Vezi toate comentariile (39)
Comentează