FOTBAL  »  Superliga  »  CINE A DISTRUS STEAUA?

Cauzele neştiute şi nerostite pînă azi ale încă unui campionat dezastruos pentru echipa lui Gigi Becali

Cristi Tănase este cel care a suferit cele mai multe accidentări, multe dintre ele de-a dreptul ciudate
Cristi Tănase este cel care a suferit cele mai multe accidentări, multe dintre ele de-a dreptul ciudate

Articol de - Publicat marti, 18 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 17 octombrie 2011 20:18

Accidentările record, care au obligat staff-ul tehnic să nu alinieze două etape consecutiv acelaşi "11", au venit din cauză că s-a greşit pregătirea fizică din vară, din vina vieţii extrasportive a jucătorilor, dar şi a condiţiilor rudimentare de la Mogoşoaia şi Buftea


Steaua nu cîştigă meciuri, dar pierde jucători pe bandă rulantă. După ce că avea deja 9 jucători accidentaţi, la Vaslui s-au mai "rupt" Prepeliţă şi Tibi Bălan, ambii cu probleme musculare, accidentările fiind principalul motiv pentru care echipa are cel mai prost start de sezon din istorie. De ce s-a ajuns aici? GSP a discutat ieri cu actuali sau foşti angajaţi în staff şi apar 3 răspunsuri la întrebarea "Cine a distrus Steaua?".

1. Levy şi staff-ul său au greşit pregătirea de vară
"Pregătirea din cele două cantonamente a fost superficială pentru că s-a lucrat excesiv cu mingea şi prea puţin fizic", s-a spus de către unii jucători ai Stelei după ce s-a revenit din Austria. "Nu e adevărat că nu s-a lucrat. Poate pentru unii a fost ceva neobişnuit, dar jucătorii au făcut kilometri întregi în vara asta", a explicat ieri Michele Bon, fost preparator fizic.

2. Accidentări provocate de viaţa extrasportivă
Una dintre cele mai dure dezvăluiri e făcută de un jucător de la o altă echipă din Bucureşti: "Cînd te accidentezi singur şi cînd e vorba de leziuni sau rupturi musculare, astea nu le faci de la fotbal, ci în principal de la viaţa extrasportivă. Dacă aţi şti ce fac steliştii în afara gazonului, v-aţi îngrozi. Ce a apărut în presă e doar 10 la sută".

"Asta poate fi o cauză, pentru că dacă un jucător, după un meci solicitant, se duce şi bea zece beri, atunci ficatul trebuie să lucreze ca să facă faţă şi celor 10 beri, nu numai pentru a reface organismul după efort"
Michele Bon, fost preparator fizic la Steaua

3. Condiţiile proaste de la Mogoşoaia şi Buftea
A treia cauză o reprezeintă lipsa condiţiilor decente de pregătire şi refacere. "Procesul de antrenament e perturbat de anumite lucruri, cum ar fi că în Ghencea aveam sala de forţă la 5 metri de teren, jucătorii se încălzeau bine şi intrau imediat pe gazon, dar la Buftea nu există sală, iar la Mogoşoaia terenul e de-o calitate îndoielnică", a spus ieri unul dintre membrii staffului tehnic. "Condiţiile să zicem că sînt OK, dar nu am avut la dispoziţie un cabinet medical la Mogoşoaia. O întindere uşoară în Ghencea se trata în două zile, aici e nevoie de 5-6 zile", a completat fostul preparator fizic Michele Bon.

408970-clipboard01.jpg
150 de minute e timpul pe care un fotbalist al Stelei e nevoit să-l petreacă la volan într-o zi în care face două drumuri pînă la Mogoşoaia

Întrebările la care Steaua nu are răspuns

1. De ce Messi nu face ruptură musculară?
Steaua se plînge că a jucat mult, adică 16 meciuri oficiale în perioada 16 iulie - 16 octombrie. Fix în aceeaşi perioadă, Messi a jucat 17 meciuri oficiale şi n-a avut parte de nici o accidentare.

2. De ce Dinamo a jucat la fel de mult, are şi rezultate şi nici n-are accidentaţi?
Contraexemplul cel mai solid vine de la rivala Dinamo. A jucat cu un singur meci mai puţin ca Steaua, însă cu toate acestea e pe primul loc, la mare distanţă de Steaua, şi n-are nici un fotbalist accidentat în acest sezon.

3. De ce Tănase se rupe mereu la 25 de ani, iar Munteanu joacă nonstop la 33 de ani?
Decarul Stelei, văzut ca vedetă la roş-albaştri, a absentat în multe jocuri în ultimii doi ani şi jumătate. A bifat doar 56 din 78, adică 71 la sută. Cătălin Munteanu, care are cu 8 ani mai mult, a evoluat în 91 la sută din toate meciurile de campionat ale lui Dinamo şi FC Braşov, adică 71 din 78, din ultimii doi ani şi jumătate.

Incredibil: toţi se rup singuri
În acest sezon, pe lîngă recordul absolut de accidentări, grave sau mai puţin grave, steliştii au mai bifat o premieră: majoritatea dintre ei s-au rupt singuri!

Jucător - Cum s-a accidentat singur
Tătăruşanu » Entorsă la gleznă cînd a aterizat după o săritură
G. Matei » Ruptură a ligamentelor încrucişate după ce i-a "fugit" genunchiul
Galamaz » Leziune musculară suferită în timpul meciului cu Sportul
Gardoş » Şi-a provocat o entorsă în timp ce a vrut să şuteze într-o minge
Emeghara » Îi reapar frecvent dureri mari la cei doi genunchi, deja operaţi
Prepeliţă » A ieşit cu probleme musculare în minutul 60 cu FC Vaslui
Tibi Bălan » A suferit o leziune la muşchii aductori în minutul 30 cu Vaslui

Ilie Stan nu le-a impus un regulament intern
Deşi a venit la un club cu probleme disciplinare, Ilie Stan a luat o măsură care a surprins pe toată lumea. Nu a impus nici un regulament de ordine interioară, în care să prevadă amenzi sau sancţiuni pentru cei care calcă strîmb după ce pleacă de la stadion.

Tănase confirmă zicala "cine e om noaptea nu e fotbalist ziua"
Cel mai petrecăreţ jucător din lotul Stelei, Cristi Tănase, este şi cel care a suferit cele mai multe accidentări, multe dintre ele de-a dreptul ciudate:
Iulie 2009 - Ruptură musculară: a absentat o lună şi jumătate
Septembrie 2009 - Recidivă la ruptura musculară: a absentat o lună şi jumătate
Februarie 2010 - Leziune musculară: a absentat o lună
August 2010 - Leziune la coapsă: a absentat două săptămîni
Decembrie 2010 - Ruptură musculară: a absentat o lună
Martie 2011 - Fractură de apofiză după ce a căzut în baie pe marginea căzii: a absentat o lună
Octombrie 2011 - Contuzie forte la "naţională": absentează două săptămîni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (74)
ilmaestro
ilmaestro  •  18 Octombrie 2011, 18:30

Daca presa nu-l ridica in slavi pe cioban,nu-l suna non stop,se plicitsea ca nu e bagat in seama si pleca la altii,poate.Asa a distrus o echipa care a facut furori oriunde si oricand chiar daca adversarii nu vor sa recunoasca

liviuemil
liviuemil  •  18 Octombrie 2011, 17:07

De ce s-au rupt? Si pentru faptul ca Becali a adus la echipa jucatori deja rupti. Astea sint fixurile lui. Atit timp cit da numai el banii asa o sa fie. Si nici nu poti sa-l obligi sa faca altfel.Mai baga altcineva bani? Sa ne obisnuim cu ideea !!!!

saviola2_8
saviola2_8  •  18 Octombrie 2011, 15:43
Postat de prince_vlad pe 18 Octombrie 2011, 13:56

bey jurnalisti de 2 lei...iar o pupati in kur pe steaua si ii gasiti cauze??? steaua e slaba si nu mai joaca nimik de ani buni. Asta e motivul. E o echipa de rahat, o RUSINE a fotbalului romanesc. sa va amintesc de 0-5 cu Montpelier, de 0-3 si 3-5 cu Lyon sau 1-4 cu Real Madrid , 0-4 AC Milan , 0-3 Anderlecht si pot continua pana maine cu rezultatele rusinoase de-a lungul vremii.

hahaha ti`ai gasit tu dinamovist sa numesti steaua rusine??????? ia continua pana maine cu rezultatele alea rusinoase contra REAL MADRID , LYON sau A.C. MILAN. esti penibil bai poltavist nentorian knattpsyrnufelagian.cagliarist.csk`ist,burgges`ist,hjduk`ist.elf`ist,nimenghenist,polonist,grashopper`ist.vardar`ist,partizan`ist,levski`ist,galatasaray`ist s.a.m.d. detineti recordul absolut al rusinilor cu echipe de mici si ai tupeu sa te iei de infrangeri cu real sau lyon sau cu milan care a fost intr`o finala de cupa a campionilor...bietu` de tine, asa sunt javrele? de benfica (semifinala de cupa a camp_ si de boro(semifinala uefa) nu zici? astea`s bucuriile voastre, succesele noastre.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează