FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

FCSB riscă depunctarea! Ce prevede regulamentul

Articol de , , - Publicat miercuri, 10 mai 2023 17:20

Gigi Becali va fi din nou judecat de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Ultima sesizare formulată la adresa lui e din cauza declarațiilor făcute la adresa arbitrei Iuliana Demetrescu, care a arbitrat vinerea trecută meciul Voluntari - Mioveni. Patronul FCSB a contestat că o femeie conduce un joc de fotbal masculin, motiv pentru care secretarul general al FRF i-a făcut plângere

A fost deja sancționat și amendat

Nu mai departe de săptămâna trecută, Becali a fost găsit vinovat de Comisia de Disciplină, în urma memoriului făcut de Comisia Centrală a Arbitrilor, după declarațiile în care îi acuza pe arbitri că fură pentru o anumită echipă. Gigi a primit avertisment, dar și o amendă de 5.000 de lei.

În motivarea membrilor Comisiei s-a specificat că decizia s-a făcut în temeiul articolului 52.2.b din Regulamentul Disciplinar.

Gest fără precedent al arbitrilor! Vor urma proteste împotriva lui Gigi Becali înainte de toate meciurile din etapa a 8-a
INIȚIATIVĂ
Gest fără precedent al arbitrilor! Vor urma proteste împotriva lui Gigi Becali înainte de toate meciurile din etapa a 8-a

Acesta se referă la "Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului" și se dorește a fi penalizată "fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputației, demnității sau imaginii publice a unei persoane".

33 de aniare Iuliana Demetrescu, care e pe lista FIFA din 2016

Când regulamentul specifică faptul că un club trebuie depunctat

Tot la acest capitol va fi încadrat și în noua sesizare pe care o are, fiindcă afirmațiile lui i-au lezat imaginea arbitrei Iuliana Demetrescu, dar și a arbitrajului și fotbalului românesc.

 Iar din acest moment, conform regulamentului în vigoare al FRF, nu e în pericol doar Becali, ci inclusiv FCSB. În funcție de interpretarea celor care vor judeca memoriul, s-ar putea aplica o depunctare de 3 puncte echipei, care se află în lupta pentru titlu.

La articolul 52.2.b, la care a fost încadrat Becali și la precedentul caz, se spune în mod clar:

"Dacă fapta a fost săvârşită prin intermediul mass-media, sancţiunile vor fi: dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicate anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară"

Cum va interpreta Comisia de Disciplină

Sunt două variante pe care Comisia de Disciplină le are. Sigur, Becali va fi găsit vinovat, fiindcă declarațiile lui, ca jigniri la adresa arbitrei respective, sunt în afara oricărui dubiu, însă în funcție de interpretarea modului în care Gigi e considerat recidivist sau nu, rezultă două posibile verdicte:

  1. Dacă decizia de săptămâna trecută, de a-i acorda avertisment și amendă, nu se ia în calcul că a fost o primă sancțiune, atunci Gigi Becali va încasa acum o interzicere a activității legate de fotbal de cel puțin 6 luni și de cel mult 12 luni, însă clubul FCSB nu va avea nimic de suportat.
  2. Dacă se va ține cont că e deja la a doua abatere de acest gen, atunci Becali va fi interzis cel puțin un an, iar FCSB va fi sancționată cu scăderea a 3 puncte.

Din perspectiva amenzii, Becali va fi sigur la a doua abatere, fiindcă la punctul 4, din același Articol 52, se specifică: "În cazul sancţionării oficialilor conform prevederilor alin. 2, lit. b, al prezentului articol, penalitatea aplicată este de la 5.000 lei la 200.000 de lei la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului se va stabili prin dublarea sancțiunii aplicate anterior". Becali a primit săptămâna trecută 5.000 de lei amendă!

FC Voluntari - CS Mioveni / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FC Voluntari - CS Mioveni / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FC Voluntari - CS Mioveni / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FC Voluntari - CS Mioveni / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FC Voluntari - CS Mioveni / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+8 FOTO

Ce a spus Becali despre Iuliana Demetrescu

"Am văzut meciul Voluntari – Mioveni. Arbitru a fost o femeie, cu sânii în vânt pe teren. Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia. Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? Du-te la fotbal feminin!", a declarat Becali pentru ProSport.

Va fi la CM din Australia și Noua Zeelandă

Iuliana Demetrescu a fost aleasă de FIFA în lotul arbitrelor care vor fi prezente la Campionatul Mondial feminin din acest an, care va avea loc în Australia și Noua Zeelandă, între 20 iulie și 20 august. 

Alături de ea, va oficia la această competiție și asistenta Mihaela Țepușă. Demetrescu a fost anul trecut la turneul final al Campionatului European, după ce arbitrase o semifinală și la Mondialul U17. În 2022 a fost delegată și la un meci de Liga 1, partida dintre Rapid și Gaz Metan Mediaș, din play-out.

Delegările pe care le primesc la meciurile din ligile masculine sunt foarte importante pentru că FIFA le urmărește îndeaproape și cei de acolo își doresc să evoluezi pe plan intern la cel mai înalt nivel. Viteza jocului este alta, ceea ce pe mine mă ajută, pentru că mă adaptez mult mai ușor la jocurile de femei pe care le arbitrez
Iuliana Demetrescu, pentru site-ul FRF, în ianuarie 2023

Citește și:

Cel mai exploziv scenariu: cum am putea avea o ultimă etapă în care primele 5 clasate să aibă miză și meciurile să fie programate la aceeași oră
LUPTA LA TITLU
Cel mai exploziv scenariu: cum am putea avea o ultimă etapă în care primele 5 clasate să aibă miză și meciurile să fie programate la aceeași oră
„Aveți convingerea că aceste ultime 3 etape se vor disputa exclusiv pe teren?”» Mihai Stoica acuză jocuri de culise în lupta la titlu
FCSB
„Aveți convingerea că aceste ultime 3 etape se vor disputa exclusiv pe teren?”» Mihai Stoica acuză jocuri de culise în lupta la titlu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (175)
88gore88
88gore88  •  20 Mai 2023, 18:28
Postat de John.Wick pe 11 Mai 2023, 00:42

tu ești de-ală de te lauzi că scrie de tine în ziarul local la 'o bătaie a izbucnit între interlopi, Jenel, Fănel, Romel, și alți asemenea' :)))

Cat de *** ești...;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vichart
vichart  •  17 Mai 2023, 22:31
Postat de boris15 pe 17 Mai 2023, 22:00

Citește motivarea!!!

crede-ma,niciodata nu intorcea decizia iccj daca motivarea spunea ca clona csa are cce din 1986. nu avea cum si de ce. nu are logica. trebuie sa intoarca total decizia. CAB poate sa intoarca decizia,nu ii interzice nimeni sa faca asta. inca din contra,daca iccj a intors decizia CAB doar din ciuda si da invers.

boris15
boris15  •  17 Mai 2023, 22:00
Postat de vichart pe 17 Mai 2023, 00:28

pai se rejudeca.ce vrei mai mult de atat? doar ai vazut cum *** talpan,deci am castigat. la rejudecare se poate orice. ca daca nu se putea,nu se reintorcea,simplu.

Citește motivarea!!!

Vezi toate comentariile (175)
Comentează