FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Baremuri mărite » Câți bani vor primi toate categoriile de arbitri începând din noul sezon

Arbitrii au primit o indexare serioasă a veniturilor // foto: Imago Images
Arbitrii au primit o indexare serioasă a veniturilor // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat sambata, 09 iulie 2022 06:49 / Actualizat sambata, 09 iulie 2022 07:04

Comitetul Executiv al FRF a mărit baremurile arbitrilor, care au asigurați și bani pentru transport, pe lângă sumele pe care le încasează.

Arbitrii vor câștiga mai mulți bani în sezonul care va porni în curând. Un „central” primea până acum 5.000 de lei la un meci, o sumă din care trebuia să-și asigure și transportul. De acum va încasa 6.000 de lei pentru o partidă, plus 700 de lei pentru transport.

Decizie-șoc înainte de primul sezon cu VAR: șeful proiectului, scos din CCA! Vassaras vrea să-l dea afară de tot, dar e INTANGIBIL!
CCA
Decizie-șoc înainte de primul sezon cu VAR: șeful proiectului, scos din CCA! Vassaras vrea să-l dea afară de tot, dar e INTANGIBIL!

Baremuri noi pentru arbitrii din România

Un asistent va primi 3.700 de lei, iar rezerva o să aibă 2.000 de lei. Comitetul Executiv a stabilit și baremurile pentru arbitrii din camera VAR. Principalul arbitru video, VAR, va încasa 3.000 de lei. Asistentul său, AVAR, o să aibă 2.000 de lei.

La Supercupa României, Sepsi-CFR, în camera VAR se va afla și Ovidiu Hațegan. El a lipsit din arbitraj în ultima vreme, după ce a suferit un infarct și s-a aflat într-o perioadă de recuperare. „Central” tot nu va mai fi pentru o vreme. 

Hațegan va ocupa sâmbătă seară un post inventat pentru el, „suport VAR”. Arbitrul VAR va fi Istvan Kovacs, iar AVAR o să fie Ovidiu Artene.

Partida o să fie prima din competițiile românești cu arbitraj video, în condițiile în care sistemul acesta a fost folosit deja în majoritatea campionatelor europene. Alexandru Deaconu, cel care a condus de la început proiectul acesta, a explicat că întârzierea a fost cauzată de pandemie. 

Înainte ca Deaconu să se apuce de pregătirea arbitrilor pentru VAR, Federația și Liga Profesionistă mai întârziaseră și ele planul certându-se care instituție să conducă proiectul și care să suporte costurile pentru implementarea arbitrajului video.

Mai multe știri din Liga 1: 

Transfer important la FC Botoșani » A semnat un fost jucător din Serie A

Cum a reacționat Dan Petrescu la atacul lui Marius Șumudică: „Doar atât vreau să zic!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
matei14
matei14  •  09 Iulie 2022, 14:08

"Hațegan va ocupa sâmbătă seară un post inventat pentru el, „suport VAR”. Arbitrul VAR va fi Istvan Kovacs". Deci asta este chiar comic. La finale, de obicei sunt 3 oameni în camera VAR, de exemplu la finala UCL. La Euro vara trecută erau 4 oameni, 1 principal și 3 AVAR, dar aveau diferite funcții, doi erau suport VAR iar unul se ocupa doar cu offsideurile. Schimbați formularea căci sună penibil. Că de obicei sunt doar doi oameni e cu totul altceva.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează