FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ce businessuri face Negoiță?! 3 greșeli URIAȘE făcute de conducerea lui Dinamo: cum s-a ales cu mărunțiș și și-a pus în pericol obiectivele

Articol de - Publicat duminica, 15 ianuarie 2017 10:59

De la începutul sezonului, antrenorul Ioan Andone a anunțat clar și răspicat că vrea ca Dinamo să se bată la titlu, dar echipa alb-roșie este abia pe locul 5, cu 5 etape înainte de play-off.

În această prima parte e sezonului, conducerea lui a dat dovadă de un management prost și a făcut mai multe greșeli în momentul în care a renunțat prea ușor la cei mai buni jucători din echipă sau când nu a vândut pe bani mai mulți.

GSP.RO îți prezintă 3 greșeli mari făcute de conducerea "câinilor" în acest sezon, care pot afecta stabilitatea financiară a clubului, dar și îndeplinirea obiectivului.

1. Paul Anton, prima risipă

La începutul sezonului, Anton era căpitanul echipei și unul dintre cei mai buni jucători. Mijlocașul de 25 de ani ordona jocul echipei și se transformase într-un adevărat lider. 

Totuși, Dinamo a renunțat foarte ușor la el. Echipa alb-roșie l-a împrumutat la Getafe, pentru 200.000 de euro, iar dacă spaniolii îl vor păstra, vor mai plăti 700.000 de euro.

Jucătorul care atunci era cotat la 1,5 milioane de euro s-a impus rapid la Getafe și a devenit un om de bază la echipa din Segunda Division, dovedindu-și valoarea.

2. A refuzat 800.000 de euro pe Gnohere

În vară, Dinamo și Gnohere au început negocierile pentru prelungirea contractului, care expira în vară. În acel moment, Steaua a intrat pe fir și și-a manifestat interesul pentru atacantul francez. 

Becali a oferit 800.000 de euro pentru vârful lui Dinamo, dar șefii echipei au refuzat categoric, nedorind să creeze tensiuni cu suporterii. Totuși, Dinamo nu i-a prelungit contractul lui Gnohere, iar acesta a plecat acum la Steaua, pentru 250.000 de euro.

Astfel, Dinamo a pierdut 550.000 de euro, iar jucătorul tot la Steaua a ajuns.

"Surprinderea mea e că Dinamo a acceptat să îl dea pe Gnohere. De ce nu l-a dat în vară? Lua 800.000. Ai ajuns să vinzi jucători pe 200.000 - 250.000 de euro, așa cum ai făcut Marc și Anton... Sunt bani puțini" Mircea Rednic

3. Vali Lazăr, dat pe mărunțiș

Deși nu a adus un înlocuitor pe măsură, Dinamo a renunțat în această iarnă la Vali Lazăr. Mijlocașul de 26 de ani a fost unul dintre cei mai buni jucători, dar echipa alb-roșie a decis să îl împrumute la Al Sailiya, în Qatar.

Ca și în cazul lui Anton, Dinamo va încasa 200.000 de euro acum, iar dacă echipa qatareză îl va cumpăra, va mai plăti 500.000 de euro.

Astfel, Dinamo a renunțat din nou la un om de bază fără să încaseze o sumă de bani importantă.

De asemenea, Dinamo îl poate pierde în vară pe Antun Palici, unul dintre cei mai buni jucători. Mijlocașul croat mai are 6 luni de contract și încă nu a ajuns la un acord cu șefii echipei.

În plus, până acum, Dinamo este singura echipă din primele 7 din Liga 1 care nu a făcut niciun transfer, cu o mai puțin de o lună înainte de restartul sezonului.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (32)
jim_raynor
jim_raynor  •  15 Ianuarie 2017, 16:44
Postat de khal_37 pe 15 Ianuarie 2017, 14:52

Dinamo se îndreaptă cu paşi siguri către titlu. Către titlul de campioană a transferurilor fictive. Asta nu ar fi nimic însă, clubul din Ştefan cel Mare nu are concurent nici în lupta pentru trofeul „Săraci, dar ridicoli”. Saga tratativelor purtate pentru aducerea lui Cernat rămâne un model de amatorism. Sau de cacealma pe care o miroase şi primul venit la masa de joc. Iar aşa-zisele discuţii pentru transferul lui Sânmărtean seamănă a piesă de teatru de amatori, cu scenariu scris de un copil netalentat. Cum, necum, observaţi că era vorba de achiziţii care urmau să întinerească lotul!

prostovane, daca tot il citezi pe Geambasu pune si sursa! propagandist tembel ce esti!

khal_37
khal_37  •  15 Ianuarie 2017, 14:52
Postat de respect.pentru.sport pe 15 Ianuarie 2017, 14:34

M se pare ca Dinamo a slabit mult in ultimele luni. A pierdut jucatori de baza. Sa vedem cum se vor descurca la reluarea campionatului. Nu bine, banuiesc! Am spus-o de cand a venit Mutu ca acesta a distrus echipa la Tg.Mures. Un fotbalist nu devine manager peste noapte. Oricum, nu in adevaratul sens al cuvantului. La Tg.Mures a distrus totul. In al doilea rand, sper ca suporterii lui Dinamo sa inteleaga conceptul "victima propriului succes". De indata ce o echipa se descurca binishor - fie ea Astra, CFR sau Steaua - conducatorii incep sa vanda jucatorii mai buni, in goana dupa bani. Echipa slabeste, e destabilizata si se reincepe de la zero.

Cotropiţi de amintiri, riscăm să uităm de unde am plecat. La sublima campanie de transferuri a lui Dinamo. Râdeţi? Nu e nimic de râs. Zâmbiţi? Zâmbiţi, dar nu pierdeţi concentrarea. Aşadar, în 1970, acum 47 de ani, Dinamo transfera în Franţa, la una dintre grupările importante ale campionatului Hexagonului de atunci, Nîmes. Astăzi, Dinamo s-ar bucura dacă ar reuşi să-l vândă pe Vali Lazăr în Qatar, la celebra de acum Al Sailiya, acolo unde Lazăr, unul dintre oamenii cei mai buni ai lui Dinamo ediţie 2016, ar fi coleg cu Dragoş Grigore, alt fost vajnic dinamovist. Aşa cum ne-au obişnuit negustorii de la Rin, este de aşteptat ca în contul clubului să intre o sumă spectaculoasă, cifrată pe la câteva sute de mii de euro!

khal_37
khal_37  •  15 Ianuarie 2017, 14:52
Postat de zidane92 pe 15 Ianuarie 2017, 14:37

mai schimbati dracu copy-paste-urile baaaaaa cred ca din 90% din comentariile anti negoita dintre dinamovisti eu le-am avut, rinist? :))))) sunteti penibili

Dinamo se îndreaptă cu paşi siguri către titlu. Către titlul de campioană a transferurilor fictive. Asta nu ar fi nimic însă, clubul din Ştefan cel Mare nu are concurent nici în lupta pentru trofeul „Săraci, dar ridicoli”. Saga tratativelor purtate pentru aducerea lui Cernat rămâne un model de amatorism. Sau de cacealma pe care o miroase şi primul venit la masa de joc. Iar aşa-zisele discuţii pentru transferul lui Sânmărtean seamănă a piesă de teatru de amatori, cu scenariu scris de un copil netalentat. Cum, necum, observaţi că era vorba de achiziţii care urmau să întinerească lotul!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează