FOTBAL  »  Superliga  »  CARIERĂ

„Super Mario” patiserul » Ce face acum Felgueiras, fostul portar de la Brașov și CFR Cluj

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2020 20:21

Portughezul Mario Felgueiras a șocat lumea fotbalului prin retragerea din vara trecută, la doar 32 de ani, dar s-a orientat rapid.

Mulți suporteri au fost surprinși când Mario Felgueiras a anunțat, brusc, că se retrage din fotbal, în vara anului trecut. Jucase un sezon pentru Anorthosis Famagusta, în Cipru, iar apoi semnase cu Sporting Espinho, echipă din Campeonato de Portugal, Liga a 3-a portugheză. De altfel, a fost o revenire la primul club pentru care a evoluat Mario la seniori, în 2005-2006, după ce terminase junioratul la Sporting Lisabona. 

După doar 10 zile și-a pus însă ghetele-n cui. „Nu aș putea termina fără o mulțumire specială adresată celor de la Espinho, care m-au chemat pentru o ultimă aventură. Din păcate, nu am mai putut continua. Le doresc succes și nu voi înceta niciodată să fiu unul dintre ei! Le mulțumesc că mi-au oferit ultimele 10 zile de carieră ca jucător. Practic, am terminat acolo unde am început”, a anunțat Felgueiras. 

S-ar apuca de antrenorat 

„Super Mario! s-a reorientat însă rapid, iar în prezent se ocupă de propria patiserie, Leitaria da Quinta Do Paço, acasă, la Braga. „Este o franciză și am deschis în noiembrie 2019. Merge foarte bine! E ceva nou pentru mine, dar învăț în fiecare zi. Mă ocup împreună cu soția mea!”, spune fostul portar. 

Soția, Carina Vieira, de meserie este, de fapt, asistent medical. Fostul goalkeeper are parte în ultimele luni de un stil de viață total schimbat față de cel din perioada carierei de fotbalist. „Se pare că am început o nouă viață. Sunt și la facultate și încerc să mă ocup mai mult de mine. Nu se poate compara prezentul cu viața de jucător, ritmul e cu totul altul!".

Spune că a avut nevoie de o pauză și de un „reset” de la fotbal. Însă n-ar spune nu, la un moment dat, unei reveniri în sport. „Poate ca antrenor, poate ca director! Încă nu știu. Am anumite principii, o anumită abordare, iar dacă reușesc să capăt încredere în persoana care mi-ar propune ceva, poate aș accepta. Iau în calcul și oportunitatea de a mă întoarce în fotbal!”, explică portughezul. 

„Brașovul și Clujul vor fi în inima mea mereu” 

Spune că nu a apucat să mai urmăreacă fotbalul românesc, din cauza lipsei timpului, dar îi e dor de tot ce a însemnat țara noastră pentru el. „Am uitat de fotbal, chiar nu am timp! Cu patiseria, cu facultatea, cu familia, a devenit mai greu. Brașovul și Clujul vor fi în inima mea mereu. Am fost foarte fericit acolo și într-o zi sper să mă întorc să îmi văd prietenii. Vă doresc numai bine, pentru că m-ați ajutat foarte mult!", a încheiat Felguerias. 

Felguerias, carieră deosebită

Junior al unuia dintre granzii Portugaliei, Sporting, acesta a apărat de-a lungul carierei la formații precum Espinho, Portimonense, Braga, Setubal, Rio Ave, FC Brașov, CFR Cluj, Konyaspor, Pacos Ferreira si Anorthosis. În România a ajuns în 2011, la FC Brașov, iar după un an foarte bun în Liga 1 a semnat cu CFR, campioană în acel moment. A și jucat în Champions League pentru clujeni, unul din meciurile memorabile fiind victoria de pe Old Trafford.

CV Mario Felgueiras

  •  Are 33 de ani 
  • Are 1,84 și 78 de kilograme 
  • A ajuns la FC Brașov în 2011, împrumutat de la Braga, apoi CFR l-a cumpărat din Portugalia 
  • Are selecții la naționala de tineret a Portugaliei 
  • În trei ani petrecuți la CFR Cluj, a fost mereu printre cei mai buni trei jucători din lot, după media notelor

Vezi mesajele transmise de sportivi în lupta cu coronavirusul:

#vafibine Campanie GSP » Peste 130 de vedete din sportul românesc, de la Mutu la Chivu și Cristina Neagu, au înregistrat mesaje speciale pentru fani: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează